Print

Πέμπτη, 19 Οκτωβρίου 2017

ΛΑ.Σ. Δ. Χίου: Όχι στο έγκλημα της επικείμενης κατάργησης του μειωμένου ΦΠΑ στα νησιά μαςΦωτό αρχείου - πηγή: www.902.gr
Χίος, 18-10-2017
ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ - ΚΑΛΕΣΜΑ
Όχι στο έγκλημα της επικείμενης κατάργησης του μειωμένου ΦΠΑ στα νησιά μας
Η Λαϊκή Συσπείρωση Δήμου Χίου μπροστά στο έγκλημα της επικείμενης κατάργησης του μειωμένου, κατά 30%, ΦΠΑ στα νησιά και του Βορείου Αιγαίου και ως εκ τούτου και στη Χίο, θεωρεί  απαραίτητο να τονίσει τα εξής:
Η μείωση του ΦΠΑ, για όλα τα νησιά, επιτεύχθηκε μέσα από επίμονους αγώνες των κατοίκων των νησιών και πιέσεις στη Βουλή, κυρίως εκ μέρους των βουλευτών του ΚΚΕ. Έτσι, δεν πρέπει να απομονωθεί από τα υπόλοιπα προβλήματα  των κατοίκων των νησιών, αφού και όταν κατακτήθηκε, αυτά συνέχισαν να υφίστανται.
Η κατάργηση του μειωμένου ΦΠΑ είναι ούτως ή άλλως συνδεδεμένη, με τη γενικότερη φοροαφαίμαξη και το πετσόκομμα των εισοδημάτων και των κοινωνικών παροχών που υφίσταται ο εργαζόμενος από την εφαρμοζόμενη αντιλαϊκή πολιτική της ΕΕ που την υπαγορεύει και της σημερινής κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ που την εφαρμόζει με ιδιαίτερη πειθαρχία.
Το ειδικό φορολογικό καθεστώς για τα νησιά  μας, όπως καθιερώθηκε με απόφαση της Βουλής, μετά από επίμονους διεκδικητικούς αγώνες και πιέσεις των νησιωτών, δεν ήταν χάρισμα. Ήταν ένα ελάχιστο αντιστάθμισμα  για μια σειρά αρνητικών παραγόντων που συνεπάγεται η «νησιωτικότητα» (το αυξημένο κόστος διαβίωσης από το συνεχώς αυξανόμενο κόστος των αεροπορικών και θαλάσσιων μεταφορών, ανθρώπων και προϊόντων, οι μεγάλες  ελλείψεις στον ζωτικής σημασίας στο δημόσιο τομέα της υγείας, από τις συνεχείς περικοπές χρηματοδότησής του) και τα τελευταία χρόνια, από το βάρος της μαζικής  άφιξης  προσφύγων και μεταναστών λόγω των στρατιωτικών επεμβάσεων και συγκρούσεων στην Ανατολική Μεσόγειο και Μέση Ανατολή.
Λαβαίνοντας υπόψη την επιδεινούμενη οικονομική, κοινωνική και δημογραφική κατάσταση που βιώνει ολόκληρος ο λαός μας και με ιδιαίτερη ένταση οι κάτοικοι των νησιών του Αιγαίου, επιβάλλεται να αυξηθεί παραπέρα η μείωση του ΦΠΑ στο 50%, παρά το γεγονός ότι ούτε μια τέτοια μείωση πρόκειται να αντισταθμίσει τη δύσκολη διαβίωσή μας. Ούτε «ευνοϊκή ρύθμιση» η μείωση του ΦΠΑ νοείται ούτε και «προνόμιο», για να αμφισβητείται από τις κυβερνήσεις φερέφωνα της Ε.Ε.
Καλούμε τους Χιώτες τις πλατιές λαϊκές μάζες του νησιού μας να εκφράσουν  δυναμικά την αντίθεσή τους στην άγρια επίθεση που δέχονται τα εισοδήματα και τα δικαιώματά μας, απομονώνοντας από αυτόν τον αγώνα τους βουλευτές  που ψήφισαν τα μνημόνια και κατ’ επέκταση την άρση του μειωμένου νησιώτικου ΦΠΑ και τώρα χύνουν κροκοδείλια δάκρυα δήθεν «συμπαράστασης».
Να μην ξεγελαστούν από τους τοπικούς άρχοντες δημοτικής και περιφερειακής αρχής, που προσκυνούν τον ίδιο θεό, την ΕΕ, την επιχειρηματικότητα, την ανταποδοτικότητα και τα χαράτσια που τα βαφτίζουν τέλη.
Απαιτούμε από την κεντρική εξουσία:
·             Να σταματήσει άμεσα το έγκλημα της διάλυσης των νησιών μας.
·             Να πάρει πίσω τα αντιλαϊκά μέτρα που ψηφίστηκαν  και κάνουν τη ζωή των λαϊκών στρωμάτων μαρτύριο.
·             Να μην καταργήσει τον μειωμένο  συντελεστή του ΦΠΑ κατά 30% και να τον επαναφέρει και στα άλλα νησιά του Αιγαίου.
·             Να καταργήσει εντελώς το ΦΠΑ στα είδη λαϊκής κατανάλωσης, στα φάρμακα, τα βιβλία, στους λογαριασμούς της ΔΕΗ, του νερού και του τηλεφώνου.
·             Να αυξήσει το αφορολόγητο στις 20.000 €, προσαυξανόμενο κατά 5.000 για κάθε παιδί.
·             Να εκπίπτουν από την φορολόγηση και οι δαπάνες Υγείας, ΔΕΗ, θέρμανσης, νερού και τηλεφώνου.
·             Κατάργηση του ΕΝΦΙΑ και όλων των χαρατσιών.
·              Απαγόρευση πλειστηριασμών για τη λαϊκή οικογένεια.
·             Να εξασφαλίσει τα δημόσια έσοδα με φορολόγηση κατά 45% των κερδών του μεγάλου κεφαλαίου και όχι από το πενιχρό λαϊκό ήδη πετσοκομμένο εισόδημα.
·              Άμεση αντιμετώπιση των προβλημάτων στους τομείς της υγείας, πρόνοιας, παιδείας.
Τώρα χρειάζεται συσπείρωση και δράση στα εργατικά σωματεία, στους συλλόγους, σε επιτροπές αγώνα εναντίον της κατάργησης του μειωμένου συντελεστή ΦΠΑ και συνολικά κατά της φοροληστείας. Η Λαϊκή Συσπείρωση θα είναι, όπως πάντα, στο πλευρό τους.-

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου