Print

Παρασκευή 7 Ιουλίου 2017

Η ΛΑ.Σ. Δ. Χίου για τη Δημοτική Αρχή: Στον ίδιο δρόμο με ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ και θύματα τους συμβασιούχους


Χίος, 7-7-2017
ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ
Δημοτική Αρχή: Στον ίδιο δρόμο με ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ και θύματα τους συμβασιούχους.
Στριμωγμένη η Δημοτική Αρχή από τη λαϊκή κατακραυγή και το σφυροκόπημα της Λαϊκής Συσπείρωσης, προσπάθησε να ελιχθεί και να δικαιολογήσει την απαράδεκτη στάση της απέναντι στους εργαζόμενους συμβασιούχους με τη χρήση ΜΑΤ στο τελευταίο δημοτικό συμβούλιο.
Με ευχολόγια και θρήνους για το αβέβαιο μέλλον τους, τη στάση της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ και όλου του αστικού τόξου που τους ενέπαιζε και τους εμπαίζει, κρατώντας τους σε ομηρία δεκαετίες ολόκληρες, η Δημοτική Αρχή Χίου έφερε προς ψήφιση με τη διαδικασία του κατεπείγοντος, στις 6-7-2017 το σχετικό θέμα που αφορούσε τους συμβασιούχους.
Η Λαϊκή Συσπείρωση Δήμου Χίου, αταλάντευτή στις αρχές του αγώνα και της αλληλεγγύης στην εργατική τάξη, στάθηκε όπως πάντα στο πλευρό των εργαζόμενων για σταθερή και μόνιμη δουλειά, μακριά από το σημερινό αντιδραστικό πλαίσιο λειτουργίας των δήμων για ιδιωτικοποιήσεις Υπηρεσιών, πράγμα το οποίο φαίνεται να μην επιλέγει τώρα η Δημοτική Αρχή, μόνο και μόνο επειδή δεν υπάρχει δυνατότητα υπερκέρδους. Άλλωστε ο ίδιος ο δήμαρχος, ταυτιζόμενος πλήρως με τη ΝΔ και την κυβέρνηση, δεν έχασε την ευκαιρία να εκθειάσει την αγοραία του λογική για ξεπούλημα στους ιδιώτες των πάντων.
Η ΛΑ.Σ. στάθηκε ενάντια στην ανταποδοτικότητα ως μέσο λειτουργίας της Υπηρεσίας Καθαριότητας, αφού δεν αποτελεί φόρμουλα λύσης του προβλήματος των εργαζομένων, αλλά άγριου χαρατσώματος των λαϊκών μαζών, που αντιμετωπίζονται ίσοις όροις με τους μεγαλοεπιχειρηματίες, εφοπλιστές και τραπεζίτες. Σημείωσε ότι το όποιο έργο έγινε στον τομέα της Καθαριότητας από τη Δημοτική Αρχή, αμαυρώθηκε με την απεργοσπασία και την καταστολή των ΜΑΤ.
Πρότεινε ουσιαστικούς τρόπους εξεύρεσης πόρων, προκειμένου να λειτουργήσει η Υπηρεσία, μιας και η δημοτική αρχή παπαγάλιζε το δίλημμα «αυξήσεις ή προσλήψεις», όπως:
1. Μέσα από το προσφυγικό- μεταναστευτικό (βλ. Σούδα), εφόσον προσφέρονται –και οφείλουν να προσφέρονται- πρόσθετες και διαρκείς υπηρεσίες καθαριότητας στον καταυλισμό, να διεκδικηθούν αυξημένοι πόροι.
2. Μέσα από την ανακύκλωση, η οποία έχει δυναμικά χαρακτηριστικά μπορεί να αποφέρει πρόσθετους πόρους.
3. Μέσα από την ανακατανομή των ανταποδοτικών τελών, εφαρμόζοντας ένα αναλογικό σύστημα απέναντι σε επιχειρήσεις, εφοπλιστές, τράπεζες, που σήμερα αντιμετωπίζονται με τα ίδια μέτρα και σταθμά με τις εργατικές μάζες.
4. Μέσα από τη δυναμική διεκδίκηση των κονδυλίων που είναι υποχρεωμένη η κυβέρνηση να αποδώσει στην Τοπική Διοίκηση και δεν αποδίδει.
Όλα τα παραπάνω η Δημοτική Αρχή τα έκανε γαργάρα.
Η ΛΑ.Σ. ψήφισε και απαίτησε από τη Δημοτική Αρχή:
Να ανανεωθούν άμεσα όλες οι συμβάσεις των υπηρετούντων μέχρι 31-3-2018 σε αυτή τη φάση.
Να μετατραπούν οι συμβάσεις των υπηρετούντων σε αορίστου χρόνου.
Κανείς να μη μείνει απλήρωτος για μέρες που δούλεψε ανεξάρτητα των κυβερνητικών εγκυκλίων, που κατακρεουργούν δεδουλευμένα!
Να τροποποιηθεί ο Οργανισμός Εσωτερικής Υπηρεσίας (Ο.Ε.Υ.) και να συμπληρωθεί για μόνιμες προσλήψεις που ξεπερνούν τα 55 άτομα με βάση τις ανάγκες, χωρίς περαιτέρω αυξήσεις στα ανταποδοτικά τέλη, που είναι ήδη υπέρογκα
Καμιά ιδιωτικοποίηση στον τομέα της Καθαριότητας είτε ευθέως είτε με τις γνωστές συμπράξεις που προωθεί η κυβέρνηση με τους συμμάχους της.-

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου