Print

Τετάρτη 13 Μαρτίου 2019

Μάρκος Σκούφαλος: Όταν τα έθιμα ξεφτιλίζονται και... όποιος αντέξει!


Χίος, 13-3-2019
Την απόλυτη ξεφτίλα, παρακολουθήσαμε στις διαφημίσεις των δρώμενων του ΑΓΑ στην Έλατα, αλλά και όσοι τελικά μετείχαν στην υποτιθέμενη γιορτή του χωριού την καθαρή Δευτέρα.
Η ξεφτίλα δεν αφορά στην κοπέλα, που ο καπιταλισμός και η ηθική του την εμπορεύεται, για να πουλά την ομορφιά της, στην ελεύθερη αγορά του ζούμε άλλωστε αλίμονο να μην προσκυνήσουμε τις αρετές του, αλλά αυτών που προσβάλλουν την ανθρώπινη ύπαρξη: Οι υπεύθυνοι του χωριού της Ελάτας, που καμώνονται ότι παράγουν και πολιτισμό, με συνδιοργάνωση από την Περιφερειακή Διοίκηση Χίου.
Η δικαιολογία ότι δεν ήξερε, λέει, ο αρμόδιος αντιπεριφερειάρχης ότι τα χρήματα θα χρηματοδοτούσαν κάτι τέτοιο, να δεχτούμε ότι έχει βάση, αλλά ανέκαθεν λέγαμε και λέμε ως Λαϊκή Συσπείρωση ότι αυτές οι χρηματοδοτήσεις δεν μπορεί να είναι με τη λογική «γουρούνι στο σακί» ούτε με τη λογική του ρουσφετιού . Ούτε φυσικά ο σεξισμός και η αγοραία αντίληψη των ιθυνόντων της φαεινής αυτής ιδέας, χαρακτηρίζει ένα ολόκληρο χωριό με ανθρώπους που περνάνε τη ζωή τους σκυμμένοι κάτω από τα μαστιχόδεντρα.

Έχουν απόλυτη ευθύνη όμως όλοι αυτοί που έχουν μετατρέψει τα έθιμα σε κράχτη για φράγκα, σε ατραξιόν θεάματος και σανού, που το μόνο που ψάχνουν δεν είναι πώς θα αναβιώσουν χαρές και λύπες από τα περασμένα, αλλά πόσοι τουρίστες θα έρθουν, ποια κανάλια θα μεταδώσουν  τα δρώμενα, πώς θα γίνει η αρπαχτή για να βγουν τα σπασμένα, από τις άθλιες πολιτικές των κυβερνήσεων διαχρονικά.
Εδώ έχουν απόλυτη ευθύνη γι’ αυτή την κατάντια και η Περιφερειακή Αρχή και η Δημοτική Αρχή  και όλοι αυτοί που συμβάλλουν στη μετατροπή των εθίμων σε εμπορεύματα, στον εκφυλισμό κάθε εκδήλωσης που αντί να αναβιώνει τον πολιτισμό μας, εκπορνεύει κυριολεκτικά και μεταφορικά κάθε αξία και παράδοση.
Αυτό είναι το σύστημά τους, αυτό πολεμάμε, απέναντί του πρέπει να υψώσουμε τείχος μέγα, αλλιώς η σαπίλα του θα μας καταπιεί.
Μάρκος Σκουφαλος
Επικεφαλής ΛΑ.Σ. Δ. Χίου
Δημοτικός Σύμβουλος
Υποψήφιος Δήμαρχος Χίου

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου