Print

Πέμπτη 26 Μαρτίου 2015

Ψήφισμα συμπαράστασης στο Μάρκο Σκούφαλο από το Σύλλογο Π.Ε. Λήμνου


 
ΨΗΦΙΣΜΑ ΣΥΜΠΑΡΑΣΤΑΣΗΣ ΣΤΟ ΜΑΡΚΟ ΣΚΟΥΦΑΛΟ
 
Ο Σύλλογός μας εκφράζει τη συμπαράστασή του στο διωκόμενο συνάδελφο και συναγωνιστή Μάρκο Σκούφαλο, εκλεγμένο αιρετό του ΠΥΣΠΕ Χίου και Δημοτικό Σύμβουλο.

Πρόκειται για δίωξη πολιτική και φίμωση του εκλεγμένου συνδικαλιστή και Δημοτικού Συμβούλου, ενέργεια που ανοίγει την όρεξη και για γενικότερες διώξεις όσων αγωνίζονται με το ταξικό κίνημα και το λαό.

Ο συνάδελφος δρα και εκφράζει τη θέση συνδικάτων στα οποία και ανήκει, ενάντια στη δράση και λειτουργία των λεγόμενων Κοινωνικών Συνεταιριστικών Επιχειρήσεων (ΚΟΙΝΣΕΠ). Οι ΚΟΙΝΣΕΠ δρουν σε διάφορα μέρη της Ελλάδας και ως νέες ΜΚΟ, υπονομεύουν ανοικτά με τη δράση τους τις εργασιακές σχέσεις, τους μισθούς, συμβάλλουν στο γκρέμισμα της ασφάλισης στη δουλειά, στην ιδιωτικοποίηση των όποιων εναπομεινάντων κοινωνικών δομών και παροχών που έχει ανάγκη η λαϊκή οικογένεια, όπως παιδικοί σταθμοί κ.ά.

Στη Χίο, η ΚΟΙΝΣΕΠ ΑΚΜΗ προσπάθησε  να υπογράψει σειρά συμβάσεων με την προηγούμενη δημοτική αρχή, με απ' ευθείας ανάθεση, χωρίς επιτυχία, η οποία οδήγησε συνολικά στο να μην προχωρήσουν αυτές οι συμβάσεις που έβλαπταν συμφέρον των λαϊκών οικογενειών.

Καταγγέλλουμε αυτή την πολιτική δίωξη, που στόχο έχει να βάλει στο εδώλιο του κατηγορουμένου το δικαίωμα της διαμαρτυρίας, της γνώμης που συγκρούεται με την κυρίαρχη πολιτική. Στόχο έχει το ίδιο το ταξικό κίνημα που προσπαθεί να οργανώσει τον αγώνα των εργαζομένων και των λαϊκών στρωμάτων ενάντια στην πιο αντεργατική - αντιλαϊκή πολιτική που έχει γνωρίσει ο τόπος και η οποία συνεχίζεται αμείωτη και με τη νέα συγκυβέρνηση.

Απαιτούμε να σταματήσει κάθε συνδικαλιστική πολιτική δίωξη και να αθωωθεί ο Μάρκος Σκούφαλος.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου