Print

Πέμπτη 7 Μαρτίου 2019

Η ΛΑ.Σ. Δήμου Χίου για την Παγκόσμια Ημέρα της Γυναίκας


 ;
Χίος, 7-3-2019
ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ
Παγκόσμια Ημέρα της Γυναίκας: Να εξασφαλιστεί μια ζωή όπως αξίζει στις στυλοβάτισσες της ανθρωπότητας
 Η Λαϊκή Συσπείρωση Δήμου Χίου χαιρετίζει την Παγκόσμια Μέρα της Γυναίκας, στις 8 του Μάρτη. Για μας οι «παγκόσμιες ημέρες» δεν αντιστοιχούν σε μονοήμερες κερδοφόρες εμπορικές φιέστες ή ψηφοθηρικές λαθροχειρίες αστών πολιτευτών, που την επομένη θα ξεχαστούν, αλλά εκφράζουν την καθημερινή ταξική πάλη για εξασφάλιση ανθρώπινων συνθηκών ζωής, για δουλειά, υγεία, εκπαίδευση, γονική φροντίδα και όλα τα κοινωνικά αγαθά που δικαιούται να απολαμβάνει.
 Σήμερα, στην απαρχή ενός αιώνα, που υπάρχουν όλα τα εχέγγυα, για να εξασφαλιστεί μια ζωή όπως αξίζει στις γυναίκες, στις στυλοβάτισσες της κοινωνίας και τα παιδιά τους, που θα αποτελέσουν τη γενιά που θα οδηγήσει τον κόσμο ένα βήμα πιο μπροστά, η γυναίκα και οι ανάγκες της συνεχίζουν να μπαίνουν σε δεύτερη μοίρα από τις εκμεταλλευτικές – καταπιεστικές πολιτικές του παγκόσμιου οικονομικού κατεστημένου, της Ε.Ε., των προθύμων κυβερνήσεων και κυβερνόντων, των Περιφερειακών και Τοπικών Διοικήσεων, που πίνουν νερό στο όνομά τους.

 Συμπορευόμαστε με τις γυναίκες της εργατικής τάξης και των λαϊκών στρωμάτων, που δεν δέχονται να βάλουν στην άκρη τις σύγχρονες ανάγκες τους, που δε δίνουν στην «ισότητα» το ίδιο νόημα με την Ε.Ε. και τους υποτελείς ραβδούχους της, που βλέπουν πως η «δημοκρατία» τσαλαπατιέται στους χώρους δουλειάς.
 Στηρίζουμε την οργάνωση του αγώνα της γυναίκας για το ξήλωμα του αντεργατικού - αντιλαϊκού πλαισίου, την ανάκτηση των απωλειών, τη διεκδίκηση σύγχρονων δικαιωμάτων, με μόνιμη και σταθερή εργασία, με ολόπλευρη κρατική προστασία της μητρότητας, με ελεύθερο χρόνο και κοινωνική δράση που θα αξιοποιείται προς όφελος των λαϊκών αναγκών.
 Ως Λαϊκή Συσπείρωση Δήμου Χίου θεωρούμε ότι η απεξάρτηση της γυναίκας από την εργασιακή ζούγκλα και καταπίεση, η πρόληψη και προστασία της από την οποιαδήποτε κακοποίηση, δε γίνεται με προγράμματα με ημερομηνία λήξης και ανακυκλώσιμους εργαζόμενους. Τα διαχειριζόμενα από την Περιφερειακή και Τοπική Διοίκηση προγράμματα, για δωρεάν «φιλοξενία» παιδιών στους δημόσιους βρεφονηπιακούς σταθμούς, δεν αντιμετωπίζουν ούτε το πρόβλημα συμμετοχής ούτε το πρόβλημα του αποκλεισμού των παιδιών από τις δομές ούτε καταργούν τα τροφεία.
 Η ισότητα της γυναίκας έχει και χρώμα και κόμμα και δεν είναι άοσμη και άχρωμη, όπως τη θέλουν οι τοποτηρητές του αστικού τόξου. Ο καλύτερος τρόπος για να τιμηθεί η Παγκόσμια Μέρα της Γυναίκας είναι η ενδυνάμωση του ρόλου της μέσα στο ριζοσπαστικό γυναικείο κίνημα, η ανάδειξη του ηγετικού και καθοριστικού της ρόλου μέσα στα εργατικά σωματεία, τους αγροτικούς και φοιτητικούς συλλόγους. Όσο περισσότερες γυναίκες παίρνουν τη θέση τους μέσα στο εργατικό και λαϊκό κίνημα, τόσο περισσότερες θα βρίσκουν το δρόμο της δικαίωσης του αγώνα, για μια αξιοπρεπή ζωή με βάση τις δυνατότητες του 21ου αιώνα· για μια  κοινωνία χωρίς εκμετάλλευση ανθρώπου από άνθρωπο, όπου άντρες  και γυναίκες θα βαδίζουν χέρι-χέρι στο δρόμο της ισοτιμίας  και προκοπής.-

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου