Print

Παρασκευή 13 Οκτωβρίου 2023

Τ.Ε. Χίου του ΚΚΕ: "Κάρμαντζης-Μαλαφής: Σαν δυο σταγόνες νερό στα κρίσιμα"

 Το debate των δυο "αντιπάλων" του δεύτερου γύρου των τοπικών εκλογών, επιβεβαιώνει τη συνεπή θέση του ΚΚΕ και της Λαϊκής Συσπείρωσης  προς το λαό, να καταδικάσει με λευκό ή άκυρο και τους δυο. Ένας επίσημος εκπρόσωπος της ΝΔ και ένας επίσης της  ΝΔ με στήριξη ΣΥΡΙΖΑ, με την ταμπέλα του "ανεξάρτητου", συμφωνούν: 

ΠΡΟΣΦΥΓΙΚΟ – ΜΕΤΑΝΑΣΤΕΥΤΙΚΟ

Για  τη δημιουργία "κέντρου φυλακή" στο νησί, μιλώντας υποκριτικά για μικρή δομή "μέχρι 500 ατόμων", επικαλούμενοι την απόφαση του Δημοτικού συμβουλίου Χίου, αποσιωπώντας συνειδητά τα υπόλοιπα: Μόνο για καταγραφή και ταυτοποίηση, με άρση του γεωγραφικού περιορισμού, άσυλο στην ενδοχώρα και άμεση μεταφορά στις χώρες πραγματικού προορισμού τους. Χωρίς αυτά, οδηγούμαστε σε «νέες ΒΙΑΛ», φαινόμενα όπως στη Σάμο που διπλασιάστηκε ο προσφυγικός πληθυσμός, όπως στη Μυτιλήνη, την Κω. Δηλαδή εγκλωβισμός και αθλιότητα για τους κατατρεγμένους. Δεν λένε κουβέντα ούτε για το κλείσιμο της ΒΙΑΛ, αντίθετα απείλησε ο κ. Κάρμαντζης αν δεν προσχωρήσει η νέα δομή θα παραμείνει ανοικτή. Κουβέντα για το πάνδημο σύνθημα "Ούτε στο Θόλος ούτε πουθενά", κάνοντας και νέες προτάσεις για πλωτές φυλακές (Μαλαφής), μιμούμενος το Αγγλικό παράδειγμα που οδήγησε σε δραματικές και απάνθρωπες συνθήκες εγκλεισμού.

ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΗ ΤΟΥ ΝΕΡΟΥ

Θα συνεχίσουν την ίδια ατελέσφορη πολιτική στο νερό αφού δεν λένε κουβέντα για δημιουργία μικρών ανασχετικών φραγμάτων και αναβαθμίδων, που θα εμπλουτίζουν τον υδροφόρο ορίζοντα  μέσα από ένα ολοκληρωμένο σχεδιασμό έργων, για φθηνό και ποιοτικό νερό για το λαό. Προωθούν τις πανάκριβες και ενεργοβόρες αφαλατώσεις "όταν δεν βρέξει ο Θεός" (Κάρμαντζης) ή ως "έσχατη λύση" (Μαλαφής), που όμως γίνεται μονόδρομος, αν δεν ληφθούν μια σειρά άλλα μέτρα συλλογής του φυσικού νερού.

ΕΠΕΝΔΥΣΕΙΣ ΓΙΑ ΤΟ ΚΕΦΑΛΑΙΟ ΜΑΚΡΥΑ ΑΠΟ ΤΙΣ ΛΑΪΚΕΣ ΑΝΑΓΚΕΣ

Εκατομμύρια ευρώ, πόροι, για διάφορους επίδοξους μεγαλοεπενδυτές σε δρόμους και έργα και ούτε ένα ευρώ στα άμεσα κρίσιμα και αναγκαία έργα αντιπλημμυρικής, αντιπυρικής και αντισεισμικής θωράκισης και προστασίας του λαού, στελέχωσης της Υγείας, προσβασιμότητας σε κτίρια, πόλεις και χωριά, για χώρους άθλησης και αναψυχής. 

ΣΥΝΕΧΙΣΗ ΤΗΣ ΦΟΡΟΕΠΙΔΡΟΜΗΣ

Κανείς δεν μίλησε για μείωση της φοροεπιδρομής από το Δήμο, την οποία θα διατηρήσουν και θα επεκτείνουν στη βάση των ιδίων εσόδων, ούτε φυσικά στη διεκδίκηση των παρακρατηθέντων από το κράτος, φορτώνοντας την τσέπη του λαού.

ΟΛΟΙ ΜΕ ΟΛΟΥΣ

Η στήριξη Τριαντάφυλλου στον κ. Μαλαφή όπως και του ΣΥΡΙΖΑ, έμμεσα η στήριξη κ. Καραβασίλη, δείχνει ότι οι πολιτικές αυτές δυνάμεις λειτουργούν ως συγκοινωνούντα δοχεία. 

Το ΚΚΕ, δεν λέει άλλα πριν και άλλα μετά τις εκλογές. Δεν κρύβεται πίσω από τις μάσκες του "ακομμάτιστου", "ανεξάρτητου", των δήθεν «τοπικών» και «κεντρικών» ζητημάτων αφού η τοπική διοίκηση εφαρμόζει και εξειδικεύει τις κεντρικές πολιτικές. 

Καλούμε λοιπόν καθαρά το λαό να μη μπει στη λογική "ποιος θα εφαρμόσει καλύτερα" την εμπορευματοποίηση των αναγκών του, να ρίξει λευκό - άκυρο στην κάλπη στο δεύτερο γύρο στέλνοντας μήνυμα καταδίκης.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου