Print

Παρασκευή 21 Σεπτεμβρίου 2018

H Λαϊκή Συσπείρωση Β. Αιγαίου ζητά από το Π.Σ. να συζητηθεί ως πρώτο θέμα η καταστροφή της ελαιοπαραγωγής στη Λέσβο


Πηγή φωτό: era-aegean.gr
Μυτιλήνη, 20 Σεπτεμβρίου 2018
Προς τον Πρόεδρο του Περιφερειακού Συμβουλίου Β. Αιγαίου
Θέμα: Η καταστροφή της ελαιοπαραγωγής
Κύριε Πρόεδρε,
Όπως σας είναι γνωστό, οι ελαιοπαραγωγοί της Λέσβου βρίσκονται μπροστά σε μια  ολοκληρωτική καταστροφή της φετινής σοδειάς τους, λόγω μαζικής προσβολής της από το δάκο.
Επειδή πρόκειται για την βασική πηγή εισοδήματος των κατοίκων του νησιού και η καταστροφή της, ιδιαίτερα στις σημερινές συνθήκες άγριας φοροαφαίμαξης και περικοπής μισθών και συντάξεων, θα έχει τραγικές επιπτώσεις στη ζωή τους, ζητάμε, ως Λαϊκή Συσπείρωση Β. Αιγαίου, να συζητηθεί το θέμα, ως πρώτο της ημερήσιας διάταξης, στην επόμενη συνεδρίαση του Περιφερειακού Συμβουλίου.

Ο λόγος του αιτήματος μας είναι να επισημανθούν οι αιτίες αυτής της καταστροφής και να αποφασιστούν οι ενέργειες στις οποίες επιβάλλεται να προβεί άμεσα η Περιφέρεια, για να συνδράμει τους ελαιοπαραγωγούς και να διεκδικήσει μαζί τους την άμεση εκτίμηση και αποζημίωση της ζημιάς. Να βγουν επίσης συμπεράσματα και διδάγματα για το μέλλον.
Αυτό είναι το άμεσο αίτημα που προβάλλουν οι ελαιοπαραγωγοί της Λέσβου, όπως διατυπώνεται και στο υπόμνημα που υπογράφουν πάνω από 500 κάτοικοι της Γέρας.
Θέλουμε να ελπίζουμε ότι, αυτή τη φορά τουλάχιστον, αναλογιζόμενος την σοβαρότητα της κατάστασης, θα κάνετε δεκτό το αίτημα μας.
Με τιμή
Οι Περιφερειακοί Σύμβουλοι της Λαϊκής Συσπείρωσης Β. Αιγαίου
Αντώνης Δράκος
Στρατής Κόρακας
Βαγγέλης Λομβαρδάς

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου