Print

Κυριακή 19 Μαΐου 2019

Περιοδείες στην πόλη, στο Βροντάδο, στα Μεστά και στους Ολύμπους


Χίος, 18-5-2019
ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ
Οργασμός περιοδειών της Λαϊκής Συσπείρωσης Δήμου και Περιφέρειας στην πόλη, στο Βροντάδο και στα χωριά
Σήμερα, 18-5-2019 κλιμάκια της Λαϊκής Συσπείρωσης Δήμου Χίου και Περιφέρειας Β. Αιγαίου περιόδευσαν στην πόλη και στο Βροντάδο, ενημερώνοντας, διανέμοντας εκλογικό υλικό και συζητώντας με τους  κατοίκους για τις δημοτικές, περιφερειακές και ευρωεκλογές.
Εξάλλου περιοδεία πραγματοποίησαν στους Ολύμπους και τα Μεστά ο υποψήφιος Δήμαρχος Χίου Μάρκος Σκούφαλος και οι υποψήφιοι Δημοτικοί Σύμβουλοι Γ. Φλουράς, Γ & Δ. Νομικός, καθώς  και οι υποψήφιοι Περιφερειακοί Σύμβουλοι Γ. Αμπαζής  και Σ. Κακαρίνος.
Συζητήθηκαν με τους κατοίκους τα προβλήματα της έλλειψης υποδομών, άρα  και της έλλειψης κινήτρων προκειμένου μια  οικογένεια να κρατηθεί στον τόπο της, τα προβλήματα που φέρνει η εγκατάλειψη των χωριών τους από την νεολαία με αποτέλεσμα να ερημώνουν  μέρα τη μέρα. Ακόμη  αναφέρθηκαν οι δυσκολίες που αντιμετωπίζουν οι μαστιχοπαραγωγοί, αλλά  και οι επαγγελματίες της περιοχής. Πρωτεύουσα θέση στη συζήτηση είχε η περίθαλψη των κατοίκων από το Κέντρο Υγείας Πυργίου.
Ένα άλλο θέμα που αναδύθηκε από τους κατοίκους ήταν η ανάγκη να κρατήσουν τα μεσαιωνικά αυτά χωριά τη φυσιογνωμία τους και να αμβλυνθούν οι πιέσεις που υπάρχουν για μια άναρχη τουριστική ανάπτυξη, η οποία θα αποβεί σε κάθε περίπτωση μοιραία στην περαιτέρω ερημοποίησή τους.
Κλείνοντας, οι υποψήφιοι τόνισαν ότι σε κάθε περίπτωση θα βρεθούν στο πλευρό των κατοίκων στους αγώνες και στις διεκδικήσεις τους, φτάνει και οι ίδιοι να κινητοποιούνται προς αυτή την κατεύθυνση.  Αναφέρθηκαν στον ενιαίο χαρακτήρα που έχουν δημοτικές, περιφερειακές και ευρωεκλογές, και συνεπώς συνδεδεμένη και ενιαία πρέπει να είναι και η ψήφος σε κάθε περίπτωση, ώστε η μία να μην αναιρεί την άλλη, στηρίζοντας ΚΚΕ στην Ευρωβουλή και Λαϊκή  Συσπείρωση  σε Δήμο και Περιφέρεια.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου