Print

Πέμπτη 27 Φεβρουαρίου 2020

Στη Συντονιστική Επιτροπή αιρετών και κατοίκων της Χίου ο ευρωβουλευτής του ΚΚΕ Κ. Παπαδάκης και συνάντηση με τον αντιπεριφερειάρχη


Στη Συντονιστική Επιτροπή αιρετών και κατοίκων ο ευρωβουλευτής του ΚΚΕ Κ. Παπαδάκης
   Στη συνεδρίαση της Συντονιστικής Επιτροπής των  κινητοποιήσεων του Χιώτικου λαού παραβρέθηκε και μίλησε ο Κώστας Παπαδάκης, ευρωβουλευτής του ΚΚΕ χθες βράδυ. Στην παρέμβασή του τόνισε μεταξύ άλλων ότι το όργιο καταστολής της κυβέρνησης παίρνει μαζική, αποφασιστική απάντηση από την απεργιακή κινητοποίηση του λαού στη Χίο, αλλά και στη Λέσβο, όπως και με τη μαζική κινητοποίηση νησιωτών στην Αθήνα.
   Με αυτόν τον επίμονο αγώνα η κυβέρνηση έχει στριμωχτεί. Η μερική αποχώρηση δυνάμεων καταστολής που ανακοίνωσε η κυβέρνηση είναι κίνηση αδυναμίας κι όχι δύναμης. Οι αγωνιστικές διαθέσεις του λαού της Χίου και των άλλων νησιών δείχνουν το δρόμο για να ενταθεί η άσκηση πίεσης προς την κυβέρνηση, όχι μόνο για να αποσύρει αμέσως όλες τις δυνάμεις καταστολής αλλά και να ακυρώσει το σχέδιο μετατροπής των νησιών του Αιγαίου σε φυλακές της ΕΕ.

   Είναι επίσης ανάγκη να ξεσκεπαστούν απόψεις που ακούγονται από τις πολιτικές δυνάμεις που έχουν ψηφίσει και στηρίζουν τη Συμφωνία ΕΕ- Τουρκίας και τον Κανονισμό του Δουβλίνου, οδηγώντας στον σημερινό εγκλωβισμό. Απόψεις για "έξυπνες", "λογικές" προτάσεις, για να γίνουν τα κέντρα "λίγο παραπέρα" ή αυτά να είναι "...λιγότερο φαραωνικά" ,γιατί αυτές παίζουν το παιχνίδι της κυβέρνησης.
   Η ΕΕ επιδιώκει να διαιωνίσει το καθεστώς στο οποίο η Ελλάδα είναι η χώρα εγκλωβισμού δεκάδων χιλιάδων αιτούντων άσυλο.  Πραγματική διέξοδος μπορεί να υπάρξει χωρίς hotspot, κλειστά κι ανοικτά. Στα νησιά μπορεί να μόνο να διεξάγεται η άμεση μεταφορά προσφύγων και μεταναστών σε αξιοπρεπείς εγκαταστάσεις στην ηπειρωτική Ελλάδα, απ' όπου με  γρήγορες διαδικασίες να  μπορούν να εφοδιαστούν με ταξιδιωτικά έγγραφα για να μεταβούν  στις χώρες προορισμού τους. 
   Με το μήνυμα που εκπέμπουν οι κινητοποιήσεις του λαού που δεν έχει μόνο επίδραση μόνο στην Ελλάδα αλλά και σε όλη την Ευρώπη μπορεί να  πιεστεί τόσο η κυβέρνηση όσο και η  ΕΕ για να αρθεί ο εγκλωβισμός. Το κρίσιμο ζήτημα είναι  σήμερα να διευκολυνθεί ο χιώτικος λαό να βρεθεί κι αύριο (σήμερα) μαζικά στο δρόμο του αγώνα και να ακυρώσει στην πράξη τα σχέδια της κυβέρνησης-ΕΕ, κατέληξε ο ευρωβουλευτής του ΚΚΕ.
   Η συντονιστική επιτροπή  αποφάσισε να καλέσει  σε νέα απεργία για σήμερα Πέμπτη, και σε συγκέντρωση στις 11 το πρωί στην πλατεία. Στη συγκέντρωση θα παραβρεθεί και ο ευρωβουλευτής του ΚΚΕ.
Χίος, 27/7/2020

ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ ΤΟΥ ΕΥΡΩΒΟΥΛΕΥΤΗ ΤΟΥ ΚΚΕ Κ. ΠΑΠΑΔΑΚΗ ΜΕ ΤΟΝ ΑΝΤΙΠΕΡΙΦΡΕΙΑΡΧΗ ΧΙΟΥ
Συνάντηση του Κώστα Παπαδάκη, ευρωβουλευτή του ΚΚΕ με τον αντιπεριφερειάρχη Χίου κ. Παντελή Μπουγδάνο πραγματοποιήθηκε σήμερα το πρωί στις 10π.μ. στο γραφείο του στη Περιφέρεια Χίου.
Στη συνάντηση ο Κώστας Παπαδάκης έθεσε το ζήτημα ότι ο αγωνιστικός ξεσηκωμός των νησιωτών ανάγκασε τη στριμωγμένη κυβέρνηση στην ανακοίνωση απόσυρσης ορισμένων δυνάμεων καταστολής από τα νησιά μας. Είναι μια πρώτη νίκη των νησιωτών και του λαού που έδωσαν σκληρό αγώνα ενάντια στις δυνάμεις καταστολής που με όρους εισβολής, χτυπούσαν με γκλομπ χημικά και αύρες. Όμως δεν πρέπει να υπάρξει εφησυχασμός γιατί η πράξη νομοθετικού περιεχομένου της κυβέρνησης της ΝΔ κι η επίταξη συνεχίζουν να ισχύουν. Χρειάζεται να συνεχιστεί αμείωτα ο δίκαιος αγώνας των νησιωτών ενάντια στην πολιτική ΕΕ κυβέρνησης και των αιτημάτων για να κλείσουν τα  hotspot και να μην δημιουργηθούν νέα ούτε κλειστά ούτε ανοιχτά, άμεσο απεγκλωβισμό των προσφύγων και μεταναστών από τα νησιά προς την ηπειρωτική χώρα σε ανθρώπινες δομές φιλοξενίας και με γρήγορες διαδικασίες να εφοδιάζονται με ταξιδιωτικά έγγραφα για τις χώρες πραγματικού προορισμού τους.
Ο Κώστας Παπαδάκης μετέφερε τη θέση του ΚΚΕ προς τον αντιπεριφεριάρχη, να μην παραστεί στην συνάντηση με τον πρωθυπουργό αφού ο διάλογος που μεθοδεύει η κυβέρνηση στόχο έχει να υλοποιηθεί ο επικίνδυνος σχεδιασμός της για τη δημιουργία κλειστών κέντρων-φυλακών στα νησιά, παρακάμπτοντας τη θέληση των νησιωτών.
Χίος, 27/2/2020

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου