Print

Τετάρτη 28 Αυγούστου 2019

Μια συνοπτική εκτίμηση της ΛΑ.Σ. Β. Αιγαίου για το απερχόμενο Περιφερειακό Συμβούλιο

Φωτό αρχείου-Πηγή:politischios.gr

Μυτιλήνη, 27 Αυγούστου 2019
ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ
Μια συνοπτική εκτίμηση του απερχόμενου Περιφερειακού Συμβουλίου
Στις 26 Αυγούστου συνήλθε για τελευταία φορά το απερχόμενο Περιφερειακό Συμβούλιο Β. Αιγαίου.
Παίρνοντας το λόγο, προ ημερήσιας διάταξης, ο  Περιφερειακός Σύμβουλος της Λαϊκής Συσπείρωσης Β. Αιγαίου, Στρατής Κόρακας, σημείωσε ότι : " όπως η σημερινή συνεδρίαση είναι η τελευταία, θα έπρεπε να γίνει ένας απολογισμός, μια εκτίμησή της. λειτουργίας, του ρολού του Περιφ. Συμβουλίου στα πέντε χρονιά θητείας του.
Πρέπει, να πούμε ότι λειτούργησε, με ευθύνη της Περιφερειακής Αρχής , του Προέδρου και της πλειοψηφίας του Περιφερειακού Συμβουλίου, μακριά από τα μεγάλα προβλήματα των κάτοικων της Περιφέρειας, ως το μακρύ χέρι της κυβέρνησης,  πραγματικός ιμάντας εφαρμογής της αντιλαϊκής πολιτικής της, υποτάσσοντας και τη λειτουργία του σε αυτό το ρόλο.

Αρνήθηκε πεισματικά να φέρει για συζήτηση προτάσεις μας για σοβαρά ζητήματα της περιοχής μας,  όπως η αυξανόμενη παρουσία του. ΝΑΤΟ στο Αιγαίου με τους τεράστιους κίνδυνους που εγκυμονεί για το λαό μας, η δασοπροστασία, η υγεία , η προστασία της ελαιοπαραγωγής κ.ά. Δεν άντεξε ούτε καν την ολοκλήρωση της συζήτησης για τη λειτουργιά του Περιφερειακού Συμβουλίου, διακόπτοντας την "για τεχνικούς λόγους".
Ήταν ένα Περιφερειακό Συμβούλιο υποβαθμισμένο, που χρησιμοποιήθηκε κυρίως για την νομιμοποίηση των αυθαιρεσιών και των σκοπιμοτήτων της Περιφερειακής. Αρχής.
Έτσι εξηγείται και η άρνηση να απομαγνητοφωνούνται τα πρακτικά των συνεδριάσεων  και η επιμονή  να γίνονται όλες οι συνεδριάσεις μέσω τηλεδιάσκεψης, υποβιβάζοντας και δυσκολεύοντας τις εργασίες του.
Αυτοί είναι προφανώς και οι λόγοι που σήμερα δεν έχουμε μια τέτοια συζήτηση.
Σ΄ ότι αφορά τη Λαϊκή Συσπείρωση θα συνεχίσει, με όσες δυνάμεις της έδωσε ό λαός, την αγωνιστική παρουσία της για τα συμφέροντα και τα δικαιώματα των κατοίκων των νησιών μας, διεκδικώντας λύσεις για τα προβλήματα του, αποκαλύπτοντας τις αιτίες και τους υπαίτιους και συμβάλλοντας στην  αγωνιστική ενότητα όλων των εργαζομένων.
----------------------------------

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου