Print

Πέμπτη 20 Ιουλίου 2017

Η ΛΑ.Σ. Δ. Χίου για το απαράδεκτο αίτημα του Εμπορικού Συλλόγου Χίου προς το Δημ. Συμβούλιο για επιμήκυνση του ωραρίου εργασίας


Χίος, 20-7-2017
ΕΠΕΣΑΝ ΟΙ ΜΑΣΚΕΣ ΤΗΣ ΔΗΜΟΤΙΚΗΣ ΑΡΧΗΣ ΚΑΙ ΤΗΣ ΠΛΕΙΟΨΗΦΙΑΣ ΤΗΣ ΑΞΙΩΜΑΤΙΚΗΣ ΑΝΤΙΠΟΛΙΤΕΥΣΗΣ ΓΙΑ ΠΟΛΛΟΣΤΗ ΦΟΡΑ
Στη συνεδρίαση του Δ.Σ. Χίου, της Τετάρτης, 19-7-2017 ο επικεφαλής της ΛΑ.Σ. Δ. Χίου έθεσε στο Σώμα ως διαδικαστικό θέμα το απαράδεκτο αίτημα του Εμπορικού Συλλόγου Χίου με το οποίο ζητούσε την μετατροπή του ωραρίου των καταστημάτων κατά μισή ακόμη ώρα (να κλείνουν στις 21:30) και το οποίο συζητήθηκε στο προηγούμενο Δ.Σ., στις 21-6-2017.
Εκτός του ότι το Δ.Σ. του Εμπορικού Συλλόγου (ΣΥΡΙΖΑ, ΛΑΕ, ΝΔ, ΠΑΣΟΚ κ.λπ.) αγνόησε με τρόπο απαράδεκτο τους εργαζόμενους, που θα επιβαρυνθούν στην ουσία την επιμήκυνση του ωραρίου εργασίας, το Σώμα ήταν ελλιπέστατο  αφού το θέμα ήταν 40ο στη σειρά και η ώρα προχωρημένη, κανένας φορέας εργαζομένων δεν παρευρισκόταν πλην των προθύμων του Εμπορικού Συλλόγου.

Το ταξικό Σωματείο Εμποροϋπαλλήλων, ήδη ξεσηκώθηκε για την ψήφιση μιας τέτοιας απόφασης ενώ και η «εργοδοτική» ηγεσία του Εργατικού Κέντρου, η οποία μόλις τώρα αντιλήφθηκε τη σοβαρότητα της κατάστασης, εκφράζει τις αντιρρήσεις της, αφού πρώτα  συμφώνησε ο πρόεδρός του προφορικά, όπως ανέφερε ο αρμόδιος αντιδήμαρχος και μετά τρέχει να τα μαζέψει. Αυτά για να βγαίνουν και τα κατάλληλα συμπεράσματα για τους εργοδοτικούς συνδικαλιστές.
Παρά τις εκκλήσεις μας για την επαναφορά του θέματος, προκειμένου να παρθεί μια απόφαση με τη συμμετοχή και την γνώμη όλων των εμπλεκόμενων φορέων και όχι μόνο του προέδρου του Εμπορικού Συλλόγου, αλλά και πλήρη απαρτία του σώματος και των αντιπολιτεύσεων, αυτή δεν έγινε δεκτή.
Με δικαιολογίες που αφορούν περισσότερο το τυπικό-γραφειοκρατικό μέρος της απαράδεκτης απόφασής της, η Δημοτική Αρχή νομιμοποίησε τη στάση της για άλλη μια φορά, βάζοντας στο απυρόβλητο το εργοδοτικό κέρδος και αφήνοντας ακάλυπτους τους εργαζόμενους, μπροστά στον εργασιακό μεσαίωνα που βιώνουν.
Η Λαϊκή Συσπείρωση Δήμου Χίου καυτηριάζει και καταγγέλλει τη στάση και το ρόλο που διαδραμάτισε η Δημοτική Αρχή στην περαιτέρω καταβαράθρωση των εργαζομένων του νησιού μας με αυτήν της την απόφαση και την άρνηση να επανέλθει το θέμα και να ξανασυζητηθεί παρουσία όλων των εμπλεκόμενων φορέων. Την πληροφορούμε ότι το νερό που ρίχνει στο μύλο της εργοδοτικής αυθαιρεσίας και ασυδοσίας θα γίνει ποτάμι που θα την πνίξει, όσες εξετάσεις και να δίνει στον πολιτικό της φορέα, τη ΝΔ και το σύστημα.
Καλούμε το χιώτικο λαό να σταθεί στο πλευρό των εργαζομένων και να καταδικάσει τις πρακτικές της Δημοτικής Αρχής, δηλωτικές του ταξικού της προσανατολισμού, τις οποίες έχει υπερασπιστεί επανειλημμένα, στο πλευρό του κεφαλαίου.
Τέλος δεν μπορούμε να μη σημειώσουμε τη μέχρι στιγμής εκκωφαντική σιωπή των τοπικών ΜΜΕ για το θέμα του ωραρίου που τέθηκε από τη Λαϊκή Συσπείρωση, δηλωτικό των προτεραιοτήτων τους σε άλλα ανώδυνα για το σύστημα νερά...

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου