Print

Παρασκευή 3 Μαρτίου 2017

Η τοποθέτηση του επικεφαλής της ΛΑ.Σ. Δ. Χίου για αγορά μέρους του Χωρέμικου


Χίος, 3-3-2017
Η τοποθέτηση του επικεφαλής της ΛΑ.Σ. Δ. Χίου στο Δ.Σ. της 2ας-3-2017 για το θέμα «λήψη απόφασης περί διερεύνησης χρηματοδότησης του Δ. Χίου για απαλλοτρίωση τμήματος του κτήματος “Χωρέμη”»
«Συνάδελφοι, για να  μπορέσουμε  να φέρουμε κάποια πράγματα στα μέτρα στα  οποία είναι και τα  οποία μας ενδιαφέρουν:
»Πρώτα απ’ όλα είναι δεδομένο – και σωστά το έβαλε  ο συνάδελφος Φυτούσης- ότι υπάρχει μπόλικη περιουσία του Δήμου και ο Δήμαρχος παραδέχτηκε ότι είναι αναξιοποίητη. Εμείς λοιπόν, αντί να λειτουργήσουμε  ποιοτικά – να αξιοποιήσουμε την υπάρχουσα περιουσία στη βάση ενός προγραμματισμού που έχει ανάγκη ο Δήμος και σε κτίρια  και μέσα από προγράμματα αστικών αναπλάσεων –REX κ.λπ. τα οποία είναι κοσμήματα για την πόλη-, προχωράμε εκτατικά. Απλωνόμαστε, απλωνόμαστε και στο τέλος θα έχουμε είτε κουφάρια οικοπέδων είτε κουφάρια κτιρίων.
»Δεύτερο το Χωρέμικο ανήκει σε μια μεγαλοαστική  οικογένεια της Χίου, γεροί να είναι οι άνθρωποι να τη χαίρονται, είναι ένα άβατο. Είμαι τώρα δώδεκα- δεκατέσσερα χρόνια δημ. σύμβουλος, δεν έχει ξανατεθεί ένα τέτοιο ζήτημα, είτε παρακολουθώντας τα δημοτικά δρώμενα της Χίου είτε στην Ομηρούπολη. Τέθηκε τώρα. Γιατί τέθηκε τώρα; Είπε  και ο Δήμαρχος ότι μπήκανε τα ζητήματα του ΕΝΦΙΑ, μπήκε  και μια στρέβλωση πραγμάτων μια και ο νόμος συλλήβδην τα παίρνει και τα βάζει σε ένα μαχαίρι -αυτό αφορά  κι εμάς τους κοινούς θνητούς, προλετάριους ή μικρομεσαίους- και από ‘κει και πέρα ακουμπά  και μεγάλες περιουσίες, οι οποίες έχουν να  πληρώσουν.
»Όμως εμείς και ως Λαϊκή Συσπείρωση και ως ΚΚΕ, μας αφήνει παγερά διάφορους αυτό το κομμάτι· το τι θα πληρώσει ο κάθε έχων και κατέχων. Εάν πραγματικά υπάρχει ενδιαφέρον για τις ανάγκες που είπατε (πράσινο, αναπλάσεις κ.λπ.), εμείς δεχόμαστε να γίνει δωρεά στο Δήμο και από κει και πέρα να δοθεί και το όνομα και αυτού που δωρίζει. Και μάλιστα είδατε  και τι λέξη χρησιμοποιώ. Δε χρησιμοποιώ τη λέξη “απαλλοτρίωση”, που θα γίνει σε συνθήκες  κοινωνικής σύγκρουσης  και επανάστασης, μιλώ για “δωρεά”, η οποία θα έχει αυτά τα χαρακτηριστικά.
»Βεβαίως  όταν μιλάς για κοινωνική σύγκρουση και επανάστασης οι περισσότεροι που έχουν θητεύσει μέσα σε αστικούς χώρους γελάνε (σ.σ.: με αφορμή την προκλητική και χλευαστική στάση συμβούλου της συμπολίτευσης). Βέβαια έχουν γίνει τέτοια (κοινωνικές συγκρούσεις και επαναστάσεις) και τότε γελούσαν κάποιοι άλλοι. Εγώ δεν ξέρω αν ο φυσικός χρόνος  ο δικός μου θα φτάσει για να γελάσω, κάποιοι όμως στην δική μου θέση θα γελάσουν, όταν έρθει αυτή η ώρα.
»Εν πάση περιπτώσει, εμείς ψηφίζουμε ΚΑΤΑ, εκτός και αν ο δωρίζεται η συγκεκριμένη περιουσία και να ονοματοθετείται με το όνομα του δωρητή.
Ευχαριστώ.»   

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου