Print

Παρασκευή 5 Ιουλίου 2019

ΝΔ–ΣΥΡΙΖΑ και δεκανίκια τους: Ένοχη σιωπή για τους ναυτεργάτες


ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ
Χίος, 3 Ιουλίου 2019
Για  άλλη μια φορά οι ναυτεργάτες κατεβαίνουν σε απεργία , μέσα σε μια προεκλογική περίοδο, που οι ένοχοι για τα προβλήματά τους σιωπούν εκκωφαντικά.
Περισσεύουν τα κανακέματα και οι φωτογραφίες μαζί τους, τα ψεύτικα συγγνώμη, αλλά για την ταμπακιέρα, Μηταράκης, Μιχαηλίδης κλπ παρατρεχάμενοι της εφοπλιστικής εξουσίας και ασυδοσίας ποιούν τη νήσσα.
Ως Λαϊκή Συσπείρωση Δήμου Χίου θυμίζουμε ότι οι ναυτεργάτες αγωνίζονται για:

·  Ανανέωση και εφαρμογή των ΣΣΕ, σε όλες τις κατηγορίες πλοίων.
· Αυξήσεις στους μισθούς με κατώτερο μισθό 751€, στις συντάξεις και στις κοινωνικές παροχές.
· Μόνιμη σταθερή εργασία για όλους, με Συλλογική Σύμβαση, 7ωρο - 5ήμερο - 35ωρο, κοινωνική ασφάλιση, προστασία στη δουλειά, ενάντια στην ανεργία
· Κατάργηση του ν.4150/2013, οι οργανικές συνθέσεις να καθορίζονται με βάση το Π.Δ 177/74 και τις σύγχρονες ανάγκες, να καθιερωθούν διπλά πληρώματα όπου τα δρομολόγια των πλοίων δεν παρέχουν τις απαιτούμενες ελάχιστες ώρες ανάπαυσης των πληρωμάτων.
       Ο αγώνας των ναυτεργατών είναι αγώνας όλου του νησιού , αφού αν μπορεί και στέκεται μέχρι τώρα σε ένα μεγάλο μέρος το οφείλει σ’ αυτούς που θαλασσοπνίγονται.
 Η ένταση της επίθεσης εφοπλιστών - κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ, και ενδεχόμενης κυβέρνησης της ΝΔ, σε βάρος του συνόλου των δικαιωμάτων των ναυτεργατών, πάει χέρι-χέρι με τη χειροτέρευση του ακτοπλοϊκού συγκοινωνιακού δικτύου, με τις μειωμένες οργανικές συνθέσεις, τα εξαντλητικά δρομολόγια και τα εξοντωτικά ωράρια εργασίας των ναυτεργατών, υπονομεύοντας ακόμα και την ασφάλεια της ανθρώπινης ζωής στη θάλασσα.
Τα μειωμένα δρομολόγια και η απομόνωση των νησιών μας πάνε χέρι –χέρι με την ανάπτυξη των κερδών τους σε βάρος των δικαιωμάτων των νησιωτών.
 Εκφράζουμε την αμέριστη συμπαράστασή μας στον αγώνα τους και καλούμε τους Χιώτες και τις Χιώτισσες μπροστά στην κάλπη της  7Ης Ιούλη να τους πληρώσουν με την μόνη ψήφο που τους καίει και τους πονά.
Την ψήφο στο ΚΚΕ!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου