Print

Παρασκευή 14 Σεπτεμβρίου 2018

Ο επικεφαλής της ΛΑ.Σ. Β. Αιγαίου Σ. Κόρακας σχετικά με τη λειτουργία της Οικ. Επιτροπής της Περιφέρειας


Τοποθέτηση του Στρατή Κόρακα, Περιφερειακού Συμβούλου και μέλους της Οικονομικής Επιτροπής της Περιφέρειας σχετικά με τη λειτουργία της Οικ. Επιτροπής
Θέλω και προφορικά να επαναλάβω την αντίθεση και διαμαρτυρία μας, ως Λαϊκή Συσπείρωση Β. Αιγαίου, στην πάγια τακτική της περιφερειακής Αρχής να μην τηρεί τις προθεσμίες που προβλέπει ο κανονισμός για την κοινοποίηση στα μέλη της Επιτροπής ι των εισηγήσεων επί των θεμάτων της ημερήσιας διάταξης (άρθρο 5: 3 μέρες πριν μη συνυπολογιζόμενη η ημέρα αποστολής και συνεδρίασης) .
Αυτή τη φορά πήραμε τις εισηγήσεις 2 μέρες πριν τη συνεδρίαση και επί πλέον, ως συνήθως, την παραμονή το βράδυ και σήμερα μέχρι τις 12 μ. άλλες 13 εισηγήσεις για να τις συζητήσουμε στις 12:30 μμ!. Θεωρούμε το θέμα ιδιαίτερα σοβαρό. Πρόκειται για υποβάθμιση της Οικ. Επιτροπής αφού δεν δίνεται η δυνατότητα στα μέλη της να μελετήσουν σοβαρά τα θέματα και να τοποθετηθούν υπεύθυνα. Ακόμα περισσότερο που συχνά πρόκειται για σοβαρά οικονομικά και πολιτικά ζητήματα. Το θέμα, δηλαδή, δεν είναι καθαρά τυπικό αλλά ουσιαστικότατο.
Αντιδρώντας σ’ αυτήν την πρακτική, δεν θα πάρω μέρος στη συζήτηση των θεμάτων που μας κοινοποιήθηκαν την τελευταία στιγμή, ενώ θα μπορούσαν να είχαν έλθει έγκαιρα για συζήτηση σ’ αυτή τη συνεδρίαση ή να  πάνε  στην επόμενη συνεδρίαση.
Μυτιλήνη, 13/09/2018

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου