Print

Παρασκευή 14 Φεβρουαρίου 2020

Aνακοίνωση Ε.Γ. του Ν.Τ. Χίου της ΑΔΕΔΥ

ΚΑΛΕΣΜΑ ΣΤΗΝ ΑΠΕΡΓΙΑΚΗ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ ΣΤΗΝ ΕΙΣΟΔΟ ΤΗΣ ΑΠΛΩΤΑΡΙΑΣ ΤΗΝ ΤΡΙΤΗ, 18/2/2020, ΣΤΙΣ 10 Π.Μ. ΕΝΑΝΤΙΑ ΣΤΟ ΕΚΤΡΩΜΑ ΒΡΟΥΤΣΗ –ΚΑΤΡΟΥΓΚΑΛΟΥ.
ΕΝΑΝΤΙΑ ΣΤΗΝ ΝΕΑ ΑΝΤΙΑΣΦΑΛΙΣΤΙΚΗ ΕΠΙΘΕΣΗ.
ΣΥΜΜΕΤΟΧΗ ΣΤΗ ΣΥΜΒΟΛΙΚΗ ΔΡΑΣΗ ΤΟΥ Ν.Τ. ΤΗΣ ΑΔΕΔΥ ΣΤΟ ΑΙΠΟΣ ΕΝΑΝΤΙΑ ΣΤΟΝ ΕΓΚΛΩΒΙΣΜΟ ΣΤΑ ΝΗΣΙΑ ΚΑΙ ΣΤΗ ΧΩΡΑ ΜΑΣ ΤΩΝ ΠΡΟΣΦΥΓΩΝ ΜΕΤΑΝΑΣΤΩΝ,
 ΕΝΑΝΤΙΑ ΣΤΗΝ ΕΠΙΤΑΞΗ ΚΑΙ ΣΤΑ ΚΟΛΑΣΤΗΡΙΑ ΤΗΣ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗΣ ΤΗΣ ΝΔ.
ΛΕΜΕ ΟΧΙ ΣΤΙΣ ΠΟΛΙΤΙΚΕΣ ΕΓΚΛΩΒΙΣΜΟΥ ΤΗΣ ΕΕ, ΕΝΑΝΤΙΑ ΣΤΟ ΝΑΤΟ ΚΑΙ ΣΤΙΣ ΙΜΠΕΡΙΑΛΙΣΤΙΚΕΣ ΕΠΕΜΒΑΣΕΙΣ.
ΤΡΙΤΗ ΜΕΤΑ ΤΗ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ ΠΟΡΕΙΑ ΠΡΟΣ ΤΟ ΑΙΠΟΣ ΜΕ ΤΑ ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΑ. ΣΤΗΣΙΜΟ ΠΑΝΟ ΜΕ ΤΑ ΣΥΝΘΗΜΑΤΑ ΜΑΣ.

Συνάδελφισσες , συνάδελφοι,
Η Κοινωνική Ασφάλιση αφορά τη ζωή μας ολόκληρη! Τώρα να αποσυρθεί το απαράδεκτο αντιασφαλιστικό νομοσχέδιο! Ο άθλιος νόμος Κατρούγκαλου – Βρούτση! Τέρμα στα ψέματα και τις απάτες! Η Κοινωνική Ασφάλιση αφορά την Υγεία, την Πρόνοια, την προστασία στη δουλειά, τις κοινωνικές παροχές, τις συντάξεις, τα εμβόλια των παιδιών, τα φάρμακα, τα δικαιώματα των ΑμΕΑ.
Η κυβέρνηση όχι μόνο δεν καταργεί το νόμο Κατρούγκαλου, όπως υποσχόταν προεκλογικά εμπαίζοντας τους συνταξιούχους, αλλά τον θωρακίζει νομικά κι επιχειρεί να τον εφαρμόσει με ταχύτητα.
Με τον νέο Νόμο υλοποιούνται:

1)  τα όρια ηλικίας συνταξιοδότησης πάνε στα 67 για όλους, άντρες και γυναίκες (ή 62 με 40 χρόνια ασφάλισης, δηλαδή 12.000 ένσημα!!!) χωρίς καμιά εξαίρεση.
2)  Ενσωματώνεται στον ΕΦΚΑ το Ενιαίο Ταμείο Επικουρικής Ασφάλισης και Εφάπαξ Παροχών που οδηγεί στην πλήρη κατάργησή του. Επίσης ενσωματώνονται στον ΕΦΚΑ τα 7 δις αποθεματικά που έχει για τις επικουρικές συντάξεις και τα εφάπαξ πολλών κατηγοριών εργαζομένων.
3)  Καταργείται αμετάκλητα η 13η και 14η σύνταξη . Κόβεται ακόμα και το ετήσιο επίδομα που βάφτιζαν “13η σύνταξη”, που σημαίνει ετήσια μείωση 500 ευρώ άμεσα για μεγάλο μέρος συνταξιούχων.
4)  Στο στόχο είναι πάλι τα ΒΑΕ. Καμία διάταξη δεν υπάρχει για τη μείωση των ορίων ηλικίας συνταξιοδότησής τους, ούτε για τους εκπαιδευτικούς που είχαν ειδικές συνταξιοδοτικές διατάξεις (ν. 3075/02).
5)  Οι μειώσεις στις επικουρικές που έφτασαν το 50%, καθώς και στο εφάπαξ, όπου αθροιστικά οι περικοπές ξεπέρασαν το 40%. εφαρμόζονται πλήρως!!!  Οι σημερινοί  εργαζόμενοι και αυριανοί  συνταξιούχοι δεν θα προσεγγίσουν τα 30 ασφαλιστικά χρόνια  ή τα 9000 ένσημα.
6)  Διατηρούνται τα  ποσοστά αναπλήρωσης του ν. Κατρούγκαλου (ν. 4387/16) για την πλειοψηφία  των συνταξιούχων.
7)  Διατηρείται η διαχρονική λεηλασία στα Ασφαλιστικά Ταμεία (80 δις) και καμία πρόβλεψη δεν υπάρχει για επιστροφή των κλεμμένων. Μόνο με το PSI το κούρεμα των ταμείων του Σαμαρά – Βενιζέλου για την ανακεφαλαιοποίηση των τραπεζών κλάπηκαν 17,5 δις.
Οι ιδιωτικές ασφαλιστικές εταιρίες με τις αλχημείες της κυβέρνησης  έχουν στήσει τρελό χορό με το κυβερνητικό νομοσχέδιο αφού υπάρχουν δισεκατομμύρια κέρδη.
Οι εργαζόμενοι έχουμε ευθύνη απέναντι στην οικογένεια μας και στα νέα παιδιά που τα οδηγούν στα νύχια των ιδιωτικών ασφαλιστικών εταιρειών και των εμπόρων της υγείας.
Διεκδικούμε:
➤ Να αποσυρθεί το Νομοσχέδιο τώρα!
➤ Κοινωνική ασφάλιση για όλους, δημόσια και δωρεάν Υγεία - Πρόνοια 
➤ Να στελεχωθεί το νοσοκομείο με μόνιμο ιατρικό και λοιπό προσωπικό όλων των ειδικοτήτων σύμφωνα με τις ανάγκες των κατοίκων του νησιού μας.
➤ Να καταργηθεί ο νόμος Κατρούγκαλου Βρούτση και όλων των αντιασφαλιστικών μνημονιακών νόμων.
➤ Να καταργηθούν τα όρια ηλικίας των 67 ετών.
➤ Κάτω τα χέρια από τα ΒΑΕ.
➤ Πλήρης Κρατική Εγγύηση όλων των Συντάξεων.
ΣΥΝΑΔΕΛΦΙΣΣΕΣ ΣΥΝΑΔΕΛΦΟΙ.
Η κυβέρνηση της ΝΔ, υλοποιώντας την πολιτική της ΕΕ, με πράξη νομοθετικού περιεχομένου αποφάσισε να επιτάξει την περιοχή του Αίπους για να τη μετατρέψει σε κολαστήριο- φυλακή για τους πρόσφυγες και μετανάστες. Μετέρχεται τις πιο αυταρχικές και αντιδημοκρατικές μεθοδεύσεις και γράφει στα παλιά της τα παπούτσια, τη θέληση των κατοίκων του νησιού μας και των νησιών του Β. Αιγαίου.
Το ΝΤ της ΑΔΕΔΥ ΧΙΟΥ σας καλεί όλους να δώσουμε τον αγώνα να μην περάσουν αυτές οι απάνθρωπες πολιτικές. Να μην περάσουν οι πολιτικές εγκλωβισμού της κατάπτυστης συμφωνίας ΕΕ-Τουρκίας- ελληνικών κυβερνήσεων. Να μην περάσει η τρομοκρατία της κυβέρνησης της ΝΔ.
Σας καλεί να απαιτήσουμε τον απεγκλωβισμό των προσφύγων από τα νησιά μας και τη χώρα μας με βάση τις χώρες προορισμού που επιθυμούν να πάνε. Σας καλεί να σταθούμε αλληλέγγυοι στα θύματα των ιμπεριαλιστικών πολέμων όπως κάθε φορά.
Δίνουμε ραντεβού μετά την απεργιακή συγκέντρωση στο βουνό στο Αίπος στο 17ο χιλιόμετρο , στήνουμε τα πανό του αγώνα και καταλαμβάνουμε συμβολικά το δρόμο, βασισμένοι στις  θέσεις μας , Στήνουμε μπλόκο στις πολιτικές και εκβιασμούς της ΝΔ.
Στήνουμε μπλόκο στο φασιστικό και ρατσιστικό λόγο!
Καλούμε τα συνδικάτα, όλους τους εργαζόμενους , τους συνταξιούχους στην απεργιακή συγκέντρωση στην είσοδο της Απλωταριά και  ώρα 10.00π.μ την Τρίτη 18/2/2020.
Σας καλούμε όλους στην συμβολική δράση μας στο Αίπος.
Για την Ε.Γ. του Ν.Τ Χίου
Ο Πρόεδρος                         Η Γραμματέας
Σκούφαλος Μάρκος      Σοφία Γατανά



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου