Print

Πέμπτη 29 Αυγούστου 2019

Η ΛΑ.Σ. Β. Αιγαίου για την επίθεση του απερχόμενου αντιπεριφερειάρχη της Π.Ε. Χίου στους εργαζόμενους

Πηγή φωτό: www.astraparis.gr

      Μυτιλήνη, 28 Αυγούστου 2019
ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ
Στο άκρον άωτο της αλαζονείας και του αντεργατικού μένους
Πρωτάκουστο κρούσμα ακραίας αντιδραστικής επίθεσης στους εργαζόμενους της Περιφ. Ενότητας Χίου από τον απερχόμενο αντιπεριφερειάρχη και νεοεκλεγέντα Δήμαρχο Χίου, γνωστό για την αντεργατική του αλλεργία, Σταμάτη Κάρμαντζη, ο οποίος ζήτησε και πέτυχε τη σύλληψη δύο εργαζομένων γιατί στάθηκε αδύνατο να εκτελέσουν μέσα σε μία ώρα εντολή του.
Ως Λαϊκή Συσπείρωση καταγγέλλουμε αυτήν την αχαρακτήριστη ενέργεια και προσυπογράφουμε την παρακάτω διαμαρτυρία - καταγγελία της ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑΣ ΣΥΛΛΟΓΩΝ ΥΠΑΛΛΗΛΩΝ ΑΙΡΕΤΩΝ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΩΝ ΕΛΛΑΔΑΣ και του ΣΥΛΛΟΓΟΥ ΥΠΑΛΛΗΛΩΝ ΠΕΡΙΦΕΡΙΑΚΗΣ ΕΝΟΤΗΤΑΣ ΧΙΟΥ
Οι περιφερειακοί Σύμβουλοι της Λαϊκής Συσπείρωσης Β. Αιγαίου
===============================
Ο.Σ.Υ.Α.Π.Ε.
ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ ΣΥΛΛΟΓΩΝ ΥΠΑΛΛΗΛΩΝ ΑΙΡΕΤΩΝ
ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΩΝ ΕΛΛΑΔΑΣ
Δ/νση: Λ. Συγγρού 80-88, 7ος όροφος
www.osyape.gr
τηλ. προέδρου: 6932442294 – τηλ. γραμματέα: 6977504710
Αθήνα 27/8 /2019
Αριθμ. Πρωτ.: 108
ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ
Για τις συλλήψεις υπαλλήλων και παραπομπή με την αυτόφωρη διαδικασία στην Π.Ε. Χίου
Νέες αντεργατικές μεθόδους  επέλεξε ο Αντιπεριφερειάρχης Χίου κ. Σταμάτης Κάρμαντζης λίγες μέρες πριν λήξει η θητεία του, στην προσπάθειά του να δείξει άμεση και αποτελεσματική επίλυση των προβλημάτων!!!

Ακολουθώντας το δόγμα «νόμος και τάξη» της κυβέρνησης της ΝΔ και σαν να μην ξέρει πως γίνονται οι προμήθειες των δημόσιων υπηρεσιών, αφού απαίτησε  με έγγραφό του εντός μίας ώρας να αποκατασταθεί ζημιά, που εντόπισε σε στύλους φωτισμού στο Διοικητήριο, μεθόδευσε την σύλληψη από την Αστυνομική Διεύθυνση Χίου, το απόγευμα της Παρασκευής, τον εκτελούντα χρέη προϊσταμένου της Δ/νσης Τεχνικών Υπηρεσιών και τον προϊστάμενο του Τμήματος Προμηθειών και την παραπομπή τους στον Εισαγγελέα με την διαδικασία του αυτοφώρου!!!
Τι κι αν η αντίδραση των υπηρεσιών ήταν άμεση…, τι κι αν αμέσως διακόπηκε η παροχή ρεύματος στους συγκεκριμένους στύλους προκειμένου  να μην υπάρχει κανένας κίνδυνος για τους πολίτες, τι κι αν αμέσως κινήθηκαν οι απαραίτητες διαδικασίες οι 2 συνάδελφοι βρέθηκαν στο εδώλιο του κατηγορουμένου!!!
Και μπορεί εν τέλει σήμερα Τρίτη να κρίθηκαν αθώοι από το δικαστήριο, το όλο ζήτημα είναι ενδεικτικό της αντίληψης της Περιφερειακής Αρχής Χίου για την λειτουργία των υπηρεσιών της, για την αντιμετώπιση των εργαζομένων ως εξιλαστήρια θύματα των προβλημάτων και των ελλείψεων, για την προσπάθεια συγκάλυψης των δικών της ευθυνών για την τεράστια υποστελέχωση των υπηρεσιών σε επιστημονικό και εργατικό προσωπικό (μετρημένοι στα δάχτυλα μηχανικοί, ούτε ένας εργάτης, ούτε ένας ηλεκτρολόγος κλπ), για τις χρονοβόρες γραφειοκρατικές διαδικασίες των προμηθειών όταν αυτές αφορούν προβλήματα υποδομών και επίλυσης λαϊκών προβλημάτων.
Καταδικάζουμε αυτήν και κάθε άλλη παρόμοια επιλογή κάθε Περιφερειακής Αρχής, στηρίζουμε τους συναδέλφους μας, που εργάζονται υπηρετώντας το λαό και τους πολίτες γενικότερα.
Οι εργαζόμενοι στις Περιφέρειες της χώρας με τους αγώνες μας θα αντιπαλέψουμε τέτοιες αντεργατικές ενέργειες και πολιτικές, θα δυναμώσουμε την πάλη μας ενάντια στις ιδιωτικοποιήσεις αρμοδιοτήτων και την υποστελέχωση, για τη λειτουργία των υπηρεσιών με πλήρη στελέχωση, εξοπλισμό και δυνατότητα άμεσης επίλυσης των προβλημάτων.
============================

Σύλλογος Υπαλλήλων
Περιφερειακής Ενότητας Χίου
«Στηρίζουμε τους συναδέλφους μας που άδικα κατηγορούνται»
Λίγες μέρες πριν λήξει η θητεία του, ο Αντιπεριφερειάρχης κ. Σταμάτης Κάρμαντζης έδειξε το πραγματικό του πρόσωπο ως προς το τι πιστεύει για τους εργαζόμενους στην Περιφερειακή Ενότητα Χίου και το δημόσιο τομέα γενικότερα.
Με έγγραφό του ζήτησε αποκατάσταση ζημιάς που έχει προκληθεί σε στύλους φωτισμού στο Διοικητήριο,  αργά το μεσημέρι της Παρασκευής. Ο προϊστάμενος τμήματος Προμηθειών που το παρέλαβε, έκανε τις απαραίτητες ενέργειες  όπως προβλέπεται από το οραγανόγραμμα της Π.Β. Αιγαίου, για να κινήσει την διαδικασία για την αποκατάσταση της ζημιάς. Παράλληλα, κι αυτό είναι το κυριότερο, φρόντισε να διακοπεί η παροχή ρεύματος στους συγκεκριμένους στύλους χωρίς αυτό να είναι μέρος των αρμοδιοτήτων του, προκειμένου  να μην υπάρχει κανένας κίνδυνος για τους πολίτες. Ο Αναπληρωτής Πρ/νος της Δ/νσης Τεχνικών Έργων ευρίσκετο νομίμως εκτός υπηρεσίας, καθώς είχε λήξει το ωράριο εργασίας του.
Ο κ. Αντιπεριφερειάρχης όμως, χωρίς να περιμένει τις ενέργειες των υπαλλήλων, έκρινε σκόπιμο να κοινοποιήσει το συγκεκριμένο έγγραφο στην Εισαγγελία Χίου, η οποία  δεν ήταν αποδέκτης προς κοινοποίηση του εγγράφου, με αποτέλεσμα να κινηθεί αυτόφωρη διαδικασία εναντίον των συναδέλφων.
Αποτέλεσμα: σήμερα δύο συνάδελφοι μας βρίσκονται κατηγορούμενοι ενώ έκαναν τη δουλειά τους όπως προβλέπεται.
Ο ένας εκ των δύο κατηγορούμενων πρόκειται μετά από 35 έτη έντιμης υπηρεσίας και προσφοράς στο Δημόσιο να συνταξιοδοτηθεί τις επόμενες μέρες.
Τα ερωτήματα που μπαίνουν είναι πολλά:
Γιατί ο Αντιπεριφερειάρχης Χίου κοινοποιώντας ένα υπηρεσιακό έγγραφο στην Εισαγγελία ουσιαστικά επεδίωξε να κινηθεί αυτόφωρη διαδικασία εναντίον  συναδέλφων;
Ενώ γνώριζε ο Αντιπεριφερειάρχης ότι για οποιαδήποτε ενέργεια , προμήθεια κλπ προβλέπονται από την ισχύουσα νομοθεσία, πολύ συγκεκριμένες, αυστηρές και χρονοβόρες διαδικασίες δέσμευσης πίστωσης και έγκρισης της δαπάνης από τα αρμόδια συλλογικά όργανα;
 Σήμερα με τις συνεχείς αποχωρήσεις συναδέλφων, όσοι απομένουν πρέπει να ανταπεξέλθουν στα ολοένα αυξανόμενα και πιο περίπλοκα καθήκοντα ενώ ταυτόχρονα καταναλώνουν πάρα πολύ χρόνο σε δικαστήρια και καταθέσεις.
Στον προγραμματισμό προσλήψεων  η Περιφερειακή Ενότητα Χίου έμεινε απέξω αφήνοντας τις υπηρεσίες της υποστελεχωμένες.
Αυτοί είναι οι όροι με τους οποίους εργαζόμαστε σήμερα στην Π.Ε Χίου. Έχουμε  επανειλημμένα θέσει  το πόσο απαράδεκτο είναι, να βρισκόμαστε ως εργαζόμενοι υπό την διαρκή απειλή, ότι θα βρεθούμε κατηγορούμενοι επειδή προσπαθούμε να κάνουμε τη δουλειά μας.
 Στηρίζουμε τους συναδέλφους που υφίσταται αυτή τη στιγμή μια μεγάλη αδικία και είμαστε στο πλάι τους.
Χίος, 27/8/2019

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου