Print

Πέμπτη 6 Σεπτεμβρίου 2018

ΛΑ.Σ. Δ. Χίου: υπολογίζεται ότι θα αποκλειστούν 150 παιδιά από τους παιδικούς σταθμούς του Νομικού Προσώπου-Υπόλογη η δημοτική αρχή Βουρνού


Χίος, 6-9-2018
ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ
Υπόλογη η δημοτική αρχή Βουρνού για το γεγονός ότι μένουν 150 παιδιά εκτός παιδικών σταθμών
Οι εξαγγελίες της κυβέρνησης, για εφαρμογή από φέτος, της Δίχρονης Υποχρεωτικής Προσχολικής Αγωγής για όλα τα παιδιά 4 και 5 ετών, αρχικά σε 184 δήμους της χώρας πέφτουν στο κενό, αφού δεν έχει εξασφαλίσει κανένα ουσιαστικό μέτρο στήριξης των αντίστοιχων δομών των Νηπιαγωγείων, ώστε να αντεπεξέλθουν με επάρκεια στο ρόλο τους, να μην στοιβάζουν τα παιδιά και τις ανάγκες τους.
Στο Δήμο μας συγκεκριμένα υπολογίζεται ότι θα αποκλειστούν 150 παιδιά από τους παιδικούς σταθμούς του Νομικού Προσώπου, αφού τα κριτήρια που προϋποθέτει η υπουργική απόφαση, όσον αφορά τις εγκαταστάσεις υποδοχής, είναι τέτοια, που δεν είναι δυνατό να καλυφθούν. Στον αποκλεισμό αυτό έπαιξε σημαντικό ρόλο και η στάση του Δημάρχου ο οποίος, όντας μέλος της δημιουργηθείσας τριμελούς επιτροπής για την εφαρμογή της Δίχρονης Υποχρεωτικής Προσχολικής Αγωγής στο νησί μας, αποτέλεσε εξαίρεση ψηφίζοντας κατά, μπλοκάροντας έτσι τη δυνατότητα στα χιωτόπουλα να φιλοξενηθούν σε δομές των νηπιαγωγείων!

Από την άλλη, η ουσία όμως που αποκρύπτεται είναι ότι δεν μπορεί να εξαρτάται η σωστή λειτουργία των σταθμών από τις χρηματοδοτήσεις του ΕΣΠΑ και από τη θέληση του εκάστοτε δημάρχου και της μικροπολιτικής που ασκεί. Δεν μπορεί η λαϊκή οικογένεια να συνεχίσει να χαρατσώνεται για τα πάντα!
Αντίθετα η Λαϊκή Συσπείρωση πανελλαδικά και στο Δήμο της Χίου, αγωνίζεται για αποκλειστικά δωρεάν Παιδεία για όλους.
Απαιτούμε:
·       Εδώ και τώρα Δίχρονη Υποχρεωτική Προσχολική Αγωγή.
·       Ο Δήμος να αυξήσει τη χρηματοδότηση, χρησιμοποιώντας κάθε μέσο για εξεύρεση πιστώσεων του Νομικού Προσώπου
·       Πλήρη κάλυψη όλων των αναγκών σε υποδομές.
·       Προνήπια και νήπια στο Δημόσιο Νηπιαγωγείο.
·       Ολοήμερο Νηπιαγωγείο για όλα τα παιδιά.
·       Όλα τα παιδιά κάτω των 4 ετών σε δημόσιους παιδικούς σταθμούς χωρίς τροφεία.
·       Μόνιμη και σταθερή δουλειά για όλους τους εργαζόμενους (νηπιαγωγούς και βρεφονηπιοκόμους, βοηθητικό προσωπικό).-

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου