Print

Παρασκευή 5 Ιουλίου 2019

Το Sea Track σε νέες περιπέτειες… Χρήσιμες «οδηγίες»*



Ύστερα από αρκετούς μήνες ήρθε η ώρα με βάση και τα νέα προβλήματα που αντιμετωπίζουν καθημερινά στο Sea Track στη Δασκαλόπετρα τα ΑμεΑ, να δώσουμε τις εξής «οδηγίες»…
Για τη χρήση:
1. Σε περίπτωση (σχεδόν βέβαιη) που κατά την άνοδο ή την κάθοδό σας η καρέκλα σταματήσει δοκιμάστε:
Α) Να κινηθείτε προς την αντίθετη κατεύθυνση και ξανά προς τη σωστή.
Β) Αν ξανακολλήσει, πηγαίνετε στο Α, κ.ο.κ.
Γ) (Δεν προτείνεται – μόνο με επίβλεψη ενήλικα και δική σας ευθύνη) Βάλτε κάποιον τρίτο να κρατάει το συρματόπλεγμα (το οποίο έχει ξεχαρβαλωθεί και εξέχει), μέχρι να μπείτε στη θάλασσα και πίσω. Προσοχή: Πιθανός τραυματισμός τρίτου προσώπου!
2. Εάν έχετε κάποια κιλά παραπάνω χρησιμοποιήστε συνοδό περί τα 4 μέτρα περίπου πηγαίνοντας προς την κάθοδο ή την άνοδο γιατί το κάθισμα παίρνει κλίση.
 Για την τοποθέτηση:
 1. Μη επιχειρήσετε τοποθέτηση κόντρα στον «στρατηγό άνεμο» ή τα μεγάλα κύματα.
2. Χρησιμοποιήστε αλφάδι για την τοποθέτηση του οδηγού.
3. Αφαιρέστε τα περσινά «σίδερα – φονιάδες» που έχουν απομείνει από την τοποθέτησή του.
Αντί να κλαις  με αυτή την κατάσταση μπορείς και να γελάς, αντί να την θεωρείς τραγική θεώρησέ τη κωμική. Ένα μόνο μην κάνεις. Μην αδιαφορείς. Μην επαναπαύεσαι σε όμορφα λόγια περί «κοινωνικής ευαισθησίας». 250.000€ κοστίζουν τα 4 νέα sea track που ετοιμάζονται. Δεν μας τα χαρίζουν! Δικά μας χρήματα! Ήρθαν με αγώνες, με πίεση. Μόνο εσύ γνωρίζεις πως ζει ένα ΑμεΑ στα νησιά. Μόνο εσύ!

Επειδή πολλές δικαιολογίες ακούσαμε φέτος με αφορμή τις απαράδεκτες καθυστερήσεις για την τοποθέτηση του sea track, επειδή λίγο πριν τις εκλογές οι υποψήφιοι αυριανοί κυβερνώντες θα είναι όπως οι «χθεσινοί», να πάρουμε κι εμείς τα μέτρα μας.
Όταν σου μιλούν για πρόσβαση, παροχές κι ευαισθησίες, να θυμάσαι, πως η Υγεία υποβαθμίζεται παντού. 900εκατομμύρια το χρόνο κόβουν από την Πρόνοια όσοι ψήφισαν μνημόνια και στηρίζουν τον κατήφορό σου. Τα ΑμεΑ είναι στη δίνη. Εσύ έχεις τη δύναμη και πρέπει να την αξιοποιήσεις. Αλλιώς δεν θα αλλάξει η μοίρα μας.
*Προς αποφυγή παρεξηγήσεων, οι «οδηγίες χρήσης» δεν είναι αληθινές. Να μην επιχειρήσει κανείς να τις εφαρμόσει, αν και δυστυχώς είναι βγαλμένες από τη ζωή.
Νέστορας Ξυλάς
Γραμματέας στο ΔΣ της Περιφερειακής Ομοσπονδίας ΑμεΑ Β. Αιγαίου

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου