Print

Σάββατο 22 Σεπτεμβρίου 2018

Η ΛΑ.Σ. Δ. Χίου ζητά ενημέρωση για την πηγή του Ράκτη στο Βροντάδο από τη ΔΕΥΑΧ


Χίος,22-9-2018
ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ 
Με την από 20-9-2018 επιστολή της η Λαϊκή Συσπείρωση Δήμου Χίου ζητά από τον Πρόεδρο της ΔΕΥΑ Ν. Χίου να ενημερωθεί για την πηγή του Ράκτη στο Βροντάδο, ύστερα από καταγγελίες και παράπονα των κατοίκων της περιοχής, αλλά και όσων άλλων τη χρησιμοποιούν για λήψη πόσιμου νερού. Κοινοποιούμε την επιστολή ως έχει και πιστεύουμε  ότι σύντομα θα έχουμε έγκυρη και εμπεριστατωμένη ενημέρωση, ώστε να θέσουμε το θέμα αρχικά στο Τοπικό Συμβούλιο Βροντάδου για να μελετήσει, να αποφασίσει και να προβεί στις ενδεδειγμένες ενέργειες προς κάθε κατεύθυνση:
«Χίος, 20-9-2018
Προς:
     Τον κ. πρόεδρο της ΔΕΥΑ Ν. Χίου
Κοιν.: κ. Δήμαρχο Χίου
           κ. Αντιδήμαρχο Ομηρούπολης
           κ. Πρόεδρο και Τοπικούς Συμβούλους της Δ.Κ. Βροντάδου
Θέμα: Ενημέρωση για την πηγή του Ράκτη στο Βροντάδο 
 Η ΛΑ.Σ. Δήμου Χίου σε προγραμματισμένη περιοδεία στελεχών της στη Δημοτική Κοινότητα Βροντάδου, έγινε  δέκτης παραπόνων από συνδημότες της περιοχής Ράκτης, αλλά και όσων άλλων χρησιμοποιούν ως πόσιμο το νερό της ομώνυμης πηγής.

Σύμφωνα με καταγγελίες τους,
·     το εσωτερικό της δεξαμενής της πηγής έχει να καθαριστεί από λάσπες, ρίζες και λοιπές επικαθίσεις τουλάχιστο μια διετία. Παρά τις επανειλημμένες οχλήσεις τους σε αρμόδιους παράγοντες και την πρότασή τους να μπουν οι ίδιοι στη δεξαμενή για να την καθαρίσουν εφόσον αυτό δε γίνεται από τη ΔΕΥΑΧ, έλαβαν αρνητική απάντηση, αφού αυτό είναι αρμοδιότητα και υποχρέωση της εταιρείας.
·     Το εξωτερικό μέρος της δεξαμενής έχει καλυφθεί με θαμνώδη βλάστηση με οτιδήποτε μπορεί να βρίσκεται κάτω από αυτήν.
· Εκτός αυτών έχουν αιτηθεί μετά από συλλογή υπογραφών την τοποθέτηση λάμπας υπέρυθρης ακτινοβολίας, απαραίτητης πλέον για την απολύμανση του νερού, πράγμα για το οποίο δεν έχουν πάρει καμιά απάντηση είτε θετική είτε αρνητική.
Ως γνωστό, η πάγια θέση  της Λαϊκής Συσπείρωσης όσον αφορά το νερό είναι ότι
α. αποτελεί φυσικό αγαθό και όχι εμπορεύσιμο είδος, στο οποίο πρέπει να έχει δωρεάν πρόσβαση ο λαός και
β.  αποτελεί αναφαίρετο δικαίωμα όλων η λήψη ποιοτικού νερού με φροντίδα της εκάστοτε αιρετής αρχής και  μέσω του υφιστάμενου φορέα ύδρευσης.
Κύριε Πρόεδρε της ΔΕΥΑΧ,
αναγνωρίζοντας έμπρακτα το θεσμικό ρόλο των τοπικών συμβουλίων και πριν προβούμε στο αίτημα, κατ’ αρχήν, της άμεσης σύγκλησης του Τοπικού Συμβουλίου Βροντάδου με θέμα την Πηγή του Ράκτη, προκειμένου να λάβει τις ενδεδειγμένες αποφάσεις και να προβεί σε περαιτέρω ενέργειες, παρακαλούμε, ύστερα από την προφορική μας επικοινωνία και αφού διερευνήσετε τα παραπάνω θέματα, να μας ενημερώσετε όσο το δυνατό συντομότερα, προκειμένου να έχουμε μια έγκυρη και πλήρη εικόνα της επικρατούσας κατάστασης στην εν λόγω πηγή, καθώς και το σχεδιασμό σας για την επίλυση των προβλημάτων που καταγγέλλονται.
Για τη Λαϊκή Συσπείρωση Δήμου Χίου
Μάρκος Σκούφαλος
Φραγκούλης Κυλαδίτης
Κλαίρη Κωστάλα»

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου