Print

Τρίτη 11 Σεπτεμβρίου 2018

ΛΑ.Σ. Β. Αιγαίου & ΛΑ.Σ. Δήμου Χίου: 14 & 16 Σεπτεμβρίου- Ημέρα μνήμης ή ημέρα αλυτρωτισμού;


Σεπτέμβρης, 2018
ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ
ΗΜΕΡΑ ΜΝΗΜΗΣ Ή ΗΜΕΡΑ ΑΛΥΤΡΩΤΙΣΜΟΥ;
Όπως κάθε χρόνο, έτσι και φέτος, στις 14 και 16 Σεπτεμβρίου, η Περιφερειακή Διοίκηση Β. Αιγαίου στη Χίο και Λέσβο θα είναι συνδιοργανωτής και χρηματοδότης εκδήλωσης με τίτλο "ΗΜΕΡΑ ΕΘΝΙΚΗΣ ΜΝΗΜΗΣ ΤΗΣ ΓΕΝΟΚΤΟΝΙΑΣ ΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ ΤΗΣ ΜIΚΡΑΣ ΑΣΙΑΣ  ΑΠΟ ΤΟ ΤΟΥΡΚΙΚΟ ΚΡΑΤΟΣ", φροντίζοντας να τη διανθίζει μαζί με πρόθυμους τοπικούς άρχοντες και παράγοντες με εθνικιστικές κραυγές, αποκρύπτοντας την ουσία, ότι δηλαδή επρόκειτο για ένα ιμπεριαλιστικό πόλεμο, στον οποίο είχε εμπλακεί σε ρόλο χωροφύλακα η χώρα μας, με βασική ευθύνη των κομμάτων της αστικής τάξης είτε υπό το Βενιζέλο είτε υπό την ηγεσία της Βασιλικής παράταξης.

Κανένας, φυσικά, δεν θα είχε αντίρρηση να τιμηθεί η μνήμη των αθώων θυμάτων αυτού του πολέμου, των Μικρασιατών προγόνων μας, που πλήρωσαν ακριβά το τίμημα του μεγαλοϊδεατισμού της αστικής τάξης για να πάρει μέρος στη λεία του διαμελισμού της Οθωμανικής αυτοκρατορίας. Αυτό όμως θα είχε αξία -και διδακτική- αν αναδεικνυόταν μέσα από αυτή την τιμή η ιστορική αλήθεια και όχι ο αλυτρωτισμός και η μισαλλοδοξία.
Ενάμισι εκατομμύριο πρόσφυγες από ένα πεδίο μάχης στο οποίο έχασαν τη ζωή τους περίπου 600.000 άνθρωποι και στο οποίο ο ελληνικός στρατός μέτρησε 24.200 φαντάρους νεκρούς, 49.000 «τραυματίες και αποβιώσαντες» και 18.000 αγνοούμενους.
Αυτός ήταν ο απολογισμός του γεγονότος που συνέβη το 1922 και έμεινε στην Ιστορία ως «Μικρασιατική Καταστροφή».
Μια καταστροφή που ο ελληνικός λαός θα μπορούσε να αποφύγει, αν δεν στοιχιζόταν πίσω από τα συμφέροντα της αστικής τάξης και δεν έχυνε το αίμα του για τα κέρδη και τα οφέλη της. Αν άκουγε το νεαρό τότε ΣΕΚΕ (μετέπειτα ΚΚΕ), που, παρά τις διώξεις και τις φυλακίσεις που υπέστη από βενιζελικούς και φιλοβασιλικούς για τη στάση του, δεν υποχώρησε και καλούσε σε ειρήνευση και σε επιστροφή των στρατευμάτων από τη Μικρά Ασία, καταδικάζοντας τον ιμπεριαλιστικό πόλεμο.
Μια καταστροφή που αποδεικνύει και το ρόλο που διαδραματίζουν διαχρονικά οι ιμπεριαλιστικές συμμαχίες και οι σύμμαχοι της αστικής τάξης σε αυτές. Βρετανοί, Γάλλοι και Ιταλοί ιμπεριαλιστές συμμετείχαν στην απόπειρα διαμελισμού της Τουρκίας, προς όφελος των δικών τους συμφερόντων και προχωρούσαν σε σφαγές του τουρκικού λαού. Όμως, όταν ο συσχετισμός δύναμης άλλαξε, ενθάρρυναν τη σφαγή του μικρασιατικού ελληνισμού, προχωρώντας σε συμφωνίες με τον Κεμάλ, ο οποίος επίσης αναθεώρησε τις διεθνείς συμμαχίες του.
Για όλα αυτά και πολλά άλλα, άχνα δεν ακούγεται σε αυτές τις εκδηλώσεις, παρά μένουν οι θρηνωδίες και οι σύγχρονοι μεγαλοϊδεατισμοί των σημερινών κομμάτων των ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ, της ΝΔ και των υπόλοιπων που προσκυνούν ΝΑΤΟ και ΕΕ.
Γι αυτό και πρέπει ο λαός μας, ειδικά στο Αιγαίο να βγάλει τα συμπεράσματά του, να αντιληφθεί τη ζώσα ιστορία που μας οδηγεί στο ΕΞΩ ΤΟ ΝΑΤΟ ΚΑΙ Η ΕΕ ΑΠΟ ΤΟ ΑΙΓΑΙΟ. ΑΙΓΑΙΟ ΘΑΛΑΣΣΑ ΕΙΡΗΝΗΣ ΚΑΙ ΣΥΝΑΔΕΛΦΩΣΗΣ ΤΩΝ ΛΑΩΝ.-

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου