Print

Δευτέρα 3 Ιουλίου 2017

Μάρκος Σκούφαλος: Πράγματι γνωριζόμαστε· και καλά μάλιστα.


Χίος, 30-6-2017
Προσφάτως στον «ΠΟΛΙΤΗ» είχε δημοσιευτεί ανώνυμο άρθρο, που προφανώς εκφράζει το σύνολο της σύνταξης, το οποίο εντελώς «συμπτωματικά», παρείχε στήριξη στις απαράδεκτες και δόλιες ενέργειες της Δημοτικής Αρχής Βουρνού, για πρώτη φορά στα χρονικά της Χίου να εμπλέξει τα ΜΑΤ και τον εισαγγελέα, για να χτυπήσει την απεργία των συμβασιούχων.
Επειδή οι σοβιετολόγοι έχουν τελειώσει προ πολλού, αφήνοντας όμως τις ουρές τους, οφείλουμε να ξεκαθαρίσουμε τα παρακάτω, για να ξέρουμε  και πού πατάμε και πού βρισκόμαστε.
1. Η Ελλάδα από τον καιρό των αστικοτσιφλικάδων με σκαμπανεβάσματα από μοναρχίες, φασίστες, εθνικόφρονες και λοιπούς έχει οικοδομήσει το καπιταλιστικό σύστημα παραγωγής, είναι ενταγμένη στην Ε.Ε., στο ΝΑΤΟ, συμμετέχει στο φαγοπότι των ιμπεριαλιστών και μάλιστα διεκδικεί αναβαθμισμένο ρόλο, εκπονεί 4 μνημόνια που έχουν τσακίσει το λαό. Όποιος λοιπόν χαριτολογεί με σοβιετίες και άλλα φληναφήματα διαστρέβλωσης της πραγματικότητας, απλά είναι ενταγμένος στο σύστημα της αστικής ενημέρωσης των μεγαλοκαναλαρχών και των μιμητών τους, που αποτελείται από εφοπλιστές, επιχειρηματίες, μεγαλοκατασκευαστές, οι οποίοι μας ενημερώνουν πώς θα μείνουμε σκλάβοι πειθαρχημένοι και ηλίθιοι. Ο Φουκώ  διατύπωνε τα παραπάνω με τη φράση του, που αφορά τους τρόπους, ώστε το σώμα, (του λαού εννοεί)  να παραμείνει παραγωγικό και πειθαρχημένο. Ο δε γνωστός δημοσιογράφος Νίκος Μπογιόπουλος στο βιβλίο του  «Ο καπιταλισμός είναι Ηλίθιε», δίνει μια σαφέστατη εικόνα για όσους νομίζουν ότι βρίσκονται στη Σοβιετία ή εσκεμμένα,  με αφορμή την αθλιότητα των ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ, προσπαθούν να  αμαυρώσουν  την ιστορία του σοσιαλισμού του 20ου αιώνα.
2. Η λαθροχειρία, τα συνδικάτα στα οποία πλειοψηφούν οι δυνάμεις που συσπειρώνονται στο ΠΑΜΕ να  ονομάζονται συνδικάτα του ΚΚΕ, ακυρώνει τις δημοκρατικές διαδικασίες των εκλογών των σωματείων και προσβάλλει χιλιάδες εργαζόμενους στο νησί που στην ΑΔΕΔΥ, στους Δασκάλους, στο σωματείο Ιδιωτικών Υπαλλήλων, στη ΛΑ.Σ. και αλλού, επέλεξαν να εκφράζονται μέσα από τις δυνάμεις που συσπειρώνονται στο ΠΑΜΕ, χωρίς να ταυτίζονται ντε και καλά με το ΚΚΕ.
 Φυσικά  όλοι αυτοί δεν είναι 8%, αλλά  μαζί και με τους άλλους συναδέλφους άλλων παρατάξεων π.χ. στην Ε.Γ. της  ΑΔΕΔΥ η απόφαση ήταν ομόφωνη, σύσσωμη η αντιπολίτευση στο δήμο, εκπροσωπούν το μεγαλύτερο μέρος της  κοινωνίας της Χίου, που καταδίκασε τη Δημοτική Αρχή, την οποία υπερασπίζει ο αρθρογράφος, προβοκάροντας το ΚΚΕ και τα συνδικάτα.
3. Μια  και ο λόγος για σοβιετία, που μας θυμίζει γνωστή παπαγαλία και των μεγάλων συστημικών μέσων χειραγώγησης και την οποία  χρησιμοποιεί ο ανώνυμος αρθρογράφος, τον πληροφορούμε  ότι σοβιετία ήταν η χώρα που κατάργησε την ανεργία, τον κοινωνικό αποκλεισμό και την ανασφάλεια στα θέματα της Υγείας, της Παιδείας  και της Πρόνοιας. Ήταν η χώρα που τσάκισε το φασισμό, πέταξε πρώτη στο διάστημα και που μέχρι σήμερα  που  ο καπιταλισμός τα σκιάζει όλα στη Ρωσία, οι ίδιοι οι Ρώσοι αλλά και οι ΗΠΑ, χρησιμοποιούν τη δική της τεχνολογία για να  πηγαίνουν στο διεθνή διαστημικό σταθμό. Αυτά  τα αναγνώριζαν ακόμα  και τα «κοκόρια» που με ένα καλτσόν παρίσταναν τους άντρες στις παλιές εποχές του «ψυχρού πολέμου».
Συμπερασματικά, όποιος θέλει να βάζει πλάτη στη Δημοτική Αρχή, ιδιαίτερα όταν ψάχνει γέφυρες και νιώθει ριγμένος, αντί να ζηλεύει μερίδα άλλων τοπικών ΜΜΕ, που γνωρίζουν πού βρίσκεται το «ψητό», μπορεί να το κάνει-ελεύθερη αγορά έχουμε - χωρίς να  λασπώνει την Ιστορία  και τους Χιώτες εργαζόμενους του νησιού.
Είπαμε  όμως:
Πράγματι γνωριζόμαστε!!!

Μάρκος Σκούφαλος
Δημοτικός Σύμβουλος
Επικεφαλής Λαϊκής Συσπείρωσης Δήμου Χίου

 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου