Print

Παρασκευή 4 Μαρτίου 2016

Οι τοποθετήσεις της παράταξής μας σε θέματα συνεδρίασης της Δημοτικής Κοινότητας Βροντάδου



Φωτό αρχείου
Χίος, 4-3-2016
ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ
 
Τοποθετήσεις  σε θέματα συνεδρίασης της Δημοτικής Κοινότητας Βροντάδου
 
Στη συνεδρίαση του Τοπικού Συμβουλίου της Δημοτικής Κοινότητας Βροντάδου, που πραγματοποιήθηκε την Πέμπτη, 3 Μαρτίου 2016, παραβρέθηκαν όπως  πάντα, οι εκπρόσωποι της ΛΑ.Σ. Δήμου Χίου Κλαίρη Κωστάλα και Φραγκούλης Π. Κυλαδίτης και τοποθετήθηκαν  στα παρακάτω θέματα, ως εξής:
1. Αίτημα δημοτών για στηθαία και αποκατάσταση οδοστρώματος στην περιοχή Ράκτης
Η εικόνα που περιγράφουν οι αιτούμενοι συνδημότες μας, είναι πέρα για πέρα αληθινή. Ως εκ τούτου η τοποθέτηση στηθαίων αλλά  και η αποκατάσταση του οδοστρώματος είναι  αναγκαία από πλευράς Δήμου και σε καμιά περίπτωση δεν αποτελεί υποχρέωση δική τους.  
Όσον αφορά την αποκατάσταση του οδοστρώματος «στα  πλαίσα των εργων και εργασιών που προβλέπονται για το 2016», «αξιολόγησης της σκοπιμότητάς του»  και «ικανοποίησης (του αιτήματος) στο βαθμό των χρηματοδοτικών δυνατοτήτων του Τεχνικού Προγράμματος», όπως αναφέρεται στην έγγραφη απάντηση της Διεύθυνσης Τεχνικών Υπηρεσιών του Δήμου, θεωρούμε ότι είναι καθήκον των αιρετών της Δημοτικής Κοινότητας Βροντάδου να μην επιτρέψουν να χαθεί το έργο αποκατάστασης στα τερτίπια της κρατικής υποχρηματοδότησης, που ταλανίζει τους ΟΤΑ.
Η αγροτική οδοποιία του Βροντάδου, χρειάζεται συνεχή παρακολούθηση, διεκδίκηση συντήρησης των ήδη υπαρχόντων έργων, αλλά και δημιουργίας νέων, που ενσωματώνονται μέσα στο Τεχνικό Πρόγραμμα της Δημοτικής μας Κοινότητας.
2. Κατάσταση και μετατροπές στον εργοταξιακό χώρο του Σχολικού Συγκροτήματος Γυμνασίου  και Λυκείων Βροντάδου
Η χρονίζουσα ανέγερση της νέας πτέρυγας του Σχολικού Συγκροτήματος Γυμνασίου  και Λυκείων Βροντάδου, που άρχισε το 2013 και δε λέει να τελειώσει, έχει φορτώσει με προβλήματα τη λειτουργία των Σχολικών Μονάδων, κυρίως  όσον αφορά την ασφάλεια των μαθητών και των εκπαιδευτικών όσο και αυτή  καθαυτή την εκπαιδευτική διαδικασία, η οποία υφίσταται ακόμη και στην ώρα του διαλείμματος.
Ήδη το πρόβλημα με τις διαχωριστικές λαμαρίνες, που υποτίθεται ότι θα βοηθούσαν στην πρόσβαση σε διάφορους χώρους των Σχολικών Μονάδων και θα παρείχαν την απαιτούμενη ασφάλεια, δημιούργησε άλλα μεγαλύτερα και δυσεπίλυτα προβλήματα, όπως αυτά περιγράφονται στα αιτήματα των διευθυντών τους.  
Μέχρις ότου βρεθεί λύση για τη συνέχιση των εργασιών της νέας πτέρυγας, θεωρούμε  ότι είναι αναγκαία η αποκαθήλωση των διαχωριστικών λαμαρινών και η αποκατάσταση της πρόσβασης των μαθητών-εκπαιδευτικών-γονέων-επισκεπτών στους χώρους των Σχολικών Μονάδων και η φραγή και φύλαξη των εισόδων και χώρων του εργοταξίου.
Θέτουμε πάνω απ’ όλα την ασφάλεια των ανθρώπινων ζωών, που  καμιά σχέση δεν έχει με το κόστος του έργου ή της αποκατάστασης του χώρου μέχρι τη συνέχισή του.
3. Παραχώρηση τη  παλιάς ηλεκτρικής του Βροντάδου στην περιοχή «Τρεις Μύλοι» για τη δημιουργία ΚΑΠΗ
Τονίζουμε ότι είναι επιβεβλημένο το αίτημα δημιουργίας ΚΑΠΗ στο Βροντάδο. Το ΚΑΠΗ οφείλει όμως να μη μετακυλύει το βάρος των δράσεών του στις πλάτες των ωφελουμένων.
 Όσον αφορά την παραχώρηση του κτιρίου της  παλιάς ηλεκτρικής στην εν λόγω  περιοχή για το σκοπό αυτό, θέτουμε υπόψη του ΝΠΔΔ ότι:
α. Στο χώρο αυτό φιλοξενούνται για αρκετά χρόνια συνταξιούχοι του Βροντάδου. Ως εκ τούτου, θεωρούμε δίκαιο να γίνει μια ευρεία ενημέρωση, ώστε να μην υπάρξουν αντεγκλήσεις ως προς τη χρήση του ως ΚΑΠΗ. Είμαστε αντίθετοι στην «έξωση» των συνταξιούχων από το χώρο, αλλά την ομαλή ενσωμάτωσή τους στη δομή ή στην παράλληλη λειτουργία της ήδη υπάρχουσας λέσχης τους.
     Σημειώνουμε επίσης ότι μέχρι σήμερα η λέσχη αυτή λειτουργεί χωρίς συμμετοχή των συνταξιούχων, πλην της εθελοντικής προσφοράς τους, ενώ με τη δημιουργία ΚΑΠΗ, θα υποχρεωθούν στην καταβολή αντιτίμου.    
β. Το κτίσμα είναι μικρό και ακατάλληλο για να υποδεχτεί και να φιλοξενήσει τέτοια δομή ή να στηθεί επικουρικά κάποια προκατασκευή, εφόσον η ίδια η Δημοτική Αρχή πριν λίγους μήνες ενοικίασε όλον τον περιβάλλοντα σε αυτό χώρο, αποκλείοντάς το ασφυκτικά.
γ. Λόγω της ιστορικότητάς του, και εφόσον παραχωρηθεί  στο ΝΠΔΔ, αυτό οφείλει να δείξει το δέοντα σεβασμό στο κτίσμα, αναδεικνύοντάς το και συντηρώντας το, χωρίς  παρεμβάσεις που  θα αλλοιώσουν την εικόνα του.-

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου