Print

Τετάρτη 16 Μαΐου 2018

ΛΑ.Σ. Β. Αιγαίου: Μειωμένος φέτος κατά 100.000 ευρώ ο προϋπολογισμός της δημοπράτησης του έργου δακοκτονίας

Πηγή φωτό: www.era-aegean.gr 

Μυτιλήνη,14 Μαΐου 2018
Πρός τον  Αντιπεριφερειάρχη κ. Κ. Αδαμίδη
Θέμα : Δακοκτονία
Κύριε Αντιπεριφερειάρχη,
Εκτός από την πιθανή καθυστέρηση που θα έχουμε στην διενέργεια της δακοκτονίας, φέτος είναι μειωμένος κατά 100.000 ευρώ ο προϋπολογισμός της δημοπράτησης του έργου σε σχέση με πέρυσι, που ήταν ήδη μειωμένος, με το πρόσχημα ότι έχουν μειωθεί τα ψεκαζόμενα ελαιόδενδρα, λόγω "αύξησης" των βιολογικών, όταν είναι γνωστό ότι τα τελευταία χρόνια έχει μειωθεί απελπιστικά το κονδύλι για την δακοκτονία.
Αυτή η μείωση του προϋπολογισμού δημοπράτησης θα έχει ως αποτέλεσμα την παραπέρα πλημμελή υλοποίηση του έργου από τον εργολάβο, ιδιαίτερα σε ότι αφορά στα ορεινά και δυσπρόσβατα ελαιοκτήματα.
Ως Λαϊκή Συσπείρωση έχουμε επανειλημμένα καταγγείλει τη μείωση του προϋπολογισμού για την προστασία της ελαιοπαραγωγής (που αποτελεί την βασική πηγή εισοδήματος για τη Λέσβο) και έχουμε ταχθεί υπέρ της εκτέλεσης του έργου από την Περιφέρεια όπως γινόταν μέχρι το 2011.
Δεδομένου ότι η Περιφερειακή Αρχή και η συμπολίτευση της στο Π.Σ. τάσσονται υπέρ της ανάθεσης σε εργολάβο, μέσω δημοπράτησης, θεωρούμε ότι επιβάλλεται, αν μη τι άλλο, να μη μειωθεί ο προϋπολογισμός δημοπράτησης, ώστε να μην γίνει ακόμα πιο επιφανειακή η δακοκτονία στη Λέσβο.
Με τιμή
Στρατής Κόρακας
Επικεφαλής της Λαϊκής Συσπείρωσης Β. Αιγαίου

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου