Print

Παρασκευή 3 Μαρτίου 2023

Ανακοίνωση του Ν.Τ. Χίου της ΑΔΕΔΥ το δυστύχημα στα Τέμπη και κάλεσμα σιωπηρής διαμαρτυρίας

 ΠΡΟΔΙΑΓΕΓΡΑΜΜΕΝΟ ΕΓΚΛΗΜΑ ΤΟ ΠΟΛΥΝΕΚΡΟ ΔΥΣΤΥΧΗΜΑ ΣΤΑ ΤΕΜΠΗ

Είμαστε συγκλονισμένοι από το τραγικό γεγονός της σύγκρουσης των αμαξοστοιχιών στα Τέμπη και εκφράζουμε την τεράστια θλίψη μας και τα συλλυπητήρια μας στις οικογένειες των θυμάτων.

Ταυτόχρονα γεμίζουμε με τεράστια οργή!

Είναι αδιανόητο εν έτη 2023 να χάνονται ανθρώπινες ζωές με αυτόν τον τραγικό τρόπο; Πώς είναι δυνατόν να μην έχουν τόσο καιρό εισακουστεί από το κράτος οι κραυγές αγωνίας των εργαζομένων για την απαράδεκτη κατάσταση που επικρατεί στις υποδομές;

Πρόκειται για συνειδητή πολιτική που μπροστά στα κέρδη των επιχειρηματικών ομίλων, δεν λογαριάζει ανθρώπινες ζωές. Το τραγικό πολύνεκρο δυστύχημα πέρα από το οποιοδήποτε πιθανόν ανθρώπινο λάθος είναι το αποτέλεσμα της διαχρονικά ολέθριας πολιτικής υποβάθμισης (όλων των κυβερνήσεων  προεξέχουσας βέβαια της σημερινής), που βήμα το βήμα προώθησαν την  εμπορευματοποίηση και ιδιωτικοποίησης των Δημοσίων συγκοινωνιών και υποδομών!

Η τραγωδία  λοιπόν έχει ηθικούς αυτουργούς! ΝΔ, ΣΥΡΙΖΑ, ΠΑΣΟΚ -ΚΙΝΑΛ ψήφισαν το πακέτο οδηγιών της ΕΕ για πλήρη απελευθέρωση των σιδηροδρομικών μεταφορών!!

Η δήλωση του προέδρου των Μηχανοδηγών ΟΣΕ είναι συγκλονιστική: "Δεν λειτουργεί τίποτα όλα είναι χειροκίνητα" !

Λίγες μέρες πριν το τραγικό συμβάν στις 24/1/23 η «Δημοκρατική Ενωτική Συνδικαλιστική Κίνηση» Σιδηροδρομικών (ΔΕΣΚ Σ) έλεγε: "Δεν θα περιμένουμε το δυστύχημα που έρχεται, για να τους δούμε να χύνουν κροκοδείλια δάκρυα κάνοντας διαπιστώσεις». Ενώ σε ανακοίνωση  της με αφορμή το σοβαρό ατύχημα που σημειώθηκε στις 24 Γενάρη 2023 στο Κεντρικό Εργοστάσιο Πειραιά της Hellenic Train (ΤΡΑΙΝΟΣΕ),  μεταξύ άλλων, σημείωνε τα εξής: «Πραγματικά αναρωτιέται κανείς τι άλλο πρέπει να συμβεί για να αναλάβουν επιτέλους τις ευθύνες τους, η κυβέρνηση, η εργοδοσία. Πρέπει πρώτα να θρηνήσουμε νεκρούς και μετά να παρθούν μέτρα προστασίας της ανθρώπινης ζωής; Πόσο κοστολογείται για τους παραπάνω η ανθρώπινη ζωή;».

Οι εργαζόμενοι βρίσκονται καθημερινά εκτεθειμένοι σε μια σειρά κινδύνους, για τους οποίους οι κυβερνήσεις και οι εταιρείες αδιαφορούν, δεν παίρνουν κανένα μέτρο για ασφαλή εργασία στους χώρους δουλειάς, δεν παίρνουν κανένα μέτρο ασφαλούς κυκλοφορίας των τρένων γιατί αποτελούν κόστος και εμπόδιο στην κερδοφορία τους.

Όλοι οι εργαζόμενοι στο δημόσιο και ιδιωτικό  τομέα μέσα από τα Σωματεία μας πρέπει να  παρέμβουμε καθοριστικά ώστε όχι μόνο να αποδοθούν οι πραγματικές ευθύνες στην αντιλαϊκή πολιτική και τους εκφραστές της, αλλά και να συνεχίσουμε αταλάντευτα τον αγώνα για να μην σακατεύεται κανείς και να μην χάνει τη ζωή του στον 21ο αιώνα, για τα κέρδη των Επιχειρηματικών Ομίλων (ΤΡΑΙΝΟΣΕ 130 εκατ. ετήσια έσοδα, 3,5εκ. ετήσια καθαρά κέρδη), που αδιαφορούν για τη ζωή και την ευημερία του λαού μας!

Παλεύουμε για ασφαλείς, δημόσιες και φτηνές μεταφορές, ενάντια στην πολιτική των ιδιωτικοποιήσεων που θεωρεί την ανθρώπινη ζωή κόστος.

Για την Ε.Γ. του Ν.Τ Χίου

Ο Πρόεδρος                                      Η Γραμματέας

 

Νικήτας Παναγιώτης                  Παμπουρτζή Ξένια

----

 

ΟΛΟΙ ΚΑΙ ΟΛΕΣ ΣΤΗ ΣΙΩΠΗΡΗ ΔΙΑΜΑΡΤΥΡΙΑ - ΣΥΜΠΑΡΑΣΤΑΣΗ

ΓΙΑ ΤΟ ΕΓΚΛΗΜΑ ΣΤΑ ΤΕΜΠΗ

Για να μην περάσει η συγκάλυψη του εγκλήματος.

Εκφράζουμε την οργή, τη θλίψη και συμπαράστασή μας

Είσοδος Απλωταριάς - Παρασκευή 3/3 στις 19:00

Καλούμε τα Σωματεία του δημοσίου και του ιδιωτικού τομέα, τους φορείς του νησιού, σε διαμαρτυρία και συμπαράσταση στις οικογένειες και τους συγγενείς των θυμάτων. Για να μην υπάρξει καμία συγκάλυψη στο έγκλημα! Εδώ και τώρα να διερευνηθούν οι πραγματικές αίτιες της τραγωδίας στα Τέμπη!

         Η σύγκρουση τρένων στα Τέμπη δεν είναι ούτε δυστύχημα, ούτε ατύχημα, αλλά προδιαγεγραμμένο και διαρκές έγκλημα.

Οι εγκληματικές ευθύνες της κυβέρνησης για τη μετωπική σύγκρουση των δυο αμαξοστοιχιών που άφησε πίσω της εκατόμβες νεκρών δεν μπορούν να κρυφτούν πίσω από υποσχέσεις.

Όχι άλλα θύματα στο βωμό των κερδών τους!

         Εδώ και τώρα να απολογηθούν όλοι αυτοί που ως κυβερνήσεις πούλησαν τον ΟΣΕ αντί να τον θωρακίσουν με σύγχρονα συστήματα ασφάλειας, αφήνοντας τους ελληνικούς σιδηροδρόμους με ελάχιστους εργαζόμενους, χωρίς κατάλληλη εκπαίδευση, εξειδίκευση και πιστοποίηση.

         Όλοι αυτοί, που πέταξαν στο καλάθι των άχρηστων τις αγωνιώδης προειδοποιήσεις των εργαζομένων για όλα τα παραπάνω, ακόμα και λίγες μέρες πριν τη νέα, ανείπωτη τραγωδία.

         Ακόμα και τώρα, Κυβέρνηση και γνωστοί παπαγάλοι των ΜΜΕ, πριν ακόμα στεγνώσει το αίμα των νεκρών επιβατών και των εργαζόμενων σιδηροδρομικών, χυδαιολογούν ξανά φτάνοντας στο σημείο να στείλουν ξανά στα δικαστήρια τους απεργούς του Μετρό για να βγάλουν τη σημερινή απεργία τους με βασικό αίτημα την ασφάλεια, παράνομη!

         Δεν μπορούν να σβήσουν τις διαχρονικές ευθύνες τους, την υποχρηματοδότηση, την "απελευθέρωση" και την κατάτμηση του σιδηροδρομικού έργου και την αντιμετώπιση της ανθρώπινης ζωής ως κόστος.

Παλεύουμε για ασφαλείς, δημόσιες και φτηνές σιδηροδρομικές μεταφορές, ενάντια στην πολιτική των ιδιωτικοποιήσεων που θεωρεί την ανθρώπινη ζωή κόστος.

Όλοι και όλες αύριο στις 19:00 στην Είσοδο της Απλωταριάς.

Για την Ε.Γ. του Ν.Τ Χίου

Ο Πρόεδρος                                      Η Γραμματέας

 

Νικήτας Παναγιώτης                               Παμπουρτζή Ξένια

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου