Print

Τρίτη 4 Σεπτεμβρίου 2018

Η ΛΑ.Σ. Δήμου Χίου για την παραχώρηση δημοτικού ακινήτου με διαδικασίες fast track


Χίος, 4-9-2018
ΣΧΟΛΙΟ ΤΥΠΟΥ
Διευρύνει το προεκλογικό της πελατολόγιο η Δημοτική Αρχή Χίου
Με  πολλά μέτρα  και σταθμά, κατά περίπτωση, διευρύνει το προεκλογικό της πελατολόγιο η Δημοτική Αρχή Χίου, όσον αφορά τις παραχωρήσεις ακινήτων ιδιοκτησίας της. Άλλοτε παίρνοντας αποφάσεις αντίθετες με εκείνες των τοπικών συμβουλίων, ποδοπατώντας και υπονομεύοντας τη λειτουργία και το θεσμό τους και άλλοτε χωρίς απόφαση ούτε του τοπικού ούτε του δημοτικού συμβουλίου και μόνο τη ρητή έγκριση του χωρικού αντιδημάρχου.
Στη δεύτερη αυτή περίπτωση εντάσσεται και η παραχώρηση του κτίσματος «Μυλαράκι», στην πλατεία του Αφανή Ναύτη του Βροντάδου, στο σύλλογο εφέδρων καταδρομέων, όπου ήδη έχει αναρτηθεί και η σχετική πινακίδα του.

Χωρίς να υπάρχει καμιά ένσταση έναντι του συλλόγου στον οποίο δόθηκε, αλλά απέναντι στην τακτική με την οποία δόθηκε, τονίζουμε ότι σε κάθε ευκαιρία, μέσα στο Τοπικό Συμβούλιο της Δημοτικής Κοινότητας Βροντάδου, θέταμε το θέμα της ενοικίασης του συγκεκριμένου ακινήτου για ψυχαγωγική χρήση των συνδημοτών μας και των επισκεπτών του νησιού. Η απάντηση ήταν ότι είναι παράνομο και δεν επιτρέπεται ούτε η ενοικίασή του ούτε η παραχώρησή του και πρέπει να προηγηθεί η διαδικασία νομιμοποίησής του.
Ως Λαϊκή Συσπείρωση Δήμου Χίου αναρωτιόμαστε αν έπαψε να ισχύει αυτός ο περιορισμός χρήσης του και πώς παραχωρήθηκε από τον αντιδήμαρχο και τον πρόεδρο της Δημοτικής Κοινότητας με μέθοδο fast track, παρακάμπτοντας κάθε θεσμική διαδικασία; Απ’ ό,τι φαίνεται η Δημοτική Αρχή Χίου δεν κρατάει καν τώρα τα προσχήματα. Άραγε, τι πρόκειται να δούμε μέχρι τις παραμονές των δημοτικών εκλογών;

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου