Print

Παρασκευή 29 Σεπτεμβρίου 2023

«Λαϊκή Συσπείρωση», η μόνη ρεαλιστική, μαχητική, αξιόπιστη απάντηση, απέναντι στην πρόκληση των αυτοδιοικητικών εκλογών του Οκτωβρίου.

      Γράφει, ο  Λαμπαδοχυτός Γιάννης Υποψήφιος Δημοτικός Σύμβουλος με τη «Λαϊκή Συσπείρωση» στην Δημοτική ενότητα Ιωνίας.

      Η Λαϊκή Συσπείρωση  είναι  η μοναδική αγωνιστική επιλογή που μπορεί να κάνουν οι Δημότες  της Χίου, απέναντι σε όλους εκείνους που κρύβονται πίσω από το ψευδεπίγραφο τίτλο «ανεξάρτητος» ενώ επί της ουσίας συμφωνούν, στηρίζουν  όλες τις αντιλαϊκές πολιτικές και το θεσμικό πλαίσιο που λειτουργεί η Τοπική Αυτοδιοίκηση, που στην κυριολεξία κατάργησε το αυτοδιοίκητο και έκανε τους Δήμους το μακρύ χέρι της εκάστοτε κυβέρνησης, που προωθεί την εμπορευματοποίηση των αναγκών μας.

      Η «Λαϊκή Συσπείρωση» είναι ο μόνος συνδυασμός που τον χαρακτηρίζει  συνέπεια, συνέχεια, αγωνιστικότητα.  Που μπορεί να βάλει φρένο στη φορολεηλασία και να πάρουν ανάσες οι εργαζόμενοι και μικρο-επαγγελματίες, μέσω  της μείωσης των τελών σε κατοικία και επαγγελματική στέγη, καθώς και μέσω της    μείωσης  του  συντελεστή του ΦΠΑ  και την  κατάργησή του σε όλα τα βασικά είδη κατανάλωσης.

      Ο μόνος συνδυασμός που μάχεται για προσλήψεις μόνιμου προσωπικού απέναντι στην υποστελέχωση, που οδηγεί στο κλείσιμο και την ιδιωτικοποίηση υπηρεσιών του δήμου.

      Για τη δημιουργία και στελέχωση κοινωνικών υπηρεσιών, για την προστασία των παιδιών, των ευάλωτων ομάδων και των αναπήρων.

      Για να ικανοποιηθούν λαϊκές διεκδικήσεις για ελεύθερους χώρους, χώρους πρασίνου και στάθμευσης, χώρους αναψυχής, πολιτισμού και αθλητισμού, για την ελεύθερη πρόσβαση σε θάλασσες και ακτές.

      Μπροστάρης  στις κινητοποιήσεις μαζί με τους υγειονομικούς στην κεντρική πύλη του Νοσοκομείου, για τη μονιμοποίηση των συμβασιούχων, για μαζικές προσλήψεις μόνιμου υγειονομικού προσωπικού όλων των κλάδων και ειδικοτήτων,  για  την  αύξηση του κρατικού προϋπολογισμού στην υγεία, και την άμεση ενίσχυση της ΠΦΥ, των αγροτικών περιφερικών ιατρείων και του ΕΚΑΒ. Στήριξε κάθε δίκαιη διεκδίκηση των Σωματείων μας στο δρόμο για τη δημιουργία  ενός   αποκλειστικά δημόσιου και δωρεάν συστήματος υγείας για όλους, που να ανταποκρίνεται στις σύγχρονες ανάγκες μας.  Για να μην υπάρξει περεταίρω ιδιωτικοποίηση της  Υγείας.

      Με την Λαϊκή Συσπείρωση δημοτική αρχή μπορούμε να  δημιουργήσουμε ένα μεγάλο δίκτυο αλληλεγγύης, με τα συνδικάτα, τους Φοιτητικούς Συλλόγους, τους Συλλόγους Γονέων, τα Μαθητικά Συμβούλια, τα αθλητικά σωματεία, τα πολιτιστικά στέκια και τους συλλόγους, για να μην πλειστηριαστεί κανένα λαϊκό σπίτι στο Δήμο μας, για να μην πεταχτεί καμιά οικογένεια με έξωση στο δρόμο, για να έχουν όλες οι λαϊκές κατοικίες ρεύμα και νερό.  Να τρέξει στις βρύσες μας επιτέλους καθαρό νερό και όχι «δηλητήριο». 

      Για να έχουν ΟΛΑ τα παιδιά δικαίωμα στην μόρφωση στον αθλητισμό και στον πολιτισμό, με βασική προτεραιότητα τη σχολική στέγη, σε έναν δήμο όπου πάνω από το 50%  έχουν ηλικία άνω του μισού αιώνα, χωρίς κανέναν προσεισμικό έλεγχο από τις αρμόδιες Υπηρεσίες του Δήμου. Να πάψουν μαθητές, δάσκαλοι και καθηγητές να κάνουν μάθημα σε κοντέινερς. 

      Οι Δήμοι και οι Περιφέρειες αποτελούν κομμάτι και συνέχεια  αυτού του κράτους.  Γι' αυτό από όποια θέση και αν βρεθούμε είτε ως μειοψηφία είτε ως πλειοψηφία πάντα θα αγωνιζόμαστε για τα λαϊκά συμφέροντα απέναντι στο εχθρικό κράτος των λίγων. Γι’ αυτό και  κάθε ψήφος στη Λαϊκή Συσπείρωση  είναι ψήφος οργάνωσης και αγώνα παντού, για καθετί που δυσκολεύει, πιέζει, στερεί δικαιώματα, υπονομεύει κατακτήσεις.

«Για να φτιάξουμε έναν κόσμο στο μπόι των ονείρων και των ανθρώπων».

Λαμπαδοχυτός Γιάννης

Υποψήφιος Δημοτικός Σύμβουλος με τη «Λαϊκή Συσπείρωση» στην Δημοτική ενότητα Ιωνίας.

Ο Γιάννης Λαμπαδοχυτός, γεννήθηκε στην Αθήνα και κατοικεί στα Νένητα  της Χίου. Είναι χειριστής ιατρικών συσκευών,  απόφοιτος της σχολής Σ.Β.Ι.Ε. από το 1991.  Εργάστηκε από το 1993 εως το 2007 σε διάφορα διαγνωστικά Κέντρα και ιδιωτικές κλινικές ως χειριστής ιατρικών συσκευών.  Από το 2007 έως και σήμερα εργάζεται στο ακτινοδιαγνωστικό εργαστήριο του Γ. Νοσοκομείου της Χίου. Διετέλεσε αντιπρόεδρος του Σωματείου Εργαζομένων Σκυλίτσειου Νοσοκομείου  Χίου από το 2011 έως το 2016, στο οποίο και είναι πρόεδρος από το 2016 μέχρι σήμερα. Είναι αναπληρωτής εκπρόσωπος των εργαζομένων στο Υπηρεσιακό Συμβούλιο του Νοσοκομείου Χίου και μέλος της Εκτελεστικής Γραμματείας του Ν.Τ. Χίου της ΑΔΕΔΥ.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου