Print

Δευτέρα 1 Απριλίου 2019

Σχόλιο του Γιάννη Μακριδάκη για την ανακοίνωση του 7ου δημοτικού εκλογικού συνδυασμού στο νησί μας.


Ενώ οι απέναντί μας, οι Σμυρνιοί δώσανε με την ψήφο τους στις δημοτικές εκλογές για μια ακόμη φορά στον σουλτάνο να καταλάβει ότι είναι ανεπιθύμητος στη γειτονιά μας, στην από δω μεριά, στο νησί, ανακοινώθηκε και 7ος συνδυασμός που παίρνει μέρος στις εκλογές για τον δήμο και δεν είναι άλλος από μια ομάδα ανθρώπων που συμπήχθηκε πριν μερικά χρόνια γύρω από έναν ξενοφοβικό και ρατσιστικό λόγο με αφορμή το προσφυγικό ζήτημα στο νησί. Η απλή αναλογική κάνει θαύματα εκλογικά και κατ’ επέκταση κοινωνικά, όπως αποδεικνύεται.
Φυσικά στην κοινωνία, όπως και στην φύση οι μονοκαλλιέργειες κάθε είδους αποτελούν ασθένεια, και βασικό ζητούμενο είναι η όσο μεγαλύτερη βιοποικιλότητα, αλλά με αρμονική συνύπαρξη των διαφορετικοτήτων.
Για να φτάσουμε όμως στην αρμονία, οι προϋποθέσεις σε προσωπικό και συλλογικό επίπεδο είναι η απόκτηση κουλτούρας συνύπαρξης, πολιτικής παιδείας, πολιτισμικής καλλιέργειας, ολιστικής σκέψης καθώς και επαφής με το συναίσθημα και άσκησης συνεχούς επί της ενσυναίσθησης και του ανθρωπισμού.
Επειδή όμως οι περισσότερες από τις πιο πάνω προϋποθέσεις βρίσκονται ακόμη στα αδιανόητα για πολλούς ανθρώπους και γενικώς στα κοινωνικά μας σπάργανα, οφείλουμε όσοι νιώθουμε την αλήθεια τους να την υπηρετούμε με την υπεύθυνη πολιτική μας στάση καθημερινά, με τον λόγο μας που είναι σπόρος αλλά και να την υποστηρίζουμε με την συμμετοχή μας στις εκλογές δυναμώνοντας τον πολιτικό χώρο που τις υπηρετεί, έστω τις περισσότερες, με συνέπεια και σταθερότητα.
Γι’ αυτό προσωπικά, με αυτά τα πολιτικά κριτήρια υποστηρίζω στο νησί και στην Περιφέρεια Βορείου Αιγαίου,  που έχουν μία ακόμη πανελλαδικής εμβέλειας πολιτική και κοινωνική ευθύνη λόγω του προσφυγικού ζητήματος, να δείξουν τον δρόμο της αποστροφής των πολιτικών ρατσισμού, την Λαϊκή Συσπείρωση.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου