Print

Τρίτη 27 Απριλίου 2021

Άρθρο-κάλεσμα του Παναγιώτη Νικήτα, αντιπροέδρου του Ν.Τ. Χίου της ΑΔΕΔΥ

 


1η ΤΟΥ ΜΑΗ 2021.

ΤΑ ΚΕΡΔΗ ΤΟΥΣ ΟΙ ΝΕΚΡΟΙ ΜΑΣ.!!!

ΒΑΔΙΖΟΥΜΕ ΣΤΟ ΔΡΟΜΟ ΤΗΣ ΑΝΑΤΡΟΠΗΣ. !!!

Η 1η του Μάη είναι μέρα-σύμβολο στον αγώνα των εργαζομένων όλου του κόσμου, για δουλειά και ζωή με δικαιώματα. Η 1η του Μάη είναι μέρα απεργιακού αγώνα!

  Η Αμερικανική Ομοσπονδία Εργασίας το 1884 είχε αποφασίσει πως εάν οι εργοδότες δεν αποδέχονταν το αίτημα του οκτάωρου θα πραγματοποιούσε πανεργατική απεργία την 1η Μάη του 1886.

  Στις 3 του Μάη, έξι εργάτες δολοφονήθηκαν και 30 τραυματίστηκαν όταν η αστυνομία πυροβόλησε σε μεγάλη συγκέντρωση έξω απ’ το εργοστάσιο «Μακ Κόρμικ», στο Χάρβεστερ. Τα συνδικάτα καλούν σε συγκέντρωση διαμαρτυρίας για την επόμενη μέρα στην πλατεία Χαϊμάρκετ.

 130 αστυνομικοί με επικεφαλής έναν γνωστό αξιωματικό, διώκτη των εργατών, επιτέθηκαν στη συγκέντρωση. Κάποιος, που έμεινε άγνωστος, πέταξε μια βόμβα. Σκοτώθηκαν 7 αστυνομικοί, 4 εργάτες και πολλοί άλλοι εργάτες τραυματίστηκαν.

  Η αστυνομία συλλαμβάνει εργατικά στελέχη και οκτώ παραπέμπονται σε δίκη. Οι 4 (Α. Σπάις, Α. Φίσερ, Τζ. Ενγκελ, Α. Πάρσον) καταδικάζονται σε απαγχονισμό και τους κρεμάνε στις 11 του Νοέμβρη του 1887.

  Τα λόγια με τα οποία ο Αύγουστος Σπάις απευθύνθηκε στους κατηγόρους τους παραμένουν ζωντανά:

 «Είναι αυτό που εσείς αποκαλείτε «αύξηση του εθνικού πλούτου»! «Εθνικού»! Τι ειρωνεία! Τη χαρά μερικών προνομιούχων του έθνους να λέτε.

  (…)Όποιος λέει ιδιωτική βιομηχανία, λέει αναρχούμενη βιομηχανία. Μετρημένα άτομα χρησιμοποιούν προς όφελός τους τις εφευρέσεις. Ο κόσμος είναι για τους λίγους. Δεξιά και αριστερά πέφτουν οι όμοιοί τους, θύματα του πλούτου και της καλοζωίας τους. Λίγο τους ενδιαφέρει. Με τις μηχανές τους μετατρέπουν το ανθρώπινο αίμα σε βώλους χρυσαφιού.

  (…) Εδώ θα ποδοπατήσετε μία μικρή σπίθα, εκεί όμως και πιο πέρα και απέναντι και γύρω μας παντού, θα ξεπεταχτούν οι φλόγες. Η φωτιά είναι υπόγεια και δε θα μπορέσετε να τη σβήσετε…».

ΕΙΝΑΙ ΙΣΤΟΡΙΚΗ ΠΡΟΚΛΗΣΗ ΚΑΙ ΩΡΑ ΕΥΘΥΝΗΣ ΚΑΙ ΑΓΩΝΑ

ΓΙΑ ΟΛΟΥΣ ΤΟΥΣ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΥΣ!

Μέσα στις σύνθετες και δύσκολες συνθήκες που ζουμε, δεν πρέπει να ξεχνάμε ότι η 1η ΜΑΪΟΥ είναι μέρα σύμβολο στον αγώνα για την κατάργηση της εκμετάλλευσης ανθρώπου από άνθρωπο.

 Τιμάμε τους νεκρούς της τάξης μας. Τους νεκρούς του Σικάγο, της πρώτης Πρωτομαγιάς το 1924, τον Μάη του 36, τους 200 της Καισαριανής.

Αποδίδουμε φόρο τιμής στα χιλιάδες θύματα της εργατικής τάξης, στη χώρα μας αλλά και σε όλο τον κόσμο, που βρέθηκαν εκτεθειμένα στην πανδημία του κορονοΐου για τα κέρδη των λίγων.

Το νησί μας έχει πληρώσει διαχρονικά βαρυ φόρο αίματος με το θάνατο εκατοντάδων ναυτεργατών για τά κέρδη των εφοπλιστών.!!!

Οι εργαζόμενοι και οι λαοί ούτε μπορούμε, ούτε πρέπει να πληρώσουμε ξανά!!!

Ο δικός μας αγώνας για την επόμενη ημέρα αφορά την υγεία,τη παιδεία, τήν ασφάλεια, τη πρόνοια, τα εργασιακά και συνδικαλιστικά μας δικαιώματα,τήν ειρήνη, το δικαίωμα μας στη ζωή, την καθημερινή μας επιβίωση.

Σ' αυτό τον αγώνα για τη ζωή που μας αξίζει βρίσκεται η ελπίδα!!!

Η πρωτομαγια είναι η εκκίνηση για να αμυνθούμε και συγχρόνως να περάσουμε οργανωμένα ταξικά, μαζικά στήν αντεπίθεση.!!!

Η φετινή Πρωτομαγιά βρίσκει το εργατικό κίνημα... τους εργαζόμενους της χώρας κάτω από μια αδυσώπητη επίθεση απ τη κυβέρνηση της Ν. Δ.

Η επιθεση αυτή περιλαμβανει: Κατάργηση του οκταώρου και του πενθημέρου με παράλληλη θεσμοθέτηση της δεκάωρης εργασίας.

Κατάργηση των συλλογικών συμβάσεων.

Έλεγχο του Μητρώου μελών και των διαδικασιών τους από το κράτος και τους εργοδότες.

Παρακώλυση του δικαιώματος της απεργίας.

Μετατροπή της συνδικαλιστικής δράσης σε ιδιώνυμο αδίκημα.

Επίσης Όλο αυτό το διάστημα οξύνθηκαν στο έπακρο οι ταξικοί φραγμοί και οι ανισότητες στην Εκπαίδευση!

Οι χιλιάδες εκπαιδευτικοί , χωρίς καμία στήριξη, σταθήκαμε δίπλα στους μαθητές μας με όλα τα μέσα. Κρατήσαμε αναμμένη τη φλόγα της εκπαιδευτικής διαδικασίας. Συλλογικά και αγωνιστικά καθυστερήσαμε και ακυρώσαμε τα αντιεκπαιδευτικά σχέδια της κυβέρνησης, όπως να μπουν κάμερες στις τάξεις ή να γίνουν οι καθηγητές καταδότες των μαθητών που αγωνίζονται. Σταματήσαμε την εφαρμογή της βαθιά αντιεκπαιδευτικής αξιολόγησης. Μπαίνουμε και πάλι μπροστά στον αγώνα.

Συγχρόνως δίνουμε τη μάχη μαζί με τους υγειονομικούς και όλο τον λαό και απαιτούμε εδώ και τώρα:

Μαζικές προσλήψεις μόνιμων γιατρών, νοσηλευτών και υγειονομικών.

Πλήρη επίταξη, άνευ όρων, κλινών, κλινικών, κρεβατιών ΜΕΘ, εξοπλισμού εργαστηρίων και του προσωπικού του ιδιωτικού τομέα και ένταξή του στο κρατικό σχέδιο για την αντιμετώπιση της πανδημίας.

Καμιά υγειονομική δομή βορά στους ιδιώτες!!!!

Για το ασφαλές άνοιγμα των σχολείων το αμέσως επόμενο διάστημα απαιτούμε:

Άμεσα επαναλαμβανόμενα τεστ, τουλάχιστον ανά εβδομάδα σε όλα τα σχολεία με ευθύνη του ΕΟΔΥ.

Προτεραιότητα των εκπαιδευτικών στον εμβολιασμό, υλοποίηση του σχεδίου από σήμερα.

Μέτρα για την αραίωση των μαθητών ανά τάξη.

Άμεσα μέτρα ενίσχυσης και στήριξης των μαθητών για τις τεράστιες ελλείψεις και τα συσσωρευμένα προβλήματα που έχουν δημιουργηθεί.

Κατάργηση της τράπεζας θεμάτων και του νέου συστήματος εισαγωγής στη τριτοβάθμια εκπαίδευση .

ΣΩΤΗΡΑΣ ΤΟΥ ΛΑΟΥ ΜΟΝΟ ΕΝΑΣ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΕΙΝΑΙ:Ο ΙΔΙΟΣ Ο ΛΑΟΣ!!!!

6η ΤΟΥ ΜΑΗ ΟΛΟΙ ΣΤΙΣ 10:30 ΠΜ  ΣΤΗΝ ΠΛΑΤΕΙΑ ΒΟΥΝΑΚΙΟΥ!!!!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου