Print

Τρίτη 2 Απριλίου 2019

ΛΑ.Σ. Δ. Χίου: Ευθύνη του Δήμου τα σοβαρά προβλήματα στην Αγία Παρασκευή (Καστέλο)



Θέμα:
Διαπιστωθέντα προβλήματα στην περιοχή Αγία Παρασκευή (Καστέλο)
Σας πληροφορούμε  ότι ύστερα από προγραμματισμένη επίσκεψη στελεχών της παράταξής μας στην περιοχή της Αγίας Παρασκευής- Καστέλο, διαπιστώσαμε σοβαρά προβλήματα με ευθύνη του Δήμου στην ως άνω περιοχή, που απαραίτητα  πρέπει να αποκατασταθούν.
  1. Όσον αφορά την εν γένει κατάσταση των μεταλλικών φανοστατών που είχαν εγκατασταθεί παλαιότερα από τον Δήμο, είναι διαβρωμένοι.  
α. Ένας απ’ όλους κομμένος και η βάση του καλυμμένη από τους περιοίκους με γλάστρα(!!!), προκειμένου να αποφευχθεί ο τραυματισμός διερχομένων, πράγμα για το οποίο ενημέρωσαν την Δημοτική Αρχή, χωρίς να υπάρξει ανταπόκριση εκ μέρους της.
β. Τα προστατευτικά καλύμματα των καλωδίων σε κάποιους φανοστάτες έχουν εξαφανιστεί και ενέχουν κίνδυνο ηλεκτροπληξίας
γ. Τα διαφανή καλύμματα των φωτιστικών σωμάτων άλλα έχουν εξαφανιστεί, άλλα έχουν γεμίσει με νερά βροχής και άλλα  δεν ανάβουν παντελώς.
2. Όσον αφορά τα πεζοδρόμια, μόνο κατ’ όνομα θα μπορούσαν να αποκαλεστούν έτσι, αφού  η κατάστασή τους είναι άθλια, έχουν αποσαθρωθεί και το βάδισμα πάνω σ’ αυτά καθίσταται επικίνδυνο αν όχι ανέφικτο.
3. Όσον αφορά την ομώνυμη παραλία και τις διόδους προς αυτήν, μια παραλία πρωτίστως λαϊκή και δευτερευόντως με γαλάζια σημαία, βρίσκονται σε πλήρη εγκατάλειψη.
α. Οι καλαμιώνες στα κατάντη του δρόμου αποτελούν εστία μόλυνσης, κατοικία τρωκτικών και ερπετών, παραμένουν δε ως έχουν παρά τις διαμαρτυρίες των περιοίκων.  
β. Τα προϊόντα κλαδέματος, από πέρσι παραμένουν στην παραλία και απειλούν να γίνουν,  οποιαδήποτε στιγμή, εστία πυρκαγιάς.
Παρακαλούμε να προβείτε στις απαραίτητες ενέργειες, προκειμένου να εξασφαλιστεί η ασφάλεια, η υγεία και η ποιότητα ζωής των κατοίκων της περιοχής, αλλά  και όλων των δημοτών και επισκεπτών της.
Προς τούτο παραθέτουμε σχετικές φωτογραφίες στο ΠΑΡΑΡΤΗΜΑ της σελ.2
Για τη Λαϊκή Συσπείρωση Δήμου Χίου
Ο Επικεφαλής Δημοτικός Σύμβουλος
Μάρκος Σκούφαλος

Σημ.: Πληροφορίες για τα διαπιστωθέντα προβλήματα από τον κ. Στέλιο Κουμπιά, στο τηλ.: 6906051430

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου