Print

Δευτέρα 20 Μαρτίου 2017

Η ΛΑ.Σ. Δ. Χίου για την επίσκεψη και τις επαφές των πέντε δημάρχων στις Βρυξέλλες


Χίος, 20-3-2017
ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ
ΟΙ ΘΥΤΕΣ ΧΑΡΑΚΤΗΡΙΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ ΑΠΟ ΤΗΝ ΑΒΡΟΦΡΟΣΥΝΗ ΕΠΙ ΤΩΝ ΘΥΜΑΤΩΝ ΤΟΥΣ
Στο Δ.Σ. της Πέμπτης, 16-3-2017 ο επικεφαλής της ΛΑ.Σ. Δήμου Χίου Μάρκος Σκούφαλος τοποθετήθηκε ως εξής όσον αφορά την ενημέρωση του δημάρχου για την επίσκεψη των πέντε δημάρχων στις Βρυξέλλες:
«Επειδή  κάνατε μια αναφορά είτε στον κ. Γιούνκερ είτε σε  όλους αυτούς (σ.σ.: που συναντήσατε στις Βρυξέλλες), ξέρετε οι θύτες χαρακτηρίζονται πάντα από την αβροφροσύνη επί των θυμάτων τους. Δηλαδή αρέσκονται στα “πεδία των μαχών” να  παίρνουν και τις κυρίες μαζί τους και να περνούν πάνω από τους νεκρούς, από τα κομμένα μέλη και να θλίβονται, να λένε γιατί δεν έφτιαξαν αυτήν την επιτροπή ή την άλλη. Λοιπόν, αντιλαμβάνεστε ότι, εμάς τουλάχιστον ως Λαϊκή Συσπείρωση, μας αφήνει παγερά αδιάφορους  και ο κ. Γιούνκερ και όλοι αυτοί που ψήφισαν τη συμφωνία εγκλωβισμού μεταναστών και προσφύγων –και κυρίως προσφύγων- πάνω στα ελληνικά νησιά  και στη χώρα μας και οι οποίοι θλίβονται τώρα και ψάχνουν να βρουν το πρόβλημα, για να δουν τι θα κάνουν με τις 55.000 ψυχές που είναι αποθηκευμένες και αξιοθρήνητες. Καταλαβαίνετε (ότι αυτά) είναι κροκοδείλια δάκρυα.
»Επίσης αναφερθήκατε στο δήμο του Αμβούργου. Κύριε δήμαρχε, ας μη συγκρίνουμε πράγματα τα  οποία δεν είναι όμορα. Μην ξεχνάτε  ότι ο δήμος του Αμβούργου  και η Γερμανία στο 1.000.000 πρόσφυγες που φιλοξενεί και που πλέον θα τους αφομοιώσει, έγινε κρισάρισμα (σ.σ.: κοσκίνισμα) για το ποιος θα πάει, πού θα  πάει και γιατί θα πάει. Έγινε  κατ’ απαίτηση του συνδέσμου γερμανικών βιομηχανιών, ο οποίος επιτακτικά έβαλε το ζήτημα του φθηνού εργατικού δυναμικού και όπως καταλαβαίνετε το φτηνό εργατικό δυναμικό πρέπει να είναι και περιποιημένο, πρέπει να είναι και σε χώρους άρτιους, πρέπει να γίνουν και μπίζνες. Τώρα αν είναι ΜΚΟ ή αν είναι εταιρείες οι μπίζνες γίνονται.
»Επομένως δεν μιλάμε για το ίδιο πράγμα. Εδώ  μιλάμε για εγκλωβισμένους -όχι ότι δικαιολογώ την αθλιότητα των ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ που τους έχει επιβάλει- που δε θέλει κάνει τους να μείνει εδώ, που επιθυμεί να φύγει και που αναγκάζεται μια χώρα και δομές, όπως ο δήμος, να φιλοξενεί ανθρώπους χωρίς χρήματα, χωρίς υποδομές. Καταλαβαίνετε λοιπόν ότι δεν μπορούμε  να  κάνουμε τέτοιες συγκρίσεις, γιατί άλλους πληθυσμούς έχουμε εμείς, μεταβατικούς, που είναι εγκλωβισμένοι και φυλακισμένοι κι άλλους πληθυσμούς έχουν αυτοί. Για παράδειγμα, ο παραβατικός της Χίου είναι προφανές ότι στο Αμβούργο θα είναι ήσυχος, γιατί θέλει να μάθει τη γλώσσα, γιατί θα αρχίσει να δουλεύει, γιατί πλέον υπάρχει σε μέσα μια δομή του γερμανικού κράτους που θέλει να τους αφομοιώσει.
»Εμείς δεν έχουμε τέτοια ευτυχία εδώ· εμείς είμαστε προκεχωρημένο φυλάκιο με το ζόρι, ελέω της συγκυβέρνησης και των κομμάτων που συμφωνούν με τη Συμφωνία Ε.Ε. – Τουρκίας και προσπαθούμε  να διαχειριστούμε αυτήν την κατάσταση. Ευχαριστώ.»    

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου