Print

Τετάρτη 21 Νοεμβρίου 2018

Η ΛΑ.Σ. Δ. Χίου για τη συζήτηση της τροποποίησης του Ο.Ε.Υ. στο Δημοτικό Συμβούλιο


ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ
ΕΞΩ ΑΠΟ ΤΙΣ ΑΝΑΓΚΕΣ ΤΩΝ ΔΗΜΟΤΩΝ Ο ΟΡΓΑΝΙΣΜΟΣ ΤΟΥ ΝΟΜΙΚΟΥ ΠΡΟΣΩΠΟΥ.
Αυτό είναι το συμπέρασμα από τα όσα κατατέθηκαν στο πρόσφατο δημοτικό συμβούλιο, αλλά και το κριτήριο για τη δημοτική αρχή Βουρνού, που ονομάζει τις ανάγκες των δημοτών μας για τα παιδιά τους «Θαύμα των 5 άρτων», την ώρα που προγραμματίζει  «εύκολα» έργα εκατομμυρίων ή εξίσου εύκολα σκορπά σε άρτο και θεάματα. Για όλα αυτά τοποθετηθήκαμε για τον Οργανισμό του Νομικού Προσώπου ως εξής:
 «Διαβάζοντας την εισήγηση, έχω  να τονίσω αρχικά ότι είχε σταλεί από την κ. Κλαίρη Κωστάλα συγκεκριμένη επιστολή, που αφορούσε το προηγούμενο διάστημα που κατατέθηκε εσπευσμένα ο Οργανισμός Εσωτερικής Υπηρεσίας (Ο.Ε.Υ.). Η εισήγηση εστάλη το απόγευμα της 17ης-10-2018 για να συζητηθεί στις 18-11-2018 και υπήρχαν όλα αυτά τα ζητήματα. Ο πρόεδρος (του Ν.Π.Δ.Δ.) έχει κάθε δικαίωμα να ασκήσει κριτική και στη Λαϊκή Συσπείρωση και στον καθένα από εμάς προσωπικά και δεν αναιρείται αυτό το δικαίωμα. Επειδή  όμως είπε ότι “αυτά είναι τα μαγικά της ΛΑ.Σ.”  που “βγάζει λαγούς από το καπέλο…” που έλεγε για τα 150 παιδιά  ότι μένουν έξω από τους βρεφονηπιακούς σταθμούς, έχω εδώ την ηλεκτρονική εφημερίδα “ΑΛΗΘΕΙΑ” που γράφει: “Παντελής Καμπούρης: 150 παιδιά εκτός παιδικών σταθμών”. Αντιλαμβάνεστε  λοιπόν ότι εμείς δε βγάλαμε κανένα λαγό, πήραμε τη δήλωση του Προέδρου και ασκήσαμε μια κριτική πρωτίστως στην κυβέρνηση, εφόσον η κυβέρνηση είναι αυτή, που με τις λειψές χρηματοδοτήσεις, πετά έξω τα παιδιά από τους βρεφονηπιακούς σταθμούς. Εμείς πάντα βάζαμε το ζήτημα να μη μένει κανένα παιδί έξω από τους βρεφονηπιακούς σταθμούς  και γι’ αυτό χαρήκαμε που  όλα τα παιδιά πήγαν στους βρεφονηπιακούς σταθμούς και μάλιστα διεκδικούμε  αυτοί οι βρεφονηπιακοί σταθμοί να είναι δωρεάν.
» Όσον αφορά τώρα τον Ο.Ε.Υ. για μας το κριτήριο που υπάρχει για όλα τα Νομικά Πρόσωπα και τη ΔΗΚΕΧ και  το Δήμο είναι ότι όταν  φτιάχνεις έναν Οργανισμό Υπηρεσίας  βαδίζεις όχι μόνο με το τι έχεις, το τι σου δίνουν οι νόμοι, αλλά κυρίως να στοχεύεις τις ανάγκες σου. Αυτή τη  στιγμή το Νομικό Πρόσωπο πάμπολλες φορές έχει  δηλώσει ότι έχουν αυξηθεί οι ανάγκες και έχει δίκιο. Έχει δηλώσει ότι προσπαθούν, ότι παλεύουν και μάλιστα σε μια επίσκεψή μας στο Κολυμβητήριο ιδίοις όμμασι είδαμε αλλαγές λόγω αυτών των προσπαθειών. Αυτό λοιπόν που διαπιστώνεται, δηλαδή μεγάλες και αυξημένες ανάγκες, σημαίνει ότι πρέπει να αποτυπωθεί.
» Και δεν μπορεί να λέει –πολύ σωστά- ο Πρόεδρος ότι του χρειάζονται 40 θέσεις και μετά να  λες ότι με έναν τύπο το προσδιορίζω στις 22 θέσεις. Ξέρετε ποιος είναι αυτός ο τύπος, που δεν είναι θέμα του Προέδρου και του Διοικητικού Συμβουλίου; Είναι ο τύπος που βάζει η κυβέρνηση και οι κυβερνήσεις και οι “κόφτες”, η μνημονιακή και μεταμνημονιακή εποχή που καθορίζει ότι η μισθοδοσία σου θα βγαίνει μ’ αυτόν τον τρόπο, αλλιώς δεν κάνεις καμιά πρόσληψη.
» Έτσι λοιπόν το “μπαλάκι” περνά, όπως είπα και στο Τεχνικό Πρόγραμμα, ή  να το πληρώνει ο κόσμος ή εσύ θα χαροπαλεύεις με ημίμετρα και διάφορα άλλα. Εμείς λοιπόν λέμε όχι. Αυτήν τη στιγμή το Νομικό Πρόσωπο χρηματοδοτείται από το δήμο, ο δήμος έχει κλείσει αρκετά τη στρόφιγγα. Εμείς θεωρούμε ότι η Δημοτική Αρχή μπορεί να στύψει το μυαλό της αυξάνοντας τη χρηματοδότηση στο Νομικό Πρόσωπο, ώστε οι 22 να γίνουν 32, να γίνουν 40 και να υπάρξει ανταπόκριση στις αυξανόμενες ανάγκες. Κατά τη γνώμη μας είναι “κουκιά μετρημένα”  και αφήστε κύριε δήμαρχε τα περί «θαύματος των 5 άρτων». Το θαύμα των πέντε άρτων είναι τα 15.000€ που εύκολά βγήκαν λόγω εκλογών για να γίνουν χριστουγεννιάτικά λαμπάκια ή το 1.000.000 ευρώ για λαμπτήρες led.
» Εμείς λοιπόν θεωρούμε ότι όπως εύκολα -σε εισαγωγικά το “εύκολα”, επιλογές και ιεραρχήσεις κάνετε- συμμαζεύετε λοιπόν και βρίσκετε κάποια χρήματα, μπορούν για τέτοιες ανάγκες, όπως αυτές του Νομικού Προσώπου, της ΔΗΚΕΧ, να βρεθούν τα χρήματα. Όχι πακτωλός χρημάτων, αλλά ας γίνει αυτό που λέμε εμείς. Να αυξηθεί κατά 10 εργαζόμενους το προσωπικό. Μην το κάνετε 40, κάντε το 32, κάντε το 33 σε πρώτη φάση. 18 άτομα είναι 270.000 ευρώ η μισθοδοσία και για λάμπες 1.000.000 ˙ δεν τρέχει και αίμα γι αυτές!
» Πρώτο, ανάγκες. Αυτή είναι η δικιά μας κατευθυντήρια γραμμή. Δεύτερο, μπαίνει αυτό το διαζευκτικό <ή> που είπαν και οι προλαλήσαντες στην επιλογή διευθυντών. Αυτό δεν μπορούμε  να το καταλάβουμε. Αυτήν τη στιγμή σε  όλους τους χώρους του Δημόσιου Τομέα ισχύει το <ελλείψει> στην ιεραρχία.. Ξεκινάς από το Π.Ε. (σ.σ. Πανεπιστημιακής Εκπαίδευσης) και φτάνεις στη βάση των τυπικών προσόντων. Η πλήρης αντιστροφή των πραγμάτων δείχνει ότι κάποιοι άλλοι διοικούν, κ. Πρόεδρε. Δεν μπορώ  να το ερμηνεύσω διαφορετικά αφού αυτό αποτυπώνεται μέσα στον Ο.Ε.Υ. Στη Δημόσια Διοίκηση είναι ξεκάθαρη η συγκεκριμένη ιεράρχηση. Εξάλλου αυτό διευκρινίστηκε και από πληθώρα συναδέλφων και εργαζομένων. Δεν μπορεί όλοι να βλέπουμε  και να παρερμηνεύουμε το ίδιο πράγμα.
» Για  όλους αυτούς τους  λόγους που ανέφερα θα καταψηφίσουμε τον Ο.Ε.Υ. αν μείνει ως έχει και ως προς το πρώτο και ως προς το δεύτερο σκέλος.-»

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου