Print

Τρίτη 19 Σεπτεμβρίου 2023

Δ.Τ. ΛΑ.Σ. Β. Αιγαίου: Περιοδείες στα χωριά της Λέσβου



                                                                      ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

ΠΕΡΙΟΔΕΙΕΣ ΛΑΙΚΗΣ ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗΣ Β.ΑΙΓΑΙΟΥ ΜΕ ΥΠΟΨΗΦΙΑ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΡΧΗ ΑΓΛΑΙΑ ΚΥΡΙΤΣΗ

Στα χωριά της Λέσβου Αγιάσο, Πολυχνίτο, Βρίσα και Βατερά περιόδευσε αντιπροσωπία της Λαικής Συσπείρωσης Β.Αιγαίου με επικεφαλής την υποψήφια περιφερειάρχη Αγλαία Κυρίτση.

Οι συζητήσεις με τους κατοίκους ήταν εξαιρετικά παραγωγικές καθώς εκτέθηκαν τα προβλήματα , τοπικά και γενικά που αντιμετωπίζουν καθημερινά και έγινε ένας γόνιμος διάλογος γύρω από τις θέσεις και τις προτάσεις της Λαικής Συσπείρωσης.

Όπως τόνισε η υποψήφια περιφερειάρχης, Αγλαία Κυρίτση οι επικείμενες περιφερειακές και δημοτικές εκλογές πραγματοποιούνται σε μια εξαιρετικά κρίσιμη περίοδο, με την κυβέρνηση Μητσοτάκη να συνεχίζει τη βάρβαρη αντιλαϊκή πολιτική της, συνεπικουρούμενη στις στρατηγικές επιλογές και κατευθύνσεις από τον ΣΥΡΙΖΑ και το ΠΑΣΟΚ και με την πλήρη καθοδήγηση της ΕΕ και του ΝΑΤΟ.

Οι δε απόψεις που διακινούνται και πλασάρονται από τα μεγάλα κόμματα και τα ΜΜΕ, ότι τάχα οι δημοτικές και περιφερειακές εκλογές δεν έχουν κόμματα και χρώματα, αποτελούν εδώ και χρόνια, μία ενορχηστρωμένη απόπειρα παραπλάνησης και αποπροσανατολισμού.

Το ποιος θα είναι περιφερειάρχης ή δήμαρχος την επόμενη μέρα και ποια θα είναι η σύνθεση των συμβουλίων, όπως τονίστηκε, είναι καθοριστικό για να μπορέσει ο λαός μας, οι νησιώτες μας, να διεκδικήσουν, από καλύτερη θέση, τα όσα τους στερούν και όσα επικίνδυνα σχεδιάζουν για τα νησιά μας, αγκαλιά με το ΝΑΤΟ και την ΕΕ.

Επισημάνθηκε, ότι« έργα και υποδομές, απαραίτητα για τις λαϊκές ανάγκες δεν υλοποιούνται, γιατί δεν είναι επιλέξιμα από την ΕΕ, και αυτό φαίνεται από την υλοποίηση των προγραμμάτων του ΕΣΠΑ και του Ταμείου Ανάκαμψης, που κατανέμονται χωρίς καμμιά ιεράρχηση για τις καθημερινές ανάγκες του κόσμου, αλλά με βάση τα προσδοκώμενα κέρδη για τους μεγαλοεργολάβους επιχειρηματίες.»

Έγινε τέλος ξεκάθαρο, ότι το Βόρειο Αιγαίο δεν έχει ανάγκη ούτε «άλματα ανάπτυξης», ούτε «νέες δυναμικές» ούτε «πορείες αδιέξοδες»αλλά από. μια άλλη, εντελώς διαφορετική αντίληψη και πορεία που θα λειτουργήσει απελευθερωτικά για το λαό και τα νησιά μας γι αυτό και πρέπει να υπάρξει νέα άνοδος των δυνάμεων της Λαϊκής Συσπείρωσης καταδικάζοντας τις πολιτικές που σπρώχνουν στο περιθώριο τα νησιά μας, για να γίνουν οι νησιώτες μας πραγματικοί αφέντες στον τόπο τους.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου