Print

Πέμπτη, 19 Μαρτίου 2015

ΛΑ.Σ. Δήμου Χίου για τις εισηγούμενες αυξήσεις του Ν.Π.: Επιμένουν φορομπηχτικά και αντιλαϊκάΦωτό αρχείου
Για άλλη μια φορά φάνηκε η φορομπηχτική και στυγνή αντιλαϊκή πολιτική της Δημοτικής αρχής και των στελεχών της με αφορμή τις εισηγήσεις που τέθηκαν υπόψη των μελών του Δ. Σ. του Νομικού Προσώπου περί πρόσληψης προσωπικού ορισμένου χρόνου και με συμβάσεις έργου, που κατέληγαν στο ψητό:

Αυξήσεις στους βρεφονηπιακούς σταθμούς της τάξης του 100% (από 50 σε 100 ευρώ) και πάνω από 30% στα σωματεία, αλλά και τιμολόγηση υπηρεσιών που θυμίζουν ανώνυμη εταιρεία.

Η  απόσυρση των εισηγήσεων που χαρατσώνουν βάναυσα τις λαϊκές οικογένειες μετά την κατακραυγή από τη Λαϊκή Συσπείρωση και την υπόλοιπη αντιπολίτευση, αλλά ακόμα και από μέλη της  συμπολίτευσης,  δεν πρέπει να οδηγεί σε κανέναν εφησυχασμό. Το έργο το έχουμε ξαναδεί! Δοκιμάζουν τις αντοχές μας για να φέρουν μετά εκλογικευμένες αυξήσεις, λες και αντέχει τούτος ο λαός και άλλα βάρη στην πλάτη του!

Η λογική της ανταποδοτικότητας που φαίνεται να κυριαρχεί πλέον σε κάθε δράση που αναλαμβάνει ο Δήμος και το ΝΠ προς τους δημότες καταργεί κάθε έννοια κοινωνικής παροχής, μετατρέποντας τις κοινωνικές δομές σε «επιχειρήσεις». Αν πράγματι η διοίκηση και η υπηρεσία αναγνωρίζει τις δυσμενείς οικονομικές και κοινωνικές συγκυρίες που διαμορφώνονται εξαιτίας των φτωχοποιητικών πολιτικών των τελευταίων ετών, που εφάρμοσαν οι συγκυβερνήσεις και η τρόικα, και που δεν φαίνεται να μπορούν να ανατραπούν απλά φέρουν «αριστερό» πρόσημο, τότε δεν θα πρότεινε επιπλέον οριζόντιες επιβαρύνσεις στους ωφελούμενους δημότες ούτε θα μετέτρεπε βασικά δικαιώματα σε εμπορεύματα όπως έκανε η Δημοτική αρχή  και με την ελεγχόμενη στάθμευση.

Ως Λαϊκή Συσπείρωση επανειλημμένα και λαμβάνοντας υπόψη τις απόψεις και προτάσεις των εργαζομένων, έχουμε καταθέσει τη θέση μας για την ανάγκη κάλυψης των κενών σε προσωπικό με προσλήψεις μόνιμου καταρτισμένου και εξειδικευμένου προσωπικού, μέσω ΑΣΕΠ. Φυσικά οι προσλήψεις μόνιμου προσωπικού έχουν παγώσει ελέω μνημονίου, και για το λόγο αυτό συναινούμε και σε προσλήψεις ορισμένου χρόνου, τονίζοντας πάντα την ανάγκη διαφάνειας στις διαδικασίες, όχι μόνο για να εξασφαλίζεται το πλέον ικανό προσωπικό για τις δομές, αλλά και για να μην πέφτουν οι υποψήφιοι εργαζόμενοι θύματα  υποσχέσεων και εξάρτησης από την εκάστοτε διοίκηση.

Δεν είναι δυνατόν όμως, το κόστος αυτών – των εντελώς απαραίτητων όπως αναφέρεται στις εισηγήσεις – προσλήψεων να μεταφερθεί στους δημότες. Στους δημότες – ωφελούμενους των κοινωνικών υπηρεσιών που παρέχει το Ν.Π. , για τις οποίες ήδη πληρώνουν και ανταποδοτικά και φόρους .

Απαιτούμε τέτοιες κατάπτυστες εισηγήσεις αυξήσεων να μην εμφανιστούν ξανά είτε στο Νομικό Πρόσωπο είτε στο Δημοτικό Συμβούλιο και καλούμε τις οικογένειες που θίγονται, τα σωματεία, το εργατικό και λαϊκό κίνημα του νησιού μας να επαγρυπνεί , ώστε να μην περάσει αυτή η σφαγή των αυξήσεων.

Τέλος  το ΝΠ αντί να μιμείται συγκυβερνήσεις και «θεσμούς»  να διεκδικήσει από το Δήμο Χίου το σύνολο των οφειλόμενων επιχορηγήσεων, ως οφείλει, και όχι  να σπεύδει να μετακυλήσει τα κόστη στους δημότες που δεν αντέχουν  άλλο.

 Χίος, 19/3/2015

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου