Print

Παρασκευή 18 Μαρτίου 2016

Δελτίο Τύπου της Τ.Ε. Χίου για την επίσκεψη του βουλευτή Λέσβου του ΚΚΕ Σταύρου Τάσσου


Χίος, 17-3-2016

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ
Μονόδρομος για το λαό η συγκρότηση της κοινωνικής συμμαχίας και η εξουσία σε αυτούς που παράγουν τον πλούτο!
Με επιτυχία ολοκληρώθηκε η διήμερη επίσκεψη στη Χίο (Τρίτη – Τετάρτη 15-16 Μάρτη), του Βουλευτή Λέσβου του ΚΚΕ, Σταύρου Τάσσου. Κατά την περιοδεία του, τονίστηκε ότι σε αυτές τις συνθήκες είναι καθοριστικής σημασίας το δυνάμωμα της λαϊκής - κοινωνικής συμμαχίας, είναι ο μόνος δρόμος που μπορεί να ανατρέψει τις  πολιτικές της  καπιταλιστικής βαρβαρότητας που βιώνει καθημερινά  ο λαός μας, να εμποδίσει, να καθυστερήσει τα αντιλαϊκά μέτρα, και αύριο να ανοίξει το δρόμο της ρήξης και της σύγκρουσης με την εξουσία των μονοπωλίων, της αποδέσμευσης από τους ιμπεριαλιστικούς οργανισμούς, με αλλαγή τελικά τάξης στην εξουσία για να γίνει ο λαός ιδιοκτήτης του πλούτου που αυτός παράγει.  
Αναδείχθηκαν οι ευθύνες της ΕΕ, των συμφωνιών τις οποίες προσυπογράφουν σταθερά οι ελληνικές κυβερνήσεις υπερασπίζοντας τα συμφέροντα του κεφαλαίου οδηγώντας στα σημερινά αδιέξοδα, όπως τον εγκλωβισμό χιλιάδων προσφύγων στη χώρα μας.

Συνοδευόμενος από στελέχη της ΤΕ Χίου του ΚΚΕ, το δημοτικό σύμβουλο και στελέχη της Λαϊκής Συσπείρωσης και του συνδικαλιστικού κινήματος περιόδευσαν στους παρακάτω χώρους:
α. Σε δημόσιες υπηρεσίες, όπου έγινε συνάντηση-συζήτηση και ανταλλαγή απόψεων με τους εργαζόμενους και τις διοικήσεις τους (Λιμεναρχείο, Νοσοκομείο, Αστυνομική Διεύθυνση). Αναδείχθηκε το ζήτημα των υποχρηματοδοτήσεων καθώς και άλλα προβλήματα που εξακολουθούν και με τη νέα συγκυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ.
β. Σε περιοδείες στην ύπαιθρο και στην πόλη. Στο Πυργί ειδικότερα  πραγματοποιήθηκε  συζήτηση με μαστιχοπαραγωγούς με θέμα: «Τα προβλήματα των μαστιχοπαραγωγών και το ζήτημα της αναγκαστικότητας της ΕΜΧ». Σχετική συνάντηση πραγματοποιήθηκε και με το Δ.Σ. της Ένωσης Μαστιχοπαραγωγών Χίου.
γ. Σε συναντήσεις με μέλη του ΔΣ και στελέχη του Κέντρου Πρόληψης Ναρκωτικών Χίου.
δ. Σε επισκέψεις δομών που αφορούν το προσφυγικό, συνάντηση με στελέχη που τις διαχειρίζονται και συνομιλία με τους πρόσφυγες. (Κέντρο Καταγραφής Χαλκειούς – Κέντρο Προσωρινής Φιλοξενίας Σούδας).
ε. Σε δημοτικούς χώρους δουλειάς (Μηχανουργείο Δήμου Χίου).
Σ’ όλες τις παραπάνω επισκέψεις καθώς  και στη συνέντευξη τύπου που δόθηκε, τονίστηκε το τσάκισμα του λαού από την καπιταλιστική βαρβαρότητα την οποία υπηρετούν σήμερα  η συγκυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ και όλο το αστικό αντιπολιτευτικό επιτελείο, με τις γνωστές επιπτώσεις στο εργασιακό, το ασφαλιστικό, το φορολογικό και τις ιδιωτικοποιήσεις, αξιοποιώντας για το πέρασμα της αντιλαϊκής καταιγίδας και το ζήτημα του προσφυγικού.
Για την αναγκαστικότητα της ΕΜΧ καλέστηκαν οι παραγωγοί να είναι σε εγρήγορση, γιατί το θέμα δυστυχώς δεν έχει λήξει. 
Ξεκαθαρίστηκε ότι ο πραγματικός  λόγος της ανάμιξης του ΝΑΤΟ στο Αιγαίο, δεν είναι η αποτροπή εισόδου μεταναστών αλλά η κλιμάκωση του πολέμου στη Συρία, που αποθρασύνει την αστική τάξη της Τουρκίας στις επιδιώξεις της στο Αιγαίο και φανερώνει τις εγκληματικές ευθύνες και της ελληνικής αστικής τάξης, που εκπροσωπεί η κυβέρνηση., γι’ αυτό και κάλεσε «το λύκο να φυλάει τα πρόβατα», το ΝΑΤΟ, που «δεν αναγνωρίζει σύνορα μεταξύ των μελών του και στηρίζει ανοιχτά – όπως και η ΕΕ, τις «γκρίζες ζώνες» και τις τουρκικές προκλήσεις, παραβάσεις στο FIR Αθηνών».
Υπογραμμίστηκε επίσης ο αυθαίρετος αποχαρακτηρισμός  των προσφύγων, ανάλογα με τις ανάγκες ζήτησης φτηνών εργατικών χεριών από το καπιταλιστικό σύστημα που ανοιγοκλείνει τα σύνορα κατά το δοκούν. Στις άμεσες προτάσεις του ΚΚΕ βρίσκονται οι ανοιχτές δομές φιλοξενίας των προσφύγων, ανθρώπινες συνθήκες διαμονής, το δικαίωμα επιλογής του τόπου που επιθυμούν να μεταβούν, απευθείας μεταφορά στις χώρες προορισμού τους.
Η επίσκεψη του βουλευτή έκλεισε στο ίδιο μήκος κύματος με  ομιλία του στην εκδήλωση που διοργάνωσε η Τομεακή Επιτροπή Χίου του ΚΚΕ με θέμα: «Οι θέσεις του ΚΚΕ για τις πολιτικές εξελίξεις – ο ρόλος του ΝΑΤΟ στο Αιγαίο», στο Ομήρειο Πνευματικό Κέντρο Δήμου Χίου.
Εκεί, δόθηκαν αποκαλυπτικά στοιχεία για την έλευση προσφύγων στη χώρα μας, ενώ ακολούθησε πλούσια συζήτηση.
«Τι έκαναν οι δημοκράτες-ανθρωπιστές της ΕΕ; Αφού πήραν όσους χρειαζόταν σαν φτηνά εργατικά χέρια, αποκλείουν τους υπόλοιπους, ανεξάρτητα αν είναι πρόσφυγες, ή παράτυποι μετανάστες, όπως τους ονομάζουν. Γι’ αυτούς υπάρχουν 3 επιλογές. Η αποτροπή εισόδου τους, ο εγκλωβισμός στη χώρα της πρώτης εισόδου τους, και ο λασπότοπος της Ειδομένης απεικονίζει αυτό με τον πιο τραγικό τρόπο, και τρίτο η επιστροφή τους από εκεί που έφυγαν για να αποφύγουν τον πόλεμο ή την εξαθλίωση», τόνισε.
Συνέχισε λέγοντας:
«Και να η μεγάλη αντίφαση. Ενώ η πρόοδος της επιστήμης και της τεχνολογίας θα επέτρεπε και στα 7 δις των κατοίκων της γης να ζουν καλά και να καλύπτουν όλες τις σύγχρονες ανάγκες τους αυτό όχι μόνο δεν γίνεται, αλλά ο μισός πληθυσμός της γης ζει στη απόλυτη φτώχια και εξαθλίωση. Σε αντιστάθμισμα 62 άνθρωποι κατέχουν τόσο πλούτο όσο τα 3,5 δις των φτωχότερων. Με άλλα λόγια τα 57 εκατομμύρια ευρώ έχουν τόση αξία για αυτούς όσο 1 ευρώ για τα 3,5 δις !!!».
Ιδιαίτερη αναφορά έκανε για το ρόλο των ΜΚΟ λέγοντας πως υπάρχουν σοβαρές καταγγελίες για τη δράση τους στο Β. Αιγαίο, «που μόνο με την αρωγή, τη διάσωση και την υποστήριξη προσφύγων και μεταναστών δεν έχουν σχέση, ενώ έχουν κινηθεί και ποινικές διαδικασίες σε μέλη τους», ενώ σύμφωνα με στοιχεία της ίδιας της ΕΕ «10 δισ. "χάνονται" σε πολυπλόκαμα δίκτυα διαφόρων ΜΚΟ…».
Στο εσωτερικό της χώρας σημείωσε ότι «στη ρότα της υπηρέτησης των συμφερόντων του κεφαλαίου κινείται και η σημερινή κυβέρνηση των ΣΥΡΙΖΑ - ΑΝΕΛ  που διεκδικεί από τη μια να εξασφαλίσει φτηνά εργατικά χέρια για το ελληνικό αλλά και το ξένο κεφάλαιο, να ξεκληρίσει τη φτωχή και μεσαία αγροτιά και τους αυτοαπασχολούμενους, και από την άλλη να  αναβαθμίσει τη θέση της ντόπιας αστικής τάξης και των επιχειρηματικών ομίλων αξιοποιώντας τη γεωστρατηγική θέση της χώρας. Και όσον αφορά το στρατηγικό προσανατολισμό έχει την πλήρη υποστήριξη των άλλων αστικών κομμάτων ΝΔ, ΠΑΣΟΚ, Ποτάμι, Ένωση Κεντρώων».
Ενώ αναφορά έγινε και στους φασίστες της Χρυσής Αυγής χαρακτηρίζοντάς τη «το οπλισμένο χέρι του καπιταλιστικού συστήματος», που «μόνο το λαϊκό κίνημα μπορεί να τους βάλει στον σκουπιδοτενεκέ της ιστορίας». Ο Βουλευτής του ΚΚΕ έκλεισε λέγοντας για τα μέτρα που ετοιμάζονται: «Θα κάνουμε ότι περνάει από το χέρι μας να μην περάσουν, και συμμετέχουμε μ’ όλες μας τις δυνάμεις στη 48ωρη απεργία που έχει κηρύξει το ΠΑΜΕ την ημέρα τις κατάθεσης του σχετικού νομοσχεδίου.
Η κλιμάκωση του αγώνα του λαού μας ενάντια σε όλα τα νέα και παλιά αντιλαϊκά μέτρα, η κλιμάκωση του αγώνα ενάντια  στην παρουσία του ΝΑΤΟ στο Αιγαίο, ενάντια στην εμπλοκή της χώρας μας στους ιμπεριαλιστικούς σχεδιασμούς και δράσεις, η κλιμάκωση του αγώνα ενάντια στο ρατσισμό, το φασισμό και την ξενοφοβία, και η έμπρακτη αλληλεγγύη στους πρόσφυγες και τους μετανάστες, είναι ο μόνος τρόπος για να μπορέσει ο λαός μας να δει «φως στην άκρη του τούνελ».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου