Print

Τετάρτη 3 Φεβρουαρίου 2021

ΛΑ.Σ. Β. Αιγαίου: Κύριοι της περιφερειακής αρχής η περιφέρεια δεν είναι… αγροτεμάχιό σας!

 

                         Μυτιλήνη 1/02/21

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ ΛΑΪΚΗΣ ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗΣ

Κύριοι της περιφερειακής αρχής η περιφέρεια δεν είναι… αγροτεμάχιό σας!

Πλημμύρα… υποκρισίας και θράσους

Τη ρήση του σοφού λαού «δεν είναι που μας χρωστάγανε μας πήραν και το βόδι», επιχείρησαν με περισσό θράσος να πραγματώσουν στην τελευταία συνεδρίαση του Περιφερειακού Συμβουλίου ο περιφερειάρχης, Κ. Μουτζούρης και η αντιπεριφερειάρχης, Αν. Αντωνέλλη, σχετικά με την περιβόητη υπόθεση αγροτεμαχίου στην Καλλονή, το οποίο «καταστράφηκε» από τις πλημμύρες του 2016.

Οι εν λόγω εκπρόσωποι της πλειοψηφίας εξαπέλυσαν μια σκαιότατη, προκλητική και ταυτόχρονα εξόχως αποκαλυπτική επίθεση εναντίον των μελών της Λαϊκής Συσπείρωσης Βορείου Αιγαίου, επειδή σε προηγούμενη ανακοίνωσή μας, κάναμε λόγο για σκάνδαλο (επισυνάπτεται και το σχετικό δελτίο Τύπου όπου φαίνονται αναλυτικά όλα τα δεδομένα της υπόθεσης).

Στο συγκεκριμένο δελτίο τύπου της, η Λαϊκή Συσπείρωση ενημέρωνε ότι ήλθε στην συνεδρίαση της Οικ. Επιτροπής (21/01/210) εισήγηση του Προέδρου της, κ. Μουτζούρη, με την οποία ζητούσε ουσιαστικά να καταβληθούν 44.500 περίπου συν ΦΠΑ στην κ. Φραντζή, ως αποζημίωση για ζημιά που υπέστη από το έντονο πλημμυρικό φαινόμενο της 28/11/16, το αγρόκτημα της έκταση 10 περίπου στρεμμάτων και συνολικής αξίας 10-15000 ευρώ!!!!

Να σημειωθεί ότι η απαίτηση αυτή δεν στηριζόταν σε κάποια έκθεση αυτοψίας κάποιας νόμιμης επιτροπής που προβλέπει ο νόμος ή σε διαπίστωση του ΕΛΓΑ και σε τιμολόγια, αλλά σε μια πραγματογνωμοσύνη ιδιώτη μηχανικού που δεν συνοδευόταν από κανένα αποδεικτικό στοιχείο για το πώς υπολογίστηκαν τα φερτά υλικά που υπερύψωσαν το χωράφι κατά 1,5 μέτρο (!!!), πώς μεταφέρθηκαν, με ποια τιμολόγια, πού εναποτέθηκαν, δεδομένου ότι πρόκειται για περιοχή ΖΕΠ..

Ο εκπρόσωπος της Λαϊκής Συσπείρωσης αναφέρθηκε λεπτομερώς στο θέμα, απέδειξε με συγκεκριμένα στοιχεία το αβάσιμο των απαιτήσεων και πρότεινε να παραπεμφθεί το θέμα στη δικαιοσύνη τονίζοντας ότι αν γινόταν δεκτή η απαίτηση αυτή, θα ήταν σκάνδαλο και διασπάθιση δημοσίου χρήματος. Η πρόταση μας υιοθετήθηκε από την πλειοψηφία της Οικονομικής Επιτροπής.

Αντί λοιπόν οι δύο περιφερειακοί «άρχοντες» να απολογηθούν γιατί έφεραν ένα εξόφθαλμα «ύποπτο» θέμα στην Οικονομική Επιτροπή, το οποίο, σύμφωνα μάλιστα και με τις αρμόδιες υπηρεσίες της Περιφέρειας δεν έχει κανένα τυπικό και ουσιαστικό έρεισμα, αντί να επιχειρήσουν να δικαιολογήσουν -έστω και εκ των υστέρων- τη σπουδή τους, το μόνο που βρήκαν να κάνουν, ήταν να επιτεθούν στα μέλη της Λαϊκής Συσπείρωσης, κάνοντας λόγο -άκουσον-άκουσον- για «διατεταγμένη υπηρεσία».

Ζήτησαν, μάλιστα, να ανακαλέσουμε τα περί «σκανδάλου», όταν τα τοπικά ΜΜΕ το ’χουν τούμπανο και οι παροικούντες την περιφέρεια κρυφό καμάρι.....

Τις μεθοδεύσεις τους, μάλιστα, τις βάφτισαν «δημοκρατικές διαδικασίες», όταν ακόμα κι αυτοί που έφεραν το θέμα στην Οικονομική Επιτροπή -μετά την επιχειρηματολογία μας- ψήφισαν «λευκό».

Αποκαλύφτηκε για ακόμα μια φορά η αντίληψή τους και κυρίως η πρακτική τους. Αποκαλύφτηκε για ακόμα μια φορά πώς αντιλαμβάνονται την πολιτική τους θέση, ποιους υπηρετούν με την πολιτική τους και κυρίως πώς αντιλαμβάνονται τη διαφωνία και την απόλυτα τεκμηριωμένη πολιτική αποκάλυψη και καταγγελία.

Αν κάτι πραγματικά πλημμύρισε, δεν είναι κ. Μουτζούρη και κα Αντωνέλλη το περιβόητο αγροτεμάχιο της Καλλονής, αλλά το Περιφερειακό Συμβούλιο από το θράσος και την υποκρισία σας…

Και για να τελειώνουμε μια και καλή:

Ναι, είμαστε σε διατεταγμένη υπηρεσία, για την οποία, μάλιστα είμαστε περήφανοι: Να υπηρετούμε τις ανάγκες και τα συμφέροντα του λαού και των νησιών μας…

 Σε κάθε περίπτωση, κύριοι της Περιφερειακής Αρχής, πάρτε υπόψη σας ότι η Περιφέρεια δεν είναι… αγροτεμάχιό σας!

Το Γραφείο τύπου της Λαϊκής Συσπείρωσης Β. Αιγαίου

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου