Print

Κυριακή 1 Οκτωβρίου 2023

Αμαλία Γκίκα: Γιατί η νεολαία έχει συμφέρον να δυναμώσει τη Λαϊκή Συσπείρωση στην Περιφέρεια και το Δήμο

Στις 8 Οκτωβρίου η νεολαία πρέπει να δώσει ξανά το παρόν και να στείλει για άλλη μια φορά ένα ελπιδοφόρο μήνυμα, κόντρα στις πολιτικές που μας τσακίζουν τις ζωές, στηρίζοντας το ψηφοδέλτιο της «Λαϊκής Συσπείρωσης».

Σε συνέχεια των φοιτητικών, οι οποίες ανέδειξαν την Πανσπουδαστική πρώτη δύναμη, και των βουλευτικών εκλογών, τώρα και στις περιφερειακές και Δημοτικές θα στηρίξουμε τους εκλεγμένους που αναδεικνύουν το πραγματικό δίλλημα της νέας γενιάς. Πως δηλαδή θα μπορούσαμε να ζούμε με βάση τις σύγχρονες δυνατότητες που παρέχει η ανάπτυξη της επιστήμης και της τεχνολογίας και πως τελικά ζούμε.

Τα παραδείγματα είναι εκατοντάδες. Για άλλη μια χρονιά «γινόμαστε στο ίδιο έργο θεατές». Πνιγόμαστε με την πρώτη βροχή, καιγόμαστε με την πρώτη ζέστη του καλοκαιριού και βλέπουμε ένα κράτος ανίκανο να προστατέψει την ανθρώπινη ζωή, τις περιουσίες και το περιβάλλον.

Την ίδια στιγμή που νέες και νέοι επιστήμονες με πτυχία, μεταπτυχιακά, διδακτορικά περιμένουν στην ουρά της ανεργίας αναξιοποίητοι. Αντίστοιχα και οι πανεπιστημιακές έρευνες που χρηματοδοτούνται και αξιοποιούνται τις περισσότερες φορές για μεγαλοεπιχειρηματικές ανάγκες, αφήνοντας σε δεύτερη μοίρα τις πραγματικές λαϊκές ανάγκες.

Είναι τελικά η εξωστρέφεια, όπως υποστηρίζουν, ή η ανεργία και οι συνθήκες στις οποίες καλούνται η νεολαία και τα νέα ζευγάρια να ζήσουν που τους ωθούν να εγκαταλείψουν τα νησιά;

Για άλλη μια χρονιά, πρωτοετείς φοιτητές θα επιλέξουν να μην έρθουν να μην έρθουν στο Πανεπιστήμιο Αιγαίου να σπουδάσουν, που με τόσο κόπο πέρασαν, γιατί τα δωμάτια στις εστίες είναι ελάχιστα μπροστά στις ανάγκες των φοιτητών και οι τιμές των ενοικίων και των ακτοπλοϊκών στο θεό.

Βλέπουμε να δίνονται παχιές χρηματοδοτήσεις για να μετατραπούν τα νησιά μας σε «τουριστικούς παραδείσους», την ίδια στιγμή που υποστηρίζουν ότι δεν υπάρχει σάλιο για τις βασικές ανάγκες του νησιώτικου λαού.

Για άλλη μια χρονιά βλέπουμε περιφερειακές και τοπικές διοικήσεις να χαραμίζουν χώρους πράσινου στο όνομα του κέρδους. Ενώ για παράδειγμα μια παρέα μαθητών , φοιτητών θα αναγκαστεί να κάνει χιλιόμετρα για να παίξει μπάσκετ, ποδόσφαιρο και συνήθως επί πληρωμή.

Για όλα τα παραπάνω και πολλά περισσότερα που όλοι μας γνωρίζουμε, βιώνουμε καθημερινά και ΝΔ, ΣΥΡΙΖΑ, ΠΑΣΟΚ και δήθεν ανεξάρτητοι συμφωνούν. Καλούμε η νεολαία να δυναμώσει την «Λ.Σ.» σε Περιφέρεια, Δήμους, Κοινότητες. Για να δυναμώσει η αντιπαράθεση απέναντι στην ενιαία πολιτική που εξειδικεύεται στην τοπική κοινωνία. Για να δυναμώσει η φωνή διεκδίκησης για:

  • Την κάλυψη των αναγκών χρηματοδότησης και υποδομών σχολείων, αθλητισμού, πολιτισμού, ελεύθερων χώρων
  • Προγράμματα λαϊκής, ασφαλούς, σύγχρονης κατοικίας για νέα ζευγάρια
  • Ουσιαστική προστασία των κακοποιημένων γυναικών
  • Το δικαίωμα της νεολαίας στην ολόπλευρη και δωρεάν μόρφωση, στον αθλητισμό, στον πολιτισμό, στην ανάπαυση.

Ψηφίζουμε «Λαϊκή Συσπείρωση» γιατί στο δίλλημα «τα κέρδη τους ή οι ζωές μας» επιλέγουμε τις ζωές μας!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου