Print

Πέμπτη 22 Απριλίου 2021

Το Ε.Γ. του Ν.Τ. Χίου της Α.Δ.Ε.Δ.Υ. στηρίζει το δίκαιο αγώνα του ΣΕΣΝΟΧ


 Χίος, 21/4/2021

Θέμα : Στήριξη του δίκαιου αγώνα του ΣΕΣΝΟΧ που συμμετέχει στην Πανελλαδική Πανυγειονομική κινητοποίηση στις 22-4-2021.

Η Ε.Γ. του ΝΤ Χίου της ΑΔΕΔΥ στηρίζει τα δίκαια αιτήματα των εργαζομένων στο Νοσοκομείο Χίου «Σκυλίτσειο» και όλων των Σωματείων Εργαζομένων των Νοσοκομείων και των Κέντρων Υγείας του Αιγαίου που συνεχίζουν τον αγώνα τους  για την μονιμοποίηση όλων των εργαζομένων με ελαστικές μορφές εργασίας και επιπλέον προσλήψεις μόνιμου προσωπικού σε όλες τις μονάδες υγείας.

Παρά την συνεχιζόμενη εξάπλωση της Πανδημίας, η Κυβέρνηση της Ν.Δ. όχι μόνο δεν παίρνει τα αναγκαία μέτρα για την προστασία της υγείας, με προτεραιότητα στα μέσα μαζικής μεταφοράς, στους εργασιακούς χώρους, στα σχολεία και στις σχολές, αλλά συνεχίζει να κουνάει το δάχτυλο στις λαϊκές οικογένειες και στην νεολαία. Προσπαθεί να μας μεταθέσει τις δικές της τεράστιες ευθύνες.

Στα νοσοκομεία η κατάσταση είναι ασφυκτική, έχουν μετατραπεί ουσιαστικά σε νοσοκομεία μιας νόσου, αφού οι ΜΕΘ των νοσοκομείων έχουν μετατραπεί σε ΜΕΘ Covid και εκατοντάδες συμπολίτες μας με άλλες παθήσεις δεν μπορούν να βρουν κρεβάτι στα Δημόσια νοσοκομεία. Αντίθετα, αξιοποιεί την Πανδημία για την ενίσχυση της κερδοφορίας του Ιδιωτικού Τομέα- όπως προβλέπεται στην έκθεση Πισσαρίδη-, και  να ξεφορτωθεί όσα δικαιώματα που έχουν μείνει, με χαρακτηριστικό παράδειγμα το νομοσχέδιο για τις απλήρωτες υπερωρίες.

Χιλιάδες είναι οι συνάδελφοι που εργάζονται σήμερα με ελαστικές μορφές εργασίας, επικουρικοί γιατροί, επικουρικό μη ιατρικό προσωπικό, εργαζόμενοι μέσο ΟΑΕΔ και ΕΟΔΥ με ατομικές συμβάσεις εργασίας και εργολαβικοί εργαζόμενοι. Όλοι αυτοί οι συνάδελφοι αντιμετωπίζουν συχνά τον εμπαιγμό των κυβερνήσεων, που «αναγνωρίζουν» μεν τον ρόλο τους, αλλά αρνούνται πεισματικά το δίκαιο αίτημα για την μονιμοποίηση τους.

Μαζί με το ΣΕΣΝΟΧ και τα Σωματεία Εργαζομένων των Νοσοκομείων και των Κέντρων Υγείας του Αιγαίου απαιτούμε:

    Να επεκταθεί το ανθυγιεινό επίδομα σε όλους τους εργαζόμενους στις δημόσιες μονάδες υγείας και πρόνοιας. Να ενταχθούν στα Βαρέα Ανθυγιεινά Επαγγέλματα όλοι όσοι εργάζονται σε αντίστοιχες συνθήκες . Ορισμός ως επαγγελματική ασθένεια ή νόσηση από COVID-19 λόγω έκθεσης κατά τη διάρκεια της εργασίας.

    Ουσιαστικές αυξήσεις στους μισθούς μας. Επαναφορά 13 ου και 14 ου μισθού.

    Άμεσες προσλήψεις ΜΟΝΙΜΟΥ προσωπικού όλων των κλάδων. Μονιμοποίηση όλων των συμβασιούχων ΟΑΕΔ, Επικουρικών , ΣΟΧ κλπ.

    Ενίσχυση της ΠΦΥ με μόνιμο προσωπικό, υποδομές και εξοπλισμό.

    Έγκαιρη προμήθεια όλων των ασφαλών και αποτελεσματικών εμβολίων.

    Επαναφορά της λειτουργίας των τακτικών εξωτερικών ιατρείων.

Καλούμε όλα τα Δ.Σ. των πρωτοβάθμιων σωματείων της δύναμης μας, τηρώντας όλα τα μέσα προστασίας,   να συμμετέχουν στην απεργιακή συγκέντρωση την Πέμπτη 22-4-2021  και στην Πανυγειονομική παράσταση διαμαρτυρίας στην κεντρική πύλη του νοσοκομείου στις 11.00πμ.

ΓΙΑ ΤΗΝ Ε.Γ.

Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ                           Η ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ

 

ΜΑΡΚΟΣ ΣΚΟΥΦΑΛΟΣ               ΓΑΤΑΝΑ ΣΟΦΙΑ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου