Print

Παρασκευή 17 Μαρτίου 2017

ΛΑ.Σ. Δ. Χίου: Δημοτική Αρχή... της FRAPORT!!


Πηγή φωτό: www.902.gr
Χίος, 17-3-2017
ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ
ΔΗΜΟΤΙΚΗ ΑΡΧΗ... ΤΗΣ FRAPORT!!
Στο δημοτικό συμβούλιο της Πέμπτης, 16-3-2017, ευχόμενος ο Δήμαρχος το αεροδρόμιο της Χίου να ανήκει στη FRAPORT, με άλλα λόγια να ξεπουληθεί στην ιδιωτική εταιρεία, καταψήφισε την πρόταση ψηφίσματος της Λαϊκής Συσπείρωσης, προτιμώντας ένα ψήφισμα άνευρο και άγευστο, για  να μην θίξει την ουσία του ζητήματος που είναι ότι οι ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ μαζί με ΝΔ και ΠΑΣΟΚ και υπόλοιπους πρόθυμους ξεπούλησαν τα αεροδρόμια στη FRAPORT και έρχεται τώρα το κράτος τους να αποψιλώσει την Πυροσβεστική Υπηρεσία, προκειμένου να τους ενισχύσει  και σ’ αυτό το κομμάτι, σε βάρος του χιώτικου λαού. Κατόπιν τούτων εμείς ψηφίσαμε τη δική μας πρόταση  την οποία και καταθέτουμε ως έχει για  να βγάλει τα συμπεράσματά του ο χιώτικος λαός.   

«ΠΡΟΤΑΣΗ ΨΗΦΙΣΜΑΤΟΣ ΛΑΪΚΗΣ ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗΣ ΔΗΜΟΥ ΧΙΟΥ
ΚΑΜΙΑ ΜΕΤΑΚΙΝΗΣΗ ΠΥΡΟΣΒΕΣΤΩΝ ΧΙΟΥ ΕΞΩ ΑΠΟ ΤΟ ΝΗΣΙ. ΕΝΙΣΧΥΣΗ ΤΩΝ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΩΝ ΣΤΑΘΜΩΝ!
Σε μια περίοδο που οι κάτοικοι του ακριτικού μας νησιού βιώνουν τις τραγικές συνέπειες της βαθιάς οικονομικής κρίσης στη ζωή τους και στη ζωή των οικογενειών τους καθώς και τις επιδράσεις της προσφυγικής ροής των θυμάτων των πολέμων, που αυξάνουν οι ανάγκες σε πυροπροστασία ευαίσθητων περιοχών του νησιού, η συγκυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ- ΑΝΕΛ προχωρά σε ακόμα μια πολιτική επιλογή, αφενός προκειμένου να εξυπηρετήσει το μονοπωλιακό όμιλο στον οποίο παραχώρησε-ξεπούλησε τα 14 αεροδρόμια της χώρας, στέλνοντας  στη FRAPORT 103 πυροσβέστες, αφού τους εκπαίδευσε στο «Σχολείο πυρασφάλειας αεροδρομίων» εκ των οποίων 4 από τη Χίο να πηγαίνουν στη Σάμο και αφετέρου να υποβαθμίζει την ήδη αποδυναμωμένη Πυροσβεστική Υπηρεσία Χίου.
Η Χίος έχει υποστεί σοβαρές καταστροφές. Να θυμηθούμε τις φωτιές του 2012, του 2016 με 131.341 και 18.000 στρέμματα αντίστοιχα . Να θυμηθούμε τους θυσιασθέντες πυροσβέστες της Αμανής και των επιπτώσεων των πολυήμερων πυρκαγιών.
Κρατώντας τους πυροσβέστες σε εργασιακή ομηρία και τριχοτομημένο προσωπικό (μόνιμοι, πενταετούς θητείας, συμβασιούχους) και με συρρικνωμένες δαπάνες για την προστασία του πυροσβεστικού στόλου σε όλα αυτά προστίθενται και οι αυξανόμενες καθημερινές ανάγκες αφού επιπρόσθετα στηρίζουν τις προσφυγικές δομές της Σούδας και του Χαλκειούς με ό,τι αυτό συνεπάγεται.
Το ΔΣ του Δήμου Χίου καταδικάζει αυτές τις πρακτικές που απαξιώνουν τους ανθρώπους-εργαζόμενους, που οδηγούν στην καταστροφή του κοινωνικού πλούτου και απαιτεί την ενίσχυση σε ανθρώπινο δυναμικό της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας Χίου.
Καμιά μετακίνηση εργαζομένου πυροσβέστη με οποιαδήποτε εργασιακή σχέση.
Άμεση μονιμοποίηση όλων των συμβασιούχων και των πενταετών.
Ενίσχυση με πυροσβεστικά μέσα της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας Χίου.»

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου