Print

Πέμπτη 15 Νοεμβρίου 2018

ΛΑ.Σ. Δ. Χίου: Δεν αποτελούν χαρακτηριστικά μας τα "μαγικά" αλλά ο αγώνας και η διεκδίκηση για αξιοπρεπή ζωή.



https://drive.google.com/file/d/13MWGf2iSQ-r4-M6Ajxcwdeu3YDj2-l1L/view?usp=sharing
Πατήστε για να δείτε το βίντεο
Στη συνεδρίαση του Δ.Σ. Χίου, στις 16-11-2018, κατεβαίνει προς ψήφιση μεταξύ άλλων και η απόφαση για το νέο Οργανισμό Εσωτερικής Υπηρεσίας (Ο.Ε.Υ.) του Νομικού Προσώπου Δήμου Χίου. Σ' αυτήν την απόφαση ο Πρόεδρός του ΝΠΔΔ κ. Παντελής Καμπούρης κρίνει σκόπιμο να αναγνώσει την καταγγελία της ΛΑ.Σ. ότι τόσο σοβαρά θέματα όπως ο νέος οργανισμός ή ο κανονισμός λειτουργίας του Νομικού Προσώπου ή το εκτός ημερησίας είναι απαράδεκτο να στέλνονται τελευταία ώρα στα μέλη.
Όμως, αντί να απολογηθεί γι’ αυτήν την ολιγωρία αποστολής τέτοιων σοβαρών θεμάτων στα μέλη, ο κ. Πρόεδρος κάνει την παρακάτω δήλωση, η οποία παρεμπιπτόντως βρίσκεται γραμμένη ως προοίμιο στην απόφαση (206/2018) του νέου Ο.Ε.Υ. του Νομικού Προσώπου: «αυτά είναι τα μαγικά της ΛΑ.Σ. που τα 150 παιδιά που κατήγγειλε ότι έμειναν εκτός ΠΣ (Παιδικών Σταθμών), έγιναν 20, στη συνέχεια 10, μετά 2 και ακόμη δεν μου έχουν απαντήσει γι' αυτό. Υπάρχουν μαγικά, τραβάμε λαγούς και βγάζουμε. Τώρα που καλύφθηκαν όλα δεν τους νοιάζει».
Παρόλο που του είχαμε απαντήσει ότι τα στοιχεία μας -ότι μένουν εκτός παιδικών σταθμών 150 παιδιά- προέρχονταν από συνέντευξη του ίδιου στην ηλεκτρονική εφημερίδα «ΑΛΗΘΕΙΑ», στις 5-9-2018, (https://www.alithia.gr/koinonia/pkampoyris-150-paidia-ektos-paidikon-stathmon), τον πληροφορούμε ότι δεν αποτελούν χαρακτηριστικά μας ούτε τα «μαγικά» ούτε και να «τραβάμε και να βγάζουμε λαγούς».
 
Προτείνουμε το παραπάνω βίντεο για να πεισθεί και ο ίδιος και όσοι άλλοι αμφισβητούν τον αγώνα μας, τον προβληματισμό μας και τις διεκδικήσεις μας και που χωρίς αυτές, σήμερα θα υπήρχαν ακόμη παιδιά εκτός παιδικών σταθμών.    

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου