Print

Δευτέρα 4 Μαρτίου 2019

ΛΑ.Σ. Δ. Χίου: Δύο κόσμοι-Ο κόσμος της αντίστασης στην ξένη ακρίδα και ο "εθνικός κορμός"


Χίος, 4-3-2019
ΣΧΟΛΙΟ ΤΥΠΟΥ 
ΔΥΟ ΚΟΣΜΟΙ: Ο ΚΟΣΜΟΣ ΤΗΣ ΑΝΤΙΣΤΑΣΗΣ ΣΤΗΝ ΞΕΝΗ ΑΚΡΙΔΑ ΚΑΙ Ο «ΕΘΝΙΚΟΣ ΚΟΡΜΟΣ»
Στην ανακοίνωσή μας για τα αποκαλυπτήρια της προτομής του ακροδεξιού αντικομμουνιστή Παντελεήμονος Φωστίνη, είχαμε προϊδεάσει για τους πρόθυμους του πολιτικού μας κόσμου να τιμήσουν τη μνήμη ενός ανθρώπου που σημάδεψε τη ζωή του πάνω στη γη, διώκοντας και εξοντώνοντας τους πολιτικούς του αντιπάλους.
Γράφαμε: «Μπροστά στην προεκλογική περίοδο υπάρχουν πολλοί πρόθυμοι συνυποψήφιοι για κάτι τέτοιο. Άλλωστε φασισμός και αστικός πολιτικός κόσμος αποτελούν συγκοινωνούντα δοχεία. Επιβεβαιωθήκαμε πλήρως!
Οι κκ. Βουρνούς, Κάρματζης, Τριαντάφυλλος, μαζί με επιτελείς τους, Νύκτας, Ξενάκης, Μαλαφής κ.α., έδωσαν τα διαπιστευτήριά τους στην τελετή για τον Παντελεήμονα Φωστίνη, δίνοντας άλλοθι για μια ακόμα φορά σε μια ιδεολογία, που εχθρεύεται το λαό και ταυτίζεται με την πατριδοκαπηλία και τους μαύρους εκπροσώπους της εθνικοφροσύνης.

Την ίδια μέρα γιορτάστηκε στην Κυδιάντα της Λαγκάδας, η μέρα της ίδρυσης της ΕΠΟΝ και ο τιτάνιος αγώνας του ΕΑΜ-ΕΛΑΣ και του Δημοκρατικού Στρατού Ελλάδας.
Η Λαϊκή Συσπείρωση ήταν εκεί και κατέθεσε το κόκκινο γαρίφαλο στους αλύγιστους της ταξικής πάλης απέναντι στον ντόπιο και ξένο φασισμό, απέναντι στους αστούς και στον αγγλοαμερικανικό ιμπεριαλισμό που αιματοκύλησαν μαζί με τους Φωστίνηδες το λαό. Μαζί και πλήθος του απλού και σεμνού κόσμου, αρκετοί μάλιστα απόγονοι των ηρώων μας.
Η Ιστορία συνεχίζεται και ο καθείς κρίνεται με τα πεπραγμένα του. Ας βγάλουν όλοι τα συμπεράσματά τους.-

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου