Print

Τρίτη 7 Μαρτίου 2023

Ν.Τ. Χίου της ΑΔΕΔΥ: Απεργία, 8 του Μάρτη, 12:00, Πλατεία Βουνακίου

 ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ Η ΚΑΤΑΡΑ ΤΩΝ ΤΕΜΠΩΝ – ΕΙΝΑΙ ΟΙ ΝΟΜΟΙ ΤΩΝ ΚΕΡΔΩΝ

ΤΟ ΕΓΚΛΗΜΑ ΣΤΑ ΤΡΕΝΑ ΝΑ ΜΗ ΣΥΓΚΑΛΥΦΘΕΙ

ΤΕΤΑΡΤΗ 8 ΤΟΥ ΜΑΡΤΗ ΑΠΕΡΓΟΥΜΕ

ΚΑΛΟΥΜΕ ΣΤΗ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ ΣΤΙΣ 12.00, ΠΛΑΤΕΙΑ ΒΟΥΝΑΚΙΟΥ

Πηγή φωτό: astraparis.gr

Χαιρετίζουμε τις μαζικές και δυναμικές κινητοποιήσεις, τις πολύμορφες συγκινητικές εκδηλώσεις των εργατικών σωματείων, των μαθητικών και φοιτητικών συλλόγων και των άλλων μαζικών φορέων του λαού, όπως πραγματοποιήθηκε και στο νησί μας, που απαιτούν να μην υπάρχει καμία ανοχή και καμία συγκάλυψη για το έγκλημα στα Τέμπη. Καταδικάζουμε την καταστολή και την απόπειρα φίμωσης των εργαζομένων!

Ο λαός δεν μπορεί να γίνει ξανά μάρτυρας σε ένα προδιαγεγραμμένο έγκλημα, για το οποίο όλοι ήταν σχεδόν σίγουροι ότι θα συμβεί κάποια στιγμή, εκτός από ...τις κυβερνήσεις και τις διοικήσεις του κρατικού ΟΣΕ και της ιδιωτικής «Hellenic Train». Ο «εκσυγχρονισμένος» και «απελευθερωμένος» σιδηρόδρομος όλων των κυβερνήσεων τελικά αποδείχτηκε ότι ήταν συρμοί θανάτου…

Δεν είναι η ώρα της σιωπής, είναι η ώρα της φωνής και του αγώνα!

Στις 8 Μαρτίου όλοι οι εργαζόμενοι μπορούμε να δείξουμε το καθάριο πρόσωπό μας. Αυτών που γέμισαν τα κέντρα αιμοδοσίας μετά το ατύχημα και συγχρόνως δεν έκλεισαν το στόμα τους, δεν αναμάσησαν την καραμέλα ότι δεν είναι ώρα για ευθύνες, που διακήρυτταν με θράσος κυβερνητικά στελέχη και όχι μόνο…

Οι μαζικές κινητοποιήσεις των τελευταίων ημερών, μας δείχνουν ότι στον 21ο αιώνα δεν μπορούμε να ζήσουμε με το «πάμε και όπου βγει», δηλαδή όπου μας βγάζουν οι «σειρήνες» της εξοικονόμησης πόρων, του «κόστους - οφέλους», των ιδιωτικοποιήσεων, της εμπορευματοποίησης της παιδείας, της υγείας, όλων των κοινωνικών υπηρεσιών. Για να αποκαλυφθούν οι αιτίες και οι ένοχοι των κρατικών εγκλημάτων κι όχι να κρύβονται πίσω από δήθεν «ανθρώπινα λάθη». Και πάνω από όλα για να πάψουν επιτέλους οι ανθρωποθυσίες στον βωμό του κέρδους.

Οι εγκληματικές ευθύνες της κυβέρνησης για τη μετωπική σύγκρουση των δυο αμαξοστοιχιών που άφησε πίσω της εκατόμβες νεκρών δεν μπορούν να κρυφτούν πίσω από υποσχέσεις.

Όχι άλλα θύματα στο βωμό των κερδών τους!

         Εδώ και τώρα να απολογηθούν όλοι αυτοί που ως κυβερνήσεις πούλησαν τον ΟΣΕ αντί να τον θωρακίσουν με σύγχρονα συστήματα ασφάλειας, αφήνοντας τους ελληνικούς σιδηροδρόμους με ελάχιστους εργαζόμενους, χωρίς κατάλληλη εκπαίδευση, εξειδίκευση και πιστοποίηση.

         Όλοι αυτοί, που πέταξαν στο καλάθι των άχρηστων τις αγωνιώδεις προειδοποιήσεις των εργαζομένων για όλα τα παραπάνω, ακόμα και λίγες μέρες πριν τη νέα, ανείπωτη τραγωδία.

         Ακόμα και τώρα, Κυβέρνηση και γνωστοί παπαγάλοι των ΜΜΕ, πριν ακόμα στεγνώσει το αίμα των νεκρών επιβατών και των εργαζόμενων σιδηροδρομικών, χυδαιολογούν ξανά φτάνοντας στο σημείο να στείλουν ξανά στα δικαστήρια τους απεργούς του Μετρό για να βγάλουν την απεργία τους με βασικό αίτημα την ασφάλεια, παράνομη!

         Δεν μπορούν να σβήσουν τις διαχρονικές ευθύνες τους, την υποχρηματοδότηση, την "απελευθέρωση" και την κατάτμηση του σιδηροδρομικού έργου και την αντιμετώπιση της ανθρώπινης ζωής ως κόστος.

Τώρα είναι η ώρα να φωνάξουμε ακόμα πιο δυνατά, να παλέψουμε για:

ü  Καμία συγκάλυψη του εγκλήματος στα Τέμπη.

ü  Σύγχρονες δημόσιες, φτηνές και ασφαλείς συγκοινωνίες για όλο τον λαό, ενάντια στην πολιτική των ιδιωτικοποιήσεων που θεωρεί την ανθρώπινη ζωή κόστος.

ü  Προσλήψεις μόνιμου προσωπικού, αρτιότερη εκπαίδευση, εφαρμογή σύγχρονων τεχνολογιών ασφαλείας σε όλα τα ΜΜΜ και άμεση υλοποίηση των διεκδικήσεων των συνδικάτων του κλάδου.

ü  Ουσιαστικά μέτρα πρόληψης και προστασίας της ζωής και της περιουσίας του λαού. Μέτρα υγιεινής και ασφάλειας σε δημόσιες υποδομές και χώρους δουλειάς.

Για την Ε.Γ. του Ν.Τ Χίου

Ο Πρόεδρος                                      Η Γραμματέας

 

Νικήτας Παναγιώτης                   Παμπουρτζή Ξένια

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου