Print

Τρίτη 4 Ιουλίου 2017

ΛΑ.Σ. Δ. Χίου: Ο αγώνας των συμβασιούχων πρέπει να συνεχιστεί χωρίς αυταπάτες για την κυβέρνηση και τις δημοτικές αρχές που την ακολουθούν!


Πηγή φωτό: 902.gr
Χίος, 4-7-2017
ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ
Ο αγώνας των συμβασιούχων αποκάλυψε τις αντεργατικές στοχεύσεις της κυβερνητικής πολιτικής και υποχρέωσε την κυβέρνηση να ψάχνει τρόπο να ελιχθεί απέναντι στη δυσαρέσκεια και την αποφασιστικότητα των εργαζομένων. Παρά την προσπάθεια κυβέρνησης, αστικών κομμάτων της αντιπολίτευσης, δημάρχων και ΜΜΕ να συκοφαντήσουν τους εργαζόμενους και να ενθαρρύνουν τον «κοινωνικό αυτοματισμό», αναγνωρίστηκε πλατιά το δίκιο του αγώνα για μόνιμη και σταθερή δουλειά.
Αποκαλύφθηκε, επίσης, ότι πίσω από τις πραγματικές ή κάλπικες διαφορές τους, η κυβέρνηση και οι δημοτικές αρχές, που στηρίζονται από τα αστικά κόμματα, υπηρετούν την ίδια στρατηγική στην Τοπική Διοίκηση, της ανταποδοτικότητας και της ιδιωτικοποίησης των υπηρεσιών, της ανατροπής των εργασιακών σχέσεων και γενίκευσης της «ευελιξίας», της εντατικοποίησης της δουλειάς, των χαρατσιών στις εργατικές - λαϊκές οικογένειες, που επιτείνει τις απώλειες στο εισόδημα από τη βαριά φορολογία.

Είναι γνωστό ότι η δημοτική Αρχή Χίου  επέβαλλε  αυξήσεις στα ανταποδοτικά τέλη που φτάνουν και στο 200%, είναι γνωστό ότι υπηρετεί το «νόμο και τάξη» ενάντια στα λαϊκά συμφέροντα, γι αυτό και έχει στο απυρόβλητο τις Τράπεζες, τους μεγαλοκαταστηματάρχες και μεγαλοξενοδόχους, γι αυτούς προέτρεξε στα ΜΑΤ.
 Είναι γνωστό ότι η πολιτική της πηγάζει από την πολιτική της ΝΔ που πάει χέρι – χέρι με την πολιτική των ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ, όταν πρόκειται να χτυπηθούν εργαζόμενοι, για χάρη του δημοσίου συμφέροντος των κεφαλαιούχων του νησιού, που επιζητούν «καθαριότητα» από τα εναπομείναντα εργασιακά δικαιώματα!
Στην ένταση του αυταρχισμού και στην προσπάθεια να πληγούν οι αγώνες συνέβαλε η Δημοτική Αρχή Χίου, που μέχρι πριν από λίγο καιρό χτυπούσε τους συμβασιούχους στην πλάτη, λέγοντας ότι στηρίζουν τάχα τον αγώνα τους.
Ο πρόεδρος της ΝΔ δήλωσε ανοιχτά ότι είναι ενάντια στις «μονιμοποιήσεις» και ζήτησε να σταματήσει ο αγώνας των συμβασιούχων, ενώ πρότεινε την προώθηση των ιδιωτικοποιήσεων με συμπράξεις δήμων και επιχειρηματικών ομίλων. Πρότεινε, δηλαδή, την προώθηση «λύσεων» που προβλέπονται από το σημερινό αντιδραστικό πλαίσιο λειτουργίας των δήμων, το οποίο διατηρεί αυτούσιο η κυβέρνηση, όταν κατά τα άλλα δηλώνει ενάντια τάχα στις ιδιωτικοποιήσεις!
Με κοινή επιχειρηματολογία ενάντια στους εργαζόμενους μεγαλοκαναλάρχεις, κυβέρνηση, αξιωματική αντιπολίτευση και κόμματα του ευρωμονόδρομου , μαζί με τις πρόθυμες δημοτικές αρχές ακολούθησαν  αυτό τον κατήφορο επίθεσης στο ψωμί των εργαζομένων, συκοφαντούσαν τον αγώνα ανθρώπων που καθημερινά δίνουν τη ζωή τους για να είναι καθαρές οι πόλεις μας. Το αίμα της 62χρονης μάνας 4 παιδιών συμβασιούχου που άφησε την τελευταία της  πνοή στα σκουπίδια στο δήμο Ζωγράφου θα τους βαραίνει.
Μπροστά στο Δημοτικό Συμβούλιο η Λαϊκή Συσπείρωση Δήμου Χίου  απαιτεί από τη κυβέρνηση και τη δημοτική αρχή:
·         Κανείς να μη μείνει απλήρωτος για μέρες που δούλεψε ανεξάρτητα των κυβερνητικών εγκυκλίων, που κατακρεουργούν δεδουλευμένα!
·         Να ανανεωθούν άμεσα όλες οι συμβάσεις των υπηρετούντων μέχρι το Μάρτη του 18 σε αυτή τη φάση.
·         Να συμπληρωθεί το οργανόγραμμα της υπηρεσίας καθαριότητος για μόνιμες προσλήψεις που ξεπερνούν τα 55 άτομα με βάση τις ανάγκες, χωρίς αυξήσεις στα ανταποδοτικά τέλη, ήδη είναι υπέρογκα, αλλά με επέκταση της ανακύκλωσης που αποφέρει έσοδα στο δήμο και έχει αγκαλιαστεί από τους δημότες και με διεκδίκηση χρημάτων από την κεντρική εξουσία.
·         Καμιά ιδιωτικοποίηση στον  τομέα της καθαριότητας είτε ευθέως είτε με τις γνωστές συμπράξεις που προωθεί η κυβέρνηση με τους συμμάχους της.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου