Print

Σάββατο 15 Ιουλίου 2017

ΚΑΝΕΝΑ ΠΑΙΔΙ ΕΞΩ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΠΑΙΔΙΚΟΥΣ ΣΤΑΘΜΟΥΣ. ΤΩΡΑ ΝΑ ΑΠΑΙΤΗΘΟΥΝ ΠΟΡΟΙ ΑΠΟ ΤΗ ΣΥΓΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΤΩΝ ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ. ΤΩΡΑ Η ΔΗΜΟΤΙΚΗ ΑΡΧΗ ΝΑ ΕΝΙΣΧΥΣΕΙ ΤΙΣ ΑΝΤΙΣΤΟΙΧΕΣ ΔΟΜΕΣ

Χίος, 15-7-2017
Στο ίδιο έργο θεατές σε θερινό σινεμά αποτελεί ο παραλογισμός που παρακολουθούμε με το θέμα των εγγραφών των παιδιών στους παιδικούς και βρεφονηπιακούς σταθμούς, και της εξασφάλισης μιας θέσης σε αυτούς.
Είναι ένα θέμα που απασχολεί πανελλαδικά αυτή την εποχή τους γονείς με τη χαοτική κατάσταση που έχει προκύψει μια και η σημερινή κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ  και οι επιταγές της ΕΕ μέσω της δράσης “Εναρμόνιση Οικογενειακής και Επαγγελματικής Ζωής” έχουν δημιουργήσει τραγελαφικές καταστάσεις. Οι γονείς βρίσκονται  σε απόγνωση  γιατί ενώ κλήθηκαν, υπέβαλαν αιτήσεις και έλαβαν vouchers, δεν υπάρχουν αντίστοιχες θέσεις σε σταθμούς ώστε να καλυφθούν οι ανάγκες των οικογενειών.
Αυτό αποδεικνύει την πλήρη αναντιστοιχία ανάμεσα στις πραγματικές ανάγκες των οικογενειών από τη μια μεριά και τη μετατροπή σε εμπόρευμα αυτών των αναγκών από την άλλη.

Μέσα σε αυτό το πλαίσιο τολμά η πλειοψηφία της ΚΕΔΕ, που υπηρετεί το κατεστημένο των αστικών κομμάτων και της σημερινής κυβέρνησης, να κάνει λόγο για πέρασμα της προσχολικής αγωγής στα χέρια της Τοπικής Διοίκησης!!!!!
Για τη Χίο φέτος υπήρξαν περίπου 400 αιτήσεις και έχουν ικανοποιηθεί σχεδόν οι μισές  (σε δημόσιους και ιδιωτικούς). Κατά τις δηλώσεις του Προέδρου του Νομικού Προσώπου περί τα 80 παιδιά από το ΕΣΠΑ παραμένουν εκτός δομών στους Παιδικούς Σταθμούς του Δήμου Χίου και βρίσκονται εν αναμονή της πιθανολογούμενης τροποποίησης από το Υπουργείο Εσωτερικών, για να ανοίξουν και άλλες θέσεις και να καλυφθούν οι αιτήσεις.  Ο,τι δεν καλυφθεί θα τα δεχτούν με καταβολή τροφείων, όπως των δημοσίων υπαλλήλων σύμφωνα με τις δηλώσεις του.
Αυτή η αύξηση του αριθμού των θέσεων των παιδιών μέσω ΕΣΠΑ, σύμφωνα με τους ίδιους, συνεπάγεται και την αύξηση των χρηματοδοτικών ροών προς τους Παιδικούς Σταθμούς, γεγονός που αναμένεται να λύσει προβλήματα διαχείρισης και λειτουργίας των σταθμών με προσλήψεις παιδαγωγικού και βοηθητικού προσωπικού.
Η ουσία όμως που αποκρύπτεται είναι ότι δεν μπορεί να εξαρτάται η σωστή λειτουργία των σταθμών από τις χρηματοδοτήσεις του ΕΣΠΑ. Δεν μπορεί η λαϊκή οικογένεια να συνεχίσει να χαρατσώνεται για τα πάντα!
Όσες προσπάθειες και να καταβάλλονται, αν δεν χτυπηθεί η αιτία των πραγμάτων που είναι οι πολιτικές υποχρηματοδότησης και υποστελέχωσης των σταθμών από κυβερνήσεις και δημοτικές αρχές, τα προβλήματα θα ανακυκλώνονται. Γι αυτό και η δυναμικότητα των Δημοτικών Παιδικών Σταθμών είναι τέτοια που δεν μπορεί να δεχθεί παραπάνω αριθμό παιδιών. Εξακολουθούν και παραμένουν τα ίδια προβλήματα επάρκειας χώρων, στελέχωσης με παιδαγωγικό και βοηθητικό προσωπικό, αφού και η σημερινή δημοτική αρχή προσπαθεί να διαχειριστεί τα προβλήματα με την παραδοχή του δε γίνεται τίποτε, αυτή είναι η κατάσταση με την πολιτική των ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ. “Τα ίδια Παντελάκι μου”, δηλαδή…
Τα παιδιά των δημοσίων υπαλλήλων και στρατιωτικών πάλι βρίσκονται εκτός της δυνατότητας ΕΣΠΑ. Οι συμβασιούχοι που απασχολούνται παραμένουν ξεκρέμαστοι.
Η ΛΑ.Σ. έχει αναδείξει το θέμα των Παιδικών Σταθμών πολλές φορές.
Για μια ακόμη φορά δηλώνουμε :
  Κανένα παιδί εκτός Παιδικού Σταθμού, πέρα από τα όποια προγράμματα επιβάλλονται από τη κυβέρνηση και την ΕΕ. Οι χρηματοδοτήσεις αυτών των προγραμμάτων να ανήκουν στα παιδιά και στις οικογένειες τους και μόνο γι αυτό πρέπει να ξοδεύονται
  Να παρθούν μέτρα για να ενισχυθούν 100% με πόρους από τον κρατικό προϋπολογισμό όλες οι κοινωνικές δομές, οι οποίες πρέπει να είναι μόνιμες, με μόνιμους εργαζόμενους και υπό κοινό δημόσιο φορέα.
  Οι όποιες συμβάσεις να είναι τουλάχιστον 11μηνες για τους σταθμούς, ώστε να καλύπτουν όλο το έτος, με διεκδικητικό πλαίσιο και κινητοποιήσεις, κατ’ εξαίρεση των όποιων νόμων και διατάξεων, αφού τα προβλήματα είναι τεράστια.
  Ο Δήμος να αυξήσει τη χρηματοδότηση, χρησιμοποιώντας κάθε μέσο για εξεύρεση πιστώσεων του Νομικού Προσώπου
  Πλήρη κάλυψη όλων των αναγκών σε υποδομές.
  Να υπάρξουν μειώσεις των τροφείων με βάση τις απώλειες που έχουν υποστεί οι λαϊκές οικογένειες μέχρι την κατάργησή τους. Δωρεάν σε οικογένειες ανέργων και ΑΜΕΑ.
  Μονιμοποίηση χωρίς όρους και προϋποθέσεις όλων των συμβασιούχων.
Απαιτούμε από τη Δημοτική Αρχή να σκύψει πάνω στο πρόβλημα και να προσπαθήσει να δώσει λύσεις και κυρίως να διεκδικήσει, δημιουργώντας αφενός μαζί με τους γονείς και αφετέρου με τους λοιπούς Δήμους που αντιμετωπίζουν τα ίδια προβλήματα μέσα πίεσης προς τη συγκυβέρνηση, ώστε να επιλυθούν βασικά προβλήματα λειτουργίας των παιδικών σταθμών, με επαρκή χρηματοδότηση και προσλήψεις.-

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου