Print

Δευτέρα 25 Σεπτεμβρίου 2023

Άρθρο του Αντώνη Τσαλίκη, υποψήφιου συμβούλου με τη ΛΑ.Σ. Β. Αιγαίου

       ΝΑ ΚΑΛΥΦΤΟΥΝ ΑΜΕΣΩΣ ΟΛΕΣ ΟΙ ΟΡΓΑΝΙΚΕΣ ΘΕΣΕΙΣ ΤΩΝ ΥΠΗΡΕΣΙΩΝΤΗΣ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΣ ΒΟΡΕΙΟΥ ΑΙΓΑΙΟΥ  ΜΕ ΜΟΝΙΜΟ ΠΡΟΣΩΠΙΚΟ.

       Η ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΒΟΡΕΙΟΥ ΑΙΓΑΙΟΥ έχοντας στη διοικητική της ευθύνη τα δέκα νησιά του Βορειανατολικού Αιγαίου (Λέσβος- Χίος –Σάμος Ικαρία-Λήμνος- Ψαρά- Οινούσσες – Άγιο  Ευστράτιο- Φούρνοι και Θύμαινα) αντιμετωπίζεται ως ο φτωχός συγγενείς των περιφερειών της Ελλάδας.

     Οι  εκάστοτε κυβερνήσεις (ΝΔ-ΠΑΣΟΚ-ΣΥΡΙΖΑ), αν και στα λόγια έλεγαν ότι : «Στο Αιγαίο χτυπά η καρδιά της Ελλάδας» στην πράξη χρηματοδοτούσαν  την ΠΒΑ με το μικρότερο ποσοστό τον προϋπολογισμό και το τεχνικό πρόγραμμά της.

    Τα νησιά του Β. Αιγαίου αντιμετώπισαν την τετραετία 2019-23 σοβαρές κρίσιμες καταστάσεις (σεισμό το 2020 που έπληξε Σάμο-Χίο-Ικαρία, καταστροφικές πλημμύρες και πυρκαγιές, την προσφυγική κρίση και την εξάπλωση του Gonid-19) με νεκρούς και ανυπολόγιστες καταστροφές σε λαϊκές περιουσίες και υποδομές, Η κατάσταση αυτή ανέδειξε όμως και τις τραγικές ελλείψεις και την τεράστια υποστελέχωση κρίσιμων υπηρεσιών και δομών του δημόσιου τομέα και των ΟΤΑ  Α’-Β’ βαθμού.  Στην  Περιφέρεια Βορείου  Αιγαίου  η κάλυψη των οργανικών θέσεων είναι  στο 60%, με αποτέλεσμα να υπάρχουν σοβαρά προβλήματα προσωπικού σε όλα τα νησιά και τις διευθύνσεις των Περιφερειακών Ενοτήτων. Όπως π, χ, :

  • Στις Δ/νσεις Τεχνικών Έργων και στην Πολιτική Προστασία.
  • Στις Διευθύνσεις Αγροτικής Οικονομίας & Κτηνιατρικής .
  • Στις Δ/νσεις Δημόσιας Υγείας και Κοινωνικής Μέριμνας.
  • Στις Δ/νσεις Οικονομικών, Προγραμματισμού κλπ

Η υποστελέχωση των υπηρεσιών χτυπά κόκκινο και η προώθηση των λαϊκών προβλημάτων  -αργή και βασανιστική- με τις προσλήψεις εργαζομένων με ελαστικές μορφές απασχόλησης να κυριαρχούν και την παραχώρηση τομέων δράσης των υπηρεσιών σε ιδιωτικά μελετητικά γραφεία να κυριαρχεί.

   Η Λαϊκή Συσπείρωση Βορείου Αιγαίου  πάντα υπερασπίστηκε τα δικαιώματα των μονίμων υπαλλήλων και πάντα βρέθηκε στην πρώτη γραμμή της διεκδίκησης  νέων προσλήψεων κόντρα στη λογική της Περιφερειακής αρχής (ΝΔ-ΠΑΣΟΚ) που συμβιβάζονταν με τα «ψίχουλα προσλήψεων»  των εκάστοτε κυβερνήσεων.

Χίος 23-9-2023

Αντώνης Ι. Τσαλίκης

Εργαζόμενος στο Δήμο Χίου

Υποψήφιος περιφερειακός σύμβουλος

της Λαϊκής  Συσπείρωσης Βορείου Αιγαίου 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου