Print

Τετάρτη 26 Ιουλίου 2017

ΛΑ.Σ. Δ. Χίου προς αντιδήμαρχο Παπαδόπουλο: Μην προσπαθείτε να μαζέψετε τα αμάζευτα για τη Δημοτική Αρχή που εκπροσωπείτε...


Χίος, 26-7-2017
ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ
Κόρακας κοράκου μάτι δε βγάζει…
Αυτή η λαϊκή παροιμία ταιριάζει απόλυτα στον αντιδήμαρχο κ. Παπαδόπουλο, ο οποίος με το γνωστό εισαγγελικό του ύφος, προσπαθεί να μαζέψει τα αμάζευτα για τη δημοτική αρχή που εκπροσωπεί, χρησιμοποιώντας τη γνωστή τακτική να πετά την μπάλα στην εξέδρα.
Κατ αρχήν , πρέπει να τον ευχαριστήσουμε  γιατί εκτός από τα λιγοστά στελέχη του ΚΚΕ και της ΛΑΣ που μας διαβάζουν, μας διαβάζει και ο ίδιος και μάλιστα υπόσχεται αν χρειαστεί να επανέλθει !
Να τον ευχαριστήσουμε επίσης διότι αποτυπώνει με ακρίβεια τα πάρε –δώσε του ίδιου με τον εμπορικό σύλλογο και τον πρόεδρο του εργατικού κέντρου προκειμένου να θάψουν βασικά δικαιώματα των εργαζομένων του χώρου. Μάλιστα χρησιμοποιεί   την ίδια αγοραία λογική που καταργείται η Κυριακάτικη αργία, που λειτουργούν οι λευκές νύχτες, που ο χώρος του εμπορίου και όχι μόνο καταδυναστεύεται από τις ελαστικές σχέσεις απασχόλησης, από την δημιουργία εργαζομένων-λάστιχο. Για να σωθεί ο τουρισμός, για να αυξηθεί ο τζίρος, για να διευκολυνθεί ο καταναλωτής… επιστροφή στον εργασιακό μεσαίωνα. Σήμερα  οι του εμπορικού συλλόγου (ΣΥΡΙΖΑ, ΛΑΕ, ΑΝΤΑΡΣΥΑ, ΝΔ ΠΑΣΟΚ) για να μην ξεχνιόμαστε, ζήτησαν το ωράριο να είναι 6:30 με 9:30, αύριο θα πουν 10, 11, 12 και βάλε για τους ίδιους πάντα λόγους που προαναφέραμε και πρόθυμα η δημοτική αρχή θα τρέχει να τα υλοποιεί.

Σε όλα τα παραπάνω ο κ. αντιδήμαρχος αποδεικνύει ότι είναι υπέρμαχος και συνειδητός εκφραστής των πολιτικών που τσακίζουν τους εργαζόμενους , γιατί ακριβώς υπήρξε και παραμένει φερέφωνο του κοινωνικού σχηματισμού που λέγεται καπιταλισμός, του κοινωνικού σχηματισμού που θέλει να πληρώνει ο λαός και οι εργαζόμενοι την κερδοφορία της ολιγαρχίας και της οποιαδήποτε εργοδοσίας μικρής ή μεγάλης, που στηρίζεται στην εκμετάλλευση ανθρώπου από άνθρωπο. Γι αυτό και θήτευσε στο ΠΑΣΟΚ, γι αυτό εκλέχτηκε με το σχηματισμό της δημοτικής αρχής που στηρίζει η ΝΔ, για αυτό ό ίδιος λειτουργεί ως πολιτικό εκκρεμές μεταξύ ΠΑΣΟΚ και ΝΔ, αποδεικνύοντας ποιος ενδιαφέρεται για ψηφαλάκια. Στο σπίτι του κρεμασμένου δε μιλάνε για σκοινί!
Για τα κουτοπόνηρα ερωτήματα που θέτει:
Δεν περιμέναμε τον ίδιο να μας εγκαλέσει για να αναλάβουμε την ευθύνη μας στο βαθμό που μας αναλογεί. Ο ίδιος ο επικεφαλής της ΛΑΣ  μίλησε ότι κακώς δεν έμεινε μέχρι τέλους, παρόλο που είχε ειλημμένες υποχρεώσεις, αλλά το ίδιο ίσχυε και για την παράταξή του από την οποία έλειπαν σύμβουλοι και για μια σειρά δημοτικούς συμβούλους της αξιωματικής και της ελάσσονος  αντιπολίτευσης και οι παριστάμενοι συγκροτούσαν οριακή πλειοψηφία. Γι αυτό και ζητήσαμε να επανέλθει το θέμα, να παραστούν οι εμπλεκόμενοι φορείς των εργαζομένων-Εργατικό Κέντρο, Σωματείο εμποροϋπαλλήλων κλπ- ώστε να γίνει μια εμπεριστατωμένη συζήτηση και  η όποια απόφαση τουλάχιστον να πληροί τα εχέγγυα μιας ουσιαστικής διεργασίας.
Στην αρχή μάλιστα το αποδέχτηκε ο πρόεδρος, αλλά τον επανέφεραν στην τάξη ο κ. Δήμαρχος και ο κ. Παπαδόπουλος γι αυτό και αναγνωρίσαμε το ταξικό αντιλαϊκό  τους κριτήριο των ίδιων, της παράταξής τους και της αξιωματικής αντιπολίτευσης που πλην κ. Καμπούρη συντάχθηκαν  με τη μη επαναφορά του θέματος.
Το γιατί δε φροντίσαμε να υπάρχει αντικαταστάτης είναι απλό! Γιατί δεν περιμέναμε ότι για να μπούμε στην ημερήσια διάταξη, θα τρώγαμε και πάλι περί τις τρεις ώρες, γεγονός που μας έβγαλε εκτός προγραμματισμού, αλλά και γιατί ο αντικαταστάτης και να υπήρχε,  δεν ψηφίζει. Δημοτικό συμβούλιο είμαστε και όχι πολιτιστικός σύλλογος κι ας μην θέτει τέτοια  αφελή διλήμματα.
Το γιατί δεν προσφύγαμε στην Αποκεντρωμένη ας μη μας υποτιμά. Γνωρίζει ότι την απόφαση την παίρνει το ΔΣ, γνωρίζει ότι η εργοδοτική  πλειοψηφία του Εργατικού Κέντρου τα  είχε κάνει μαντάρι, αφενός με τον Πρόεδρο να δηλώνει προφορικά τη συμφωνία του, αφετέρου με τις καθυστερήσεις που κατέληγαν αρνητικά αλλά κατόπιν εορτής, επομένως δεν είχε νόημα ή τύχη  καμιά  προσφυγή.
Κανένα bulling  δεν ασκήθηκε στον Πρόεδρο του Εργατικού Κέντρου. Του ασκήθηκε και μάλιστα μπροστά του έντονη συνδικαλιστική κριτική στη βάση ότι κανένας πρόεδρος σωματείου, πολύ περισσότερο του Εργατικού Κέντρου, δεν εκφράζει προσωπικές απόψεις όταν καλείται από όργανα, αλλά τη συλλογική απόφαση του οργάνου στο οποίο ανήκει. Ψιλά γράμματα για τον κ. αντιδήμαρχο  αυτά.
Για την Ικαρία, ας μην πιάνει καλύτερα  στο στόμα του δημοτικές αρχές  που βρίσκονται στα χέρια των κομμουνιστών. Λαϊκίζοντας γνωρίζει ότι η ιδιομορφία στο ωράριο της Ικαρίας δεν έχει καμιά σχέση με αποφάσεις της δημοτικής αρχής που βρίσκεται μπροστά στον αγώνα των εργαζομένων για ανθρώπινες συνθήκες δουλειάς-η δική του δημοτική αρχή φώναξε τα ΜΑΤ στην πρόσφατη απεργία- αλλά με τη λογική του Ικαριώτικου λαού, που δεν κόπτεται να προσαρμόσει τη ζωή του στις αγοραίες λογικές του υπερκέρδους σε βάρος των ποιοτικών γνωρισμάτων που τον χαρακτηρίζουν.
Τέλος επειδή συχνά πυκνά αναφέρει την «καραμέλα» για ψηφαλάκια , τον συμβουλεύουμε να μη βλέπει τον εαυτό του στον καθρέπτη. Το ΚΚΕ, η ΛΑΣ, οι συσπειρώσεις των κομμουνιστών και των ανθρώπων που συμπορεύονται μαζί τους, δεν έχουν εξαργυρώσει ΠΟΤΕ τους αρχές, αξίες και ιδανικά ακόμα και μπροστά στα εκτελεστικά αποσπάσματα. Δεν έχουν κριτήριο της δράσης τους την ψήφο, αλλά κυρίως την οργάνωση του λαού για να ανατρέψει την καπιταλιστική σαπίλα που ο ίδιος και τα κόμματα που υπηρετεί εκπροσωπούν.
Κλείνοντας δηλώνουμε ότι εάν ο κ. Παπαδόπουλος επιζητεί πολιτική διαφήμιση ας απευθυνθεί αλλού. Εάν θέλει να είναι γραφείο Τύπου της δημοτικής αρχής ας μας το δηλώσει. Σε κάθε περίπτωση ΔΕΝ θα επανέλθουμε, άλλωστε οι εργαζόμενοι βγάζουν τα συμπεράσματά τους και για τον ίδιο και για τη δημοτική αρχή που τον εφράζει.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου