Print

Τετάρτη 14 Αυγούστου 2019

Γιώργης Αμπαζής: Οι κυβερνητικές πολιτικές διαχρονικά βλάπτουν σοβαρά την υγεία.


Το τραγικό γεγονός στη Δασκαλόπετρα, που οδήγησε τους πολιτικούς παράγοντες του νησιού να τρέχουν για να θυμηθούν να ελεγχθούν οι χώροι άθλησης των συνοικιών και χωριών για το εάν είναι σε καλή ή όχι κατάσταση , δείχνει ότι δυστυχώς πρέπει να θρηνήσουμε ανθρώπους για να γίνει συνείδηση πως οι μέχρι σήμερα κυβερνητικές πολιτικές δεν έχουν στο επίκεντρό τους τον Άνθρωπο!
Τι να πρωτοθυμηθούμε;;
Τα γεγονότα της Παιδιατρικής (θρηνήσαμε δύο θανάτους παιδιών), που οδήγησαν σε αλλεπάλληλες κινητοποιήσεις του Συλλόγου Γυναικών για να απαιτήσει το Νοσοκομείο παιδίατρο.
Την υποστελέχωση του Νοσοκομείου με γιατρούς;
Την αδυναμία  του ΕΚΑΒ να καλύψει όλο το νησί με μία βάρδια;

Τα προβλήματα στην κλινική του Νεφρού που έχουν οδηγήσει στην επιστράτευση στρατευμένου γιατρού για να εξυπηρετηθούν οι ασθενείς  νεφρού;
Την κραυγή αγωνίας των κατοίκων των 19 χωριών της Αμανής  που  δείχνει ότι υπάρχει σοβαρό ζήτημα στην κάλυψη της περιοχής από γιατρούς;  Σήμερα υπολογίζεται ότι οι συμπατριώτες μας  που ήρθαν από την ξενιτιά ή τα αστικά κέντρα αλλά και τουρίστες, αλλά και στα παραθαλάσσια θέρετρα (Λημνιά, Λήμνος)  προσεγγίζουν περίπου τέσσερις χιλιάδες ανθρώπους πολίτες ,που χρήζουν καθημερινής ιατρικής περίθαλψης χωρίς να την έχουν, που όμως δικαιούνται να ξεκουραστούν στα πάτρια εδάφη.
Υπάρχει τουλάχιστον η προσκοπική κατασκήνωση στο Μάναγρο και σε λίγο θα φιλοξενηθεί η κατασκήνωση του Παγχιακού Συλλόγου των ΑΜΕΑ. Αλήθεια, μπορεί κανείς σήμερα να αδιαφορεί, ή να σκέπτεται ότι δεν θα συμβεί στον ίδιο και την οικογένειά του κάτι;
Σίγουρα όχι….
Η έλλειψη γιατρών ή στην καλύτερη περίπτωση να υπάρχει περιοδικά κάποιος, είναι αποτέλεσμα της φιλοσοφίας της αποδοχής των υποβαθμισμένων προσωπικών και κοινωνικών αναγκών που διαμορφώνει το πολιτικό σύστημα. Οι πολίτες αντί να χτυπούν το σαμάρι χτυπούν το γάιδαρο. Η ηρωική προσπάθεια των επιστημόνων να προσφέρουν ιατρική φροντίδα, χωρίς ικανοποιητικό μισθό, χωρίς μεταφορικό μέσο, με ίδιους πόρους  γυρίζουν στα χωριά χωρίς τα κατάλληλα ιατρικά μέσα, χωρίς οδηγό και  στο ασθενοφόρο, αποτελεί δείγμα ανθρωπιάς, αλλά δεν φτάνει.
Ο λαός πρέπει να ξεσηκωθεί και η ώρα έφτασε, τώρα άμεσα, πρέπει να πάρουν την πρωτοβουλία να διαμαρτυρηθούν για την εγκατάλειψη της περιοχής, για την αντιμετώπισή τους ως πολίτες β’ κατηγορίας.
Η δημόσια υγεία είναι δικαίωμα για όλο το λαό. Όσον αφορά το πολιτικό προσωπικό της ΝΔ, ΚΙΝΑΛ, ΣΥΡΙΖΑ κλπ- πολιτικούς και επιμελητηριακούς κύκλους και  που κόπτονται για την ανάπτυξη και την τουριστική αναβάθμιση της περιοχής, πώς συμβαδίζουν όλα αυτά; . Άραγε, πώς αντιλαμβάνονται την «ανάπτυξη» υποδομών και στελεχών υγείας στην Αμανή. Άραγε, τα καθημερινά αλλεπάλληλα ιατρικά συμβάντα που δεν αντιμετωπίζονται πρέπει να οδηγήσουν σε θανατηφόρο συμβάν, πρέπει να θρηνήσουμε κι άλλα θύματα για να στελεχωθούν τα πολυδύναμα και αγροτικά ιατρεία του νησιού. Γιατί δεν είναι μόνο η Αμανή, είναι και τα Καρδάμυλα, η Λαγκάδα και η Συκιάδα, είναι τα Καμπόχωρα και τα Μαστιχοχώρια που σφύζουν από Χιώτες και ξένους επισκέπτες και όμως οι γιατροί περνούν  τυπικά μια φορά στις 15 ημέρες.
Ως Λαϊκή Συσπείρωση στην Περιφέρεια και στο δήμο της Χίου , και αυτά τα προβλήματα θέλουμε να αναδείχνουμε , γιατί αυτά ακουμπάνε στην ανάπτυξη των λαϊκών αναγκών και όχι των κερδών των χρυσοκάνθαρων της εξουσίας  και  των επιχειρηματικών ομίλων.
ΑΜΠΑΖΗΣ ΓΙΩΡΓΗΣ
ΕΚΛΕΓΜΕΝΟΣ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΟΣ ΣΥΜΒΟΥΛΟΣ Β. ΑΙΓΑΙΟΥ ΤΗΣ ΛΑΙΚΗΣ ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗΣ.
Χίος 13 8-2019

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου