Print

Παρασκευή 3 Μαρτίου 2017

Επικεφαλής ΛΑ.Σ. Δ. Χίου: Θεωρούμε ότι οι δηλώσεις περί εύρεσης χορηγών, υπονομεύουν αυτό καθαυτό το έθιμο του ρουκετοπόλεμου


Χίος, 3-3-2017

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ
Υπέρ της έγκρισης εκτέλεσης του έργου “Προφύλαξη και αποκατάσταση ενορίας Παναγίας Ερειθιανής & Αγίου Μάρκου (ρουκετοπόλεμος), 2017 ”η ΛΑ.Σ.
Η Λαϊκή Συσπείρωση Δ. Χίου στο Δ.Σ. της 2ας-3-2017 ψήφισε ΥΠΕΡ της έγκρισης εκτέλεσης του έργου “Προφύλαξη και αποκατάσταση ενορίας Παναγίας Ερειθιανής & Αγίου Μάρκου (ρουκετοπόλεμος), 2017 ”. Παραθέτουμε ως έχει την τοποθέτηση του επικεφαλής της παράταξής μας Μάρκου Σκούφαλου που είναι στο ίδιο πνεύμα και συνέχεια της από 24-2-2017 ανακοίνωσής μας με τίτλο «Ρουκετοπόλεμος· ώρα μηδέν» :

«Πρώτον πρέπει να έχουμε υπόψη μας τα εξής: Οι συζητήσεις που γίνονται, οι συμφωνίες που γίνονται είναι και ταυτόχρονα εξετάσεις και για τη δημοτική αρχή σε σχέση με την αξιοπιστία της στα  όσα δεσμεύεται και στα  όσα εκταμιεύει.
»Δεύτερον, επειδή διάβασα  κάποιες δηλώσεις του κ. Γδύση, ως αντιδημάρχου, περί χορηγών (σ.σ.: του ρουκετοπόλεμου). Δεν υπάρχει χειρότερο μονοπάτι από τη λογική να βρεθεί χορηγός. Διότι αν εγώ είμαι χορηγός και δώσω 15.000€ και ταυτόχρονα θέλω  να φέρω 30.000 επισκέπτες αν την Ελλάδα  και την Τουρκία για να δουν τις ρουκέτες , θέλω  και 200.000 ρουκέτες. Δεν μπορεί, λοιπόν, η ίδια η αξιοπιστία των όσων προσπαθεί να  κάνει αυτή τη στιγμή η δημοτική αρχή, να μπαίνει πάνω στον Προκρούστη των χορηγών.
»Αν θέλετε, αυτό είναι ένα ζήτημα  που μετέτρεψε το έθιμο σε καταναλωτικό προϊόν και έφτασε να το κάνει να κινδυνεύει. Και επειδή  όλοι σήμερα, από τον νυν ιεράρχη μας, μέχρι τους εμπλεκόμενους φορείς, λένε να  πέσουν οι τόνοι, να διατηρηθεί το έθιμο, ιδού (για εσάς) πεδίον δόξης λαμπρόν.
»Θεωρούμε ότι οι δηλώσεις περί εύρεσης χορηγών, υπονομεύουν αυτό καθαυτό το έθιμο. Έχουμε λοιπόν την άποψη να γίνονται οι όποιες κινήσεις –δεν μας απασχολεί διακριτικά ή μη διακριτικά- να  μαζευτούν όσοι έχουν μάθει να βλέπουνε ψήφους. Εμείς τουλάχιστο ως Λαϊκή Συσπείρωση δεν το έχουμε μάθει αυτό να τα βλέπουμε (τα έθιμα) ως ψήφους  και να κάνουμε τους  πολιτικάντηδες, αλλά ας το προσέξουν όσοι το έχουν μάθει αυτό.
»Από κει και πέρα πρέπει να δούμε μήπως επιτευχθεί (η διατήρηση) του εθίμου στα μέτρα τα ανθρώπινα και αυτών που είχαμε ζήσει εμείς πριν σαράντα χρόνια.»      

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου