Print

Παρασκευή 30 Απριλίου 2021

Ανακοίνωση της Δημοσιοϋπαλληλικής Αγωνιστικής Συσπείρωσης Χίου περί κυβερνητικού συνδικαλισμού

 

        ΔΗΜΟΣΙΟΫΠΑΛΛΗΛΙΚΗ  ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗ ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗ  ΧΙΟΥ

(ΣΥΣΠΕΙΡΩΝΕΤΑΙ ΣΤΟ ΠΑΜΕ)

ΠΕΡΙ ΚΥΒΕΡΝΗΤΙΚΟΥ ΣΥΝΔΙΚΑΛΙΣΜΟΥ ΣΤΑ ΚΑΛΥΤΕΡΑ ΤΟΥ.

Τη στιγμή που το  εργατικό δημοσιοϋπαλληλικό κίνημα ετοιμάζεται να τιμήσει τους αγώνες, τις θυσίες, τους νεκρούς της ταξικής πάλης.

 Τους αγωνιστές και αγωνίστριες του εργατικού ταξικού κινήματος κατά την  ημέρα ορόσημο της ΕΡΓΑΤΙΚΗΣ ΠΡΩΤΟΜΑΓΙΑΣ (που φέτος με απόφαση της ΑΔΕΔΥ μεταφέρεται στις 6η του Μάη μαζί με δεκάδες ομοσπονδίες και εργατικά κέντρα του ιδιωτικού τομέα ), ο γνωστός μας και μη εξαιρετέος εκπρόσωπος της ΔΑΚΕ  στην ΕΓ του ΝΤ Χίου της ΑΔΕΔΥ κ. Καρατζάς Κων/νος, ενδυόμενος για άλλη μια φορά την στολή του "ΚΥΒΕΡΝΗΤΙΚΟΥ ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΥ", συντάσσεται σαφώς με την κυβερνητική απόφαση της ΝΔ (4η Μάη), αλλά και αυτό το ίδιο το  κατάπτυστο νομοσχέδιο, που ενταφιάζει εργατικά δικαιώματα κατακτημένα με αίμα της εργατικής τάξης, όπως το 8ωρο, πενθήμερο κλπ.

Ανερυθρίαστα ζητά «κομψευόμενη» γλώσσα από τη συντριπτική πλειοψηφία της ΕΓ Χίου της ΑΔΕΔΥ, μόνο αυτός καταψήφισε το κείμενο, την ώρα που ο υπουργός  Χατζηδάκης ή Superman, καμαρώνει για το εκτρωματικό νομοσχέδιο που στέλλει στον Καιάδα τα εργασιακά δικαιώματα.  Αν και εκπαιδευτικός ο ίδιος  δε γνωρίζει τους στίχους του Παλαμά «..Πες τα, και ακέρια και γυμνά· δε φτάνει να λάμπ’ η αλήθεια· πρέπει και να σφάζει. /Ο λόγος, που χτυπά και που θυμώνει, ριζώνει και της γης την όψη αλλάζει...»

 Συγχρόνως συντάσσεται πλήρως  και μ' αυτή την ξεπουλημένη,  εργοδοτική,  κυβερνητική  (ανεξαρτήτου κυβερνήσεως) διασπαστική ηγεσία της ΓΣΕΕ.

Θα πάρει τις απαντήσεις του από τους συναδέλφους, που βλέπουν και κρίνουν!

ΑΞΙΟΣ!!!

ΚΑΙ

Σ'ΑΝΩΤΕΡΑ!!!


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου