Print

Κυριακή 29 Οκτωβρίου 2017

Μάρκος Σκούφαλος: Όποιος έχει τη μύγα, μυγιάζεται...


ΟΠΟΙΟΣ ΕΧΕΙ ΤΗ ΜΥΓΑ ΜΥΓΙΑΖΕΤΑΙ...

"Ακου του βλάκα την επίκριση , σαν να σου απονέμει έπαινο ο βασιλιάς!"
Ουίλιαμ  Μπλέηκ.
Τα μπλέξατε, κύριε Παπαδόπουλε και εκτός από ανεπίδεκτος μαθήσεως εκτίθεστε ως συνήθως. Όνομα και πράμα αποδεικνύεται ο λόγος σας με τον ακατονόμαστο συνεπώνυμό σας. Μόνο για τον ασθενή και το χειρουργείο δεν μας είπατε. 
Αν προσέξατε όμως, οι  δύο πρώτες γραμμές  του πονήματός μου έκαναν  λόγο για εμετικό αντικομμουνιστικό παραλήρημα γενικόλογα, που μπορεί να το διάβασα οπουδήποτε, ακόμα και σε εκτός Χίου έντυπο. Δεν το αντιληφθήκατε βέβαια ως παγίδα για σας και σπεύσατε να δικαιώσετε και εμένα και τη ρήση του Μπλέικ, που την επαναλαμβάνω ακριβώς γι αυτό το λόγο, μήπως και την καταλάβετε. Η σιωπή στην περίπτωσή σας θα ήταν χρυσός. Αλλά φευ!
Δεν πρόκειται να ταλαιπωρήσω άλλο τους αναγνώστες,  μιας και τα επιχειρήματά σας είναι τόσο εμβριθή, που με αφήνουν άφωνο αφενός, αφετέρου την ίδια αδυναμία να απαντήσω νιώθω όταν διαβάζω το "Στόχο" και τις άλλες φασιστοφυλλάδες.
Επειδή όμως τολμάτε μετά από 36 χρόνια μάχιμα, να μου πείτε πώς και τι να διδάσκω τους μαθητές μου, σας πληροφορώ ότι και τα κατά κυριολεξία πανεπιστήμια που έχω τελειώσει τα δύο εξ αυτών με άριστα, το πρώτο με λείαν καλώς, και τα πανεπιστήμια της ζωής, με έχουν οπλίσει με αρκετή επάρκεια ,ώστε να διδάσκω την αλήθεια, που κυρώνεται όπως έλεγε ο Γληνός από την πράξη,  την αλήθεια που δεν πρέπει μόνο να λάμπει,  αλλά και να σφάζει (Παλαμάς).
Από αυτή την αλήθεια, ιστορική και φιλοσοφική, έχετε πάρει οριστικό διαζύγιο γι αυτό καλύτερα ασχοληθείτε με τα ιερατικά σας φληναφήματα που ομολογουμένως τα καταφέρνετε φανταστικά, θα σας συμβούλευα μάλιστα να κάνετε και καριέρα επ΄ αυτού, έχετε όλα τα προσόντα.
Τέλος, θα σας παρακαλούσα να απευθύνετε μια συστατική επιστολή  στον Περισσό και στον κ. Κουτσούμπα, τον γραμματέα του ΚΚΕ, μήπως και με αναβαθμίσουν, ώστε να πάρω το επίδομα που δίνει το ΚΚΕ σε ρούβλια από τη Μόσχα, τα οποία ευχαρίστως θα μοιραστώ μαζί σας, αρκεί να μην με ξανακολλήσετε στον τοίχο με τα ατράνταχτα επιχειρήματά σας. Ελπίζω δε να μεσιτεύσετε και για μας τους Εαμοβούλγαρους, όταν όλοι βρεθούμε «εις τας αιωνίους μονάς», για καμιά γωνίτσα του παραδείσου. Μέχρι τότε εγώ θα μεσιτεύω στα επίγεια, για να αποφύγετε και τη γκλίτσα του τσομπάνη και τα σφυριά των ατσίγγανων, γιατί ανήκουν και οι δύο στο προλεταριάτο και ποτέ δεν ξέρεις…
Το απολωλώς κομμουνιστικό πρόβατο.
Μάρκος Σκούφαλος
Δημοτικός Σύμβουλος Λαϊκής Συσπείρωσης Δήμου Χίου

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου