Print

Κυριακή 1 Οκτωβρίου 2023

Ανακοίνωση της Τ.Ε. Χίου του ΚΚΕ για το κάλεσμα στήριξης υποψηφίων του ΠΑΣΟΚ και της ΝΔ από τον ΣΥΡΙΖΑ

 ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ

Όταν παίρνω φόρα, φόρα κατηφόρα…

         Οι στίχοι του γνωστού τραγουδιού ταιριάζουν απόλυτα στο ΣΥΡΙΖΑ στη Χίο. Με έγγραφο που μοιραζόταν στις εσωκομματικές εκλογές του, καλεί στις εκλογές σε στήριξη της υποψήφιας του ΠΑΣΟΚ στην περιφέρεια και σε ένα δήθεν «ανεξάρτητο-ακομμάτιστο» Νεοδημοκράτη στις δημοτικές εκλογές.

         Αφού δεν κατάφεραν ούτε συνδυασμό να κατεβάσουν, επέλεξαν τις συνεργασίες με ΝΔ και ΠΑΣΟΚ, όπως και σε όλη την Ελλάδα, επιβεβαιώνοντας ότι καμία σχέση δεν έχει η πολιτική τους με τις ανάγκες των πολλών, ότι κοροϊδεύουν όταν κάνουν "σκληρή αντιπολίτευση".

         Στο δίλημμα οι ανάγκες των πολλών ή τα κέρδη των λίγων ο ΣΥΡΙΖΑ και τοπικά διαλέγει τα κέρδη των λίγων και τις δεσμεύσεις που έχουν αυτοί οι συνδυασμοί στην αντιλαϊκή πολιτική, στις εργολαβίες, τις συμπράξεις με ιδιώτες, που ανέχονται και προωθούν την υποστελέχωση έως και διάλυση της δημόσιας υγείας, την εγκατάλειψη των σχολικών κτιρίων, αναγκάζοντας να βάλουμε βαθειά το χέρι στην τσέπη. Αυτούς που εξ' αιτίας των πολιτικών τους δεν έχουμε νερό πόσιμο και ποιοτικό. Μια τέτοια τοπική διοίκηση υπηρετούν, αλλά η πολιτική επιβίωση, δεν υπολογίζει τέτοιες "λεπτομέρειες".

         Να βγάλουν τα συμπεράσματά τους οι αγωνιστές και αριστεροί, κάθε εργαζόμενος και να δυναμώσει τη «Λαϊκή Συσπείρωση»! Αυτή είναι η καλύτερη απάντηση σε κυβέρνηση, ΣΥΡΙΖΑ, ΠΑΣΟΚ και τους εκπροσώπους τους σε Περιφέρειες και δήμους, που είναι συνένοχοι για τις τραγωδίες που ζει ο λαός.

         Τη μόνη δύναμη που την επόμενη μέρα θα βάζει μπροστά και θα διεκδικεί τις ΑΝΑΓΚΕΣ ΤΩΝ ΠΟΛΛΩΝ, μέσα και έξω από το δημοτικό και περιφερειακό συμβούλιο.

Χίος 30/09/2023

----

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου